Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Visteria - Cienie, minimapa i watr!

Matesh2qq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Dzisiaj chcemy wam pokazać fragment nowego dungeonu, który będzie na serwerze MPCforum.pl

Jest to tylko mapa, ale posiada coś czego obecnie żadna mapa nie wykonana przez Ymir nie posiada.

Dużo osób gadało, że ma wszystko z wycieku.

My zamiast gadać wzięliśmy się do roboty i o to efekty:

http://www.youtube.com/watch?v=gyb_nDjYDAs

Specjalne podziękowania i pozdrowienia dla Dargona z którym współpracujemy przy ogarnianiu plików z wycieku.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Za dużo gadasz o tych cieniach i o dokładności mapy , tak szczerze kogo to obchodzi. Jak ktoś idzie robić dungeona myślisz że patrzy czy ma cienie na podłodze ?

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Za dużo gadasz o tych cieniach i o dokładności mapy , tak szczerze kogo to obchodzi. Jak ktoś idzie robić dungeona myślisz że patrzy czy ma cienie na podłodze ?

Racja :) + Lagi na słabym sprzęcie... Kogo cienie obchodzą albo dokładne tile? Ktoś to zobaczy 2 razy i w d... Będzie to miał bo to ma być grywalne a nie.. 

PS: żaden serwer nie ma tak dokła itp itp itp. A widzisz co masz na swojej mapie? Zobacz na tile jakie odrypałeś....

http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuup_ehepwxs.png

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś? 

Opublikowano

Racja :) + Lagi na słabym sprzęcie... Kogo cienie obchodzą albo dokładne tile? Ktoś to zobaczy 2 razy i w d... Będzie to miał bo to ma być grywalne a nie.. 

PS: żaden serwer nie ma tak dokła itp itp itp. A widzisz co masz na swojej mapie? Zobacz na tile jakie odrypałeś....

http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuup_ehepwxs.png

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś?

Attr są.

Poprawienie ich to chwila i już to zrobiłem.

Co do tile, nie da się tego poprawić.

Mapa tak jest pocięta i tak musi być pocięta.

Grywalna jest, bo jest mała i nie laguje nawet na słabym sprzęcie.

Ps. Zrób lepszą to pogadamy.

Patrzy jak ma je włączone.

Lepsza mapa z cieniami i dokładną minimapa niż bez jednego i drugiego.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Attr są.

Poprawienie ich to chwila i już to zrobiłem.

Co do tile, nie da się tego poprawić.

Mapa tak jest pocięta i tak musi być pocięta.

Grywalna jest, bo jest mała i nie laguje nawet na słabym sprzęcie.

Ps. Zrób lepsza to pogadamy.

Wiedziałem, że będzie ból dupy, że ktoś potrafi a wy nie ;]

Nie da się tile? Mylisz się i to grubo. 

Nie ma bólu dupy, sam zaczynasz ból dupy mówiąc ciągle o 1 na filmiku. z 20 razy mówiłeś o cieniach.

Opublikowano

Nie da się tile? Mylisz się i to grubo. 

Nie ma bólu dupy, sam zaczynasz ból dupy mówiąc ciągle o 1 na filmiku. z 20 razy mówiłeś o cieniach.

Bo o to chodzi w tym filmiku.

Fuck logic -.-

Pokazuje cienie i minimape, bo to nowość.

Następnym razem stworze filmik z ścieżką dźwiękowa specjalnie dla ciebie.

Będę mówił o zbieraniu grzybów - Odpowiada ci coś takiego Milordzie?

@Edit

Wow!

Nie uwierzycie, mamy gorącego newsa.

Patrzcie:

hs-cnrdbifhheddxytsofyl.jpg

Toż to niewiarygodne!!!

Nasz client posiada funkcje wyłączenia cieni, żeby gracze z słabszymi PC'tami nie mieli problemów.

---

A tak poważnie.

Mam nadzieje, że wam pomogłem przypominając o takiej opcji w cliencie.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Witajcie!

