Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gambit zagra z 3 rezerwowymi w 6 tygodniu LCS !

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problemów z wizami doświadczyła już większość światowych organizacji esportowych. Tym razem padło na Gambit Gaming. Trzem graczom z podstawowego składu: Alexowi, Darienowi i Diamondowi wizy wygasają 19 lutego, co oznacza, że nie będą oni w stanie wziąć udział w szóstym już tygodniu LCS, rozgrywanym 20-21 lutego w Kolonii.

Drużyny grające w najlepszej lidze w Europie nie mogą przełożyć lub opuścić żadnej ze swoich gier, co wymusza od rosyjskiej drużyny grę z zawodnikami rezerwowymi na najważniejszych dla zespołu pozycjach. Obecnie nie wiemy, kto dostanie zaszczyt wystąpienia pod sztandarem Gambitu – w ciągu najbliższych dni zostanie podjęta decyzja.

Cała sytuacja wynika z specyficznego zarządzania zespołem, który nie ma gaming house w Niemczech, a gracze co tydzień latają na rozgrywki z Rosji. Zdobycie wizy wymaga poświęcenia 2 dni roboczych, lecz przy meczach rozgrywanych w czwartek i piątek gracze Gambitu nie mieli okazji do ich przedłużenia. Ostatni raz starali się oni o wizy na IEM Cologne; wtedy Edward i Genja otrzymali roczne wizy, podczas gdy pozostali na zaledwie trzy miesiące – decyzja zależy jedynie od pracowników rosyjskiej ambasady. Dodatkowo trzeba wspomnieć o braku miejsc w paszportach po wyjeździe do Chin – proces wydania nowych trwa prawie dwa miesiące.

W nadchodzącym tygodniu GG zmierzyć się ma z Roccat oraz Super Hot Crew i prawie pewne jest, że Rosjanie stracą drugie miejsce w tabeli. Skład w którym zagrają jest obecnie nieznany, więc na trening będą mieli mniej niż tydzień. Organizacja zapewnia, że w siódmym tygodniu LCS wszystko będzie już załatwione, a drużyna wystąpi w pełnym podstawowym składzie.

źródło

http://how2win.pl/gambit-zagra-z-3-rezerwowymi-w-6-tygodniu-lcs/
Opublikowano

W takim razie Roccat będzie miało ułatwienie, sądze, że nie przegrają z prawie że całym rezerwowym składem.

Z jednej strony dobrze, a z drugiej strony mógłby być to ciekawy mecz, a z rezerwami raczej dużo nie zrobią.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ułatwienie, ułatwieniem. To już jest pewne, że Roccat będzie 1 w tabeli. Jedynymi drużynami które by mogły im zagrozić to właśnie GMB i FNC którzy wpadli w złą passe i ciągle przegrywają mecze.

jp8p35.png
Opublikowano

Jakby nie patrzec to nowy powiew sil w Gambicie i nikt nie wie jak zagraja, wiec moge Roccat zaskoczyc.

Ale i tak glosuje na Roccat hue

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

pewnie gambit przegra, ale i tak im kibicuje, jeszcze nie znamy składu nowego, mam nadzieje ze diamond wybierze godnego zamiennika na jungle ;)

<>

Opublikowano

Ja bym się nie cieszył. Nie wiadomo jaką oni mają taktykę.

Mogą jeszcze zaskoczyć wszystkich.

Co do Gambitu, to ostatni mecz grał naprawdę krucho.

Opublikowano

Ja bym Gambitu od razu nie przekreślał, no i co że rezerwa, ale skąd mamy wiedzieć czy czasem nie będą to gracze lepsi od głównego składu? Nie powinniśmy patrzeć na to że to rezerwa więc od razu przegrana, ponieważ nie znamy graczy którzy będą zastępować konkretne osoby.

Opublikowano

Ja bym Gambitu od razu nie przekreślał, no i co że rezerwa, ale skąd mamy wiedzieć czy czasem nie będą to gracze lepsi od głównego składu? Nie powinniśmy patrzeć na to że to rezerwa więc od razu przegrana, ponieważ nie znamy graczy którzy będą zastępować konkretne osoby.

tu nikt nie mowi ze rezerwa jest gorsza

tylko zgranie i mozliwosc polegania na sobie, oni graja 2 lata ze soba i wiedza jak moga na sobie polegac + zgranie a tak to w kilka dni to wypracowac bedzie trudno, ale i tak kibicuje gambitowi

<>

Opublikowano

ciekawe kto to bedzie, napewno bedzie to ktos, to umie gadac po rosyjsku wiec zakres jest maly 

nadal bede im kibicowal, ale bedzie ciezki

userbarwb.png

Opublikowano

ciekawe kto to bedzie, napewno bedzie to ktos, to umie gadac po rosyjsku wiec zakres jest maly 

nadal bede im kibicowal, ale bedzie ciezki

nie koniecznie, genja podobno teraz wiecej rozmawia ale to głownie z eddym, nie musza po rusku mowic

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...