Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sezon Wiosna 2014

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu macie link do listy serii :

http://anichart.net/spring

Ja czekam na :

Break Blade -  oww fuck ^^ bardzo podobała mi się seria movie więc obejrzę wersję TV ( nawet jak będzie to to samo co movie tylko rozwalone na 12ep  :D )

Data a Live 2nd season - wreszcie drugi sezon

Fairy Tail:D jeszcze jakby w tym roku był bleach to jestem w niebie ^^

blade and soul

captain earth - tytuł trochę dziwny :D kapitan ziemia ^^ no ale są mecha może być dobre

Cardfight!! Vanguard: Legion Mate-Hen

Fuun Ishin Dai Shogun

Mahouka Koukou no Rettousei - romans + szkoła + magia na pewno zobaczę

Mangaka-san to Assistant-san to - hmm chyba coś podobnego do Bakuman

pewnie dojdzie kilka serii które będę oglądać ale te to pewniachy :D

no i film :

Sora no Otoshimono Movie (2014)

rmoiyq.png

Opublikowano

Mahouka Koukou no Rettousei - czytałem mangę, w sumie mało chapków ma, op bohater więc na pewno powtórzę anime tym bardziej że mangę się kiepsko czytało po eng;D

No game no life - w końcu anime, jak ją czytałem miała 4 chapki, teraz ma tylko 6 :) a dość ciekawa..zboczona też :DDDDD coś z tego będzie mam nadzieję

poza tym haikyuu!, love live drugi sezon, mangaka-san liczę na to że miło przy tym spędzę czas

bo zobaczyć to zobaczę każde anime tak jak to w zimowym zrobiłem;]

@Edit

no game no life będzie chyba hitem przynajmniej dla mnie, zastąpi log horizona bo ten się chyba niedługo kończy po prostu ;D

Opublikowano

Wstępna lista

1. Akuma no Riddle
  2. Black Bullet
  3. Bokura wa Minna Kawaisou
  4. Gokukoku no Brynhildr
  5. Hitsugi no Chaika
  6. Kenzen Robo Daimidaler
  7. Mahouka Koukou no Rettousei
  8. No Game No Life
  9. Ryuugajou Nanana no Maizoukin
  10. Sidonia no Kishi
  11. Soul Eater Not!

s2c77Oa.png

Opublikowano

Mushishi Zoku Shou - Pierwszy sezon bardzo mi się podobał więc jest to pewniak.

Co do reszty to jak na tą chwilę nic szczególnego nie zauważyłem.

Poczekam na pierwsze odcinki i wtedy zobaczę co warto oglądać, a co nie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Co do fairy tail, to jeszcze pierwszej serii nie ogarnąłem, a już kolejną robią :/

Według myanimelist ma być drugi sezon SAO, możliwe że w tą wiosnę wyjdzie?

Opublikowano

Co do fairy tail, to jeszcze pierwszej serii nie ogarnąłem, a już kolejną robią :/

możliwe.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

To powód to żalu, chyba lepiej się cieszyć że będzie więcej do oglądania ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

To powód to żalu, chyba lepiej się cieszyć że będzie więcej do oglądania ...

Oj vasto vasto, po prostu mi narasta góra zaległości ;_:

Opublikowano

up to nie powód do rozpaczy ..... lepiej mieć co oglądać niż oglądać coś co ci się podoba na mniej niż 5/10

rmoiyq.png

Opublikowano

Oj vasto vasto, po prostu mi narasta góra zaległości ;_:

A co ja mam powiedzieć w planach mam 20 serii + z czego jeszcze 4 mam do obejrzenia na teraz jeszcze xDD uwierz mi że nawet przy moich 180-200 seriach i selwerona 300-400 nadal się znajdą anime w zaległościach.

NJxbd4x.png

Opublikowano

no nie wiem ja muszę się namęczyć żeby znaleźć coś co spodoba mi się na 9/10

Na 44 serie telewizyjne 15 u mnie ma 10, a kolejne 14 ma 9 xDDDDDD

Ocenianie poziom hard

Najbardziej to chyba czekam na nowego soul eatera.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Sora no Otoshimono Movie (2014)

czekam z łapą  w gaciach B)

Biorąc pod uwagę, że blu-ray/dvd wyjdą ~pół roku po premierze, to długo sobie poczekasz z tą ręką w gaciach.

Gdzieś do listopada.

s2c77Oa.png

Opublikowano

u mnie 55 serii ma po 10/10 + filmy i kilka ova i wyjdzie z 65 rzadko oglądam coś co oceniam na mniej niż 6 i mój największy błąd to że nie dodawałem żadnej serii która mi się nie podobała teraz zaczynam żałować bo kilka razy podchodzę do tego samego tytułu i nie mogę go skończyć ;D

co do soul eater pewnie not się zawiodę ;D nie będzie za wiele maki i soul-a

2x up łapa ci zgnije ^^

rmoiyq.png

Opublikowano

no nie wiem ja muszę się namęczyć żeby znaleźć coś co spodoba mi się na 9/10

Jak Ty znajdujesz takie serie przed oglądnięciem? jakiś sekret? o.O

mój sposób to sposób na oglądanie tego na co mi przyjdzie ochota w danym momencie, w ten sposób nie mam zawodu że coś źle zrobiłem lub się przymuszałem

a oceny zależą od gustów

generalnie nie ma serii która nie byłaby oceniona na 10/10 xD

Też mam górę zaległości z każdym kolejnym sezonem i jakoś się nie martwię, to przecież powód do zadowolenia;D

Opublikowano

up czytam recenzje na kilku stronach np anime.tanuki dochodzą do tego komentarze i moja próba obejrzenia pierwszych 2/3 ep ( nie zawsze da się wyłapać o co chodzi w danym anime w pierwszym epi-ie ) jak te 2/3 odcinki mi podejdą na chociaż 8/10 lecę dalej i tak może skoczyć do 10/10 9/10 bądź 1/10 :D

z początku nie umieszczałem żadnych anime poniżej 5/10 i teraz czasem oglądam jakieś anime drugi raz i się wkurwi** bo mi się przypomni zakończenie jak jestem w połowie anime ^^

i tak