Dzisiaj chcemy wam pokazać fragment nowego dungeonu, który będzie na serwerze MPCforum.pl

Jest to tylko mapa, ale posiada coś czego obecnie żadna mapa nie wykonana przez Ymir nie posiada.

Dużo osób gadało, że ma wszystko z wycieku.

My zamiast gadać wzięliśmy się do roboty i o to efekty:

http://www.youtube.com/watch?v=gyb_nDjYDAs

Specjalne podziękowania i pozdrowienia dla Dargona z którym współpracujemy przy ogarnianiu plików z wycieku.

ccc

54010287442563618639.png

Opublikowano

Bo o to chodzi w tym filmiku.

Fuck logic -.-

Pokazuje cienie i minimape, bo to nowość.

Następnym razem stworze filmik z ścieżką dźwiękowa specjalnie dla ciebie.

Będę mówił o zbieraniu grzybów - Odpowiada ci coś takiego Milordzie?

@Edit

Wow!

Nie uwierzycie, mamy gorącego newsa.

Patrzcie:

hs-cnrdbifhheddxytsofyl.jpg

Toż to niewiarygodne!!!

Nasz client posiada funkcje wyłączenia cieni, żeby gracze z słabszymi PC'tami nie mieli problemów.

---

A tak poważnie.

Mam nadzieje, że wam pomogłem przypominając o takiej opcji w cliencie.

Widzę coś z głową masz.. Nie zrozumiałeś co napisałem i próbujesz zrobić ze mnie idiotę.

Powodzenia w starcie jak tak każdego traktujesz ;)

Opublikowano

Moim zdaniem tak jak gracze wyżej, nie przyciągają uwagi ich cienie. Tak naprawdę kazdy wchodząc na mapę nie sprawdza czy są cienie. ^^

Opublikowano

Widzę coś z głową masz.. Nie zrozumiałeś co napisałem i próbujesz zrobić ze mnie idiotę.

Powodzenia w starcie jak tak każdego traktujesz ;)

Z moją głową jest wszystko okej i nie daje sobie na nią wejść.

Co do traktowania, to nie każdego uważam za natrętnego hejtera, ty jesteś pierwszy.

Zrozumiałem co napisałeś i zrobię z ciebie idiotę, a do tego hipokrytę.

Patrz twoje wypowiedźi:

"Kogo cienie obchodzą albo dokładne tile? Ktoś to zobaczy 2 razy i w d... Będzie to miał bo to ma być grywalne a nie..

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś? "

"Nie da się tile? Mylisz się i to grubo.

Nie ma bólu dupy, sam zaczynasz ból dupy mówiąc ciągle o 1 na filmiku. z 20 razy mówiłeś o cieniach."

Okej analizujemy twoją wypowiedź.

"Kogo cienie obchodzą albo dokładne tile? Ktoś to zobaczy 2 razy i w d... Będzie to miał bo to ma być grywalne a nie..

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś? "

1. Piszesz, że ludzi cienie nie obchodzą i dokładne tile, a pod koniec zdania czepiasz się do tile, przecież tile cie nie obchodzi, chyba dobrze zrozumiałem?

Hipokryzja poziom Master.

2. Mapa ma być grywalna, hmm... A byłeś na niej, że oceniasz już jej grywalność?

Bezpodstawny hejt, bez żadnego argumentu.

3. "Dokła itp itp itp" - Nie wiem o co ci chodzi, ale okej.

Pewnie jakiś kolejny bezpodstawny hejt.

4. Piszesz, że to nie jest hejt, a ja uważam, że to forum na którym piszemy to nie jest MPC tylko Epvp.

Wykluczasz sam siebie.

5. Piszesz, że uważam moją mapę za najlepsza. Przytocz mi fragment filmu kiedy tak powiedziałem. Powiedziałem, że wykorzystuje nowe możliwości i jest fajna, a nie najlepsza.

Hejty, hejty i hejty, a gdzie argumenty i dowody?

6. Attr przy obiektach hmm... Jaśnie oczytany i wszystko wiedzący hrabio, attr nie nakłada się na obiekty, bo obiekty mają coś takiego jak "kolizje" i "kości". Same powinny blokować gracza, podczas nagrywania okazało się, że drewniane pale nie mają owych dwóch cech i ręcznie dorobiłem na nich blokady w minute. Mam nadzieje, że twój problem co do tej mapy w ten sposób rozwiązałem.

Teraz pora na drugą, równie mądrą wypowiedź:

Nie ma bólu dupy, sam zaczynasz ból dupy mówiąc ciągle o 1 na filmiku. z 20 razy mówiłeś o cieniach."

7. Piszesz, że tile się da ogarnąć tak, żeby nie było śladów cięcia przez program hmm... Jak ja lubię kiedy wszyscy są wokół mnie najmądrzejsi, a ja nie wiem nic.

Nie da się usunąć tych pasków z tile, bo to jest miejsce gdzie fragmenty mapy się z sobą łączą.

Tile na mapach Ymirowskich jest takie samo i znajdziesz podobne miejsca.

Da się te paski zniwelować poprzez zrobienie tekstury prostej przechodzącej przez taki pasek, albo zrobienie w takim miejscu jednolitej tekstury.

O wielki znawco nie próbuj następny razem uczyć ojca dzieci robić, bo ci to nie wychodzi, a nie wychodzi ci to dlatego, że nawet world editora odpalić nie potrafisz.

8. Mówiłem w filmie ciągle o cieniach hmm... O cieniach wspomniałem trzy razy i trzy razy o dokładności mapy, bo o to w tym filmie chodziło. Ale, żeby nie przynudzać w tym filmie ciągle o tym samym pokazałem też fragmenty setów i interface z naszego serwera. Przy okazji też mogłeś sobie zobaczyć mapę, która jest efektem moich umiejętności.

Więc jak jesteś ślepy i głuchy, to widzisz tylko te cienie i słyszysz tylko cienie.

To by było na tyle, bo więcej mi się na twoje pierdoły nie będzie chciało odpisywać.

Zniknie ci parasolka to znikniesz razem z nią, bo nic konkretnego do żadnego tematu nie wnosisz.

Jedyne co ci mogę teraz poradzić, to bardziej się nie ośmieszaj i nie pisz już najlepiej nic.

Zjedz snikersa, bo strasznie gwiazdorzysz.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem niepotrzebnie rozpoczynacie wojnę w komentarzach. Jak dział i nazwa tematu wskazuje można się domyśleć że autor będzie się chciał w nim pochwalić tym co zawarł w nazwie tematu, i zwracanie uwagi mu o to że to robi jest moim zdaniem nie na miejscu. A co do samej przydatności to już inna sprawa. Mi osobiście mapa przypadła do gustu, klimatem przypomina trochę katakumby jednak chętnie zobaczę ją w fazie końcowej połączoną z dobrze napisanym i interesującym questem. Co do tej uciętej wody rozwiązanie na pewno by się jakieś znalazło. Nawet jeśli program tnie ją w ten sposób to zawsze mapę można delikatnie zmodyfikować by woda przeszła kilka pixeli wcześniej. Czekam na wersję końcową z questem, łap lajka :)

Opublikowano

Z moją głową jest wszystko okej i nie daje sobie na nią wejść.

Co do traktowania, to nie każdego uważam za natrętnego hejtera, ty jesteś pierwszy.

Zrozumiałem co napisałeś i zrobię z ciebie idiotę, a do tego hipokrytę.

Patrz twoje wypowiedźi:

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś? "

Okej analizujemy twoją wypowiedź.

Nie jest to hejt, ale denerwuje mnie takie coś.. Jak już tak uważasz że twoja mapa jest najlepsza, to ją zrób dokładnie a nie uważasz że masz cienie a o braku atr przy obiektach to już nagle zapomniałeś? "

1. Piszesz, że ludzi cienie nie obchodzą i dokładne tile, a pod koniec zdania czepiasz się do tile, przecież tile cie nie obchodzi, chyba dobrze zrozumiałem?

Hipokryzja poziom Master.

2. Mapa ma być grywalna, hmm... A byłeś na niej, że oceniasz już jej grywalność?

Bezpodstawny hejt, bez żadnego argumentu.

3. "Dokła itp itp itp" - Nie wiem o co ci chodzi, ale okej.

Pewnie jakiś kolejny bezpodstawny hejt.

4. Piszesz, że to nie jest hejt, a ja uważam, że to forum na którym piszemy to nie jest MPC tylko Epvp.

Wykluczasz sam siebie.

5. Piszesz, że uważam moją mapę za najlepsza. Przytocz mi fragment filmu kiedy tak powiedziałem. Powiedziałem, że wykorzystuje nowe możliwości i jest fajna, a nie najlepsza.

Hejty, hejty i hejty, a gdzie argumenty i dowody?

6. Attr przy obiektach hmm... Jaśnie oczytany i wszystko wiedzący hrabio, attr nie nakłada się na obiekty, bo obiekty mają coś takiego jak "kolizje" i "kości". Same powinny blokować gracza, podczas nagrywania okazało się, że drewniane pale nie mają owych dwóch cech i ręcznie dorobiłem na nich blokady w minute. Mam nadzieje, że twój problem co do tej mapy w ten sposób rozwiązałem.

Teraz pora na drugą, równie mądrą wypowiedź:

7. Piszesz, że tile się da ogarnąć tak, żeby nie było śladów cięcia przez program hmm... Jak ja lubię kiedy wszyscy są wokół mnie najmądrzejsi, a ja nie wiem nic.

Nie da się usunąć tych pasków z tile, bo to jest miejsce gdzie fragmenty mapy się z sobą łączą.

Tile na mapach Ymirowskich jest takie samo i znajdziesz podobne miejsca.

Da się te paski zniwelować poprzez zrobienie tekstury prostej przechodzącej przez taki pasek, albo zrobienie w takim miejscu jednolitej tekstury.

O wielki znawco nie próbuj następny razem uczyć ojca dzieci robić, bo ci to nie wychodzi, a nie wychodzi ci to dlatego, że nawet world editora odpalić nie potrafisz.

8. Mówiłem w filmie ciągle o cieniach hmm... O cieniach wspomniałem trzy razy i trzy razy o dokładności mapy, bo o to w tym filmie chodziło. Ale, żeby nie przynudzać w tym filmie ciągle o tym samym pokazałem też fragmenty setów i interface z naszego serwera. Przy okazji też mogłeś sobie zobaczyć mapę, która jest efektem moich umiejętności.

Więc jak jesteś ślepy i głuchy, to widzisz tylko te cienie i słyszysz tylko cienie.

To by było na tyle, bo więcej mi się na twoje pierdoły nie będzie chciało odpisywać.

Zniknie ci parasolka to znikniesz razem z nią, bo nic konkretnego do żadnego tematu nie wnosisz.

Jedyne co ci mogę teraz poradzić, to bardziej się nie ośmieszaj i nie pisz już najlepiej nic.

Zjedz snikersa, bo strasznie gwiazdorzysz.

Zajebisty jestes. Tile się nie da? A taki jesteś ogarnięty że potrafiłeś naprawić minimapy i cienie ale tile już nie potrafisz ?hah bo pewnie nie ty to robiłeś..

PS; to nie hejty, to nerwy bo wbiłem w temat ok. Oglądam twój film i słyszę jedno: cienie cienie i jeszcze raz cienie... Ok, napisałeś że to filmik o cieniach ale powiedziałeś także o innych serwerach.

"Myślę że żaden serwer nie ma właśnie tak dokładnych map że są cienie jest praktycznie bla bla bla.." Tym mnie zdenerwowałeś. Bo oceniasz kogoś mapy czy tam robotę a tak naprawdę mapy przykładowo: Resthea biją twoją o 95%... Użyłeś programu który ktoś udostępnił i naprawił ci kolega czy nie wiem kto minimapy i cienie a ty się tym szczycisz.. 

To nie hejt, zrozum co pisze.. Człowieku..

Opublikowano

Jeżeli chodzi o cienie to nie jest to trudna robota, po prostu ona jest strasznie czasochłonna i nic poza tym.

@nooffence @nohate

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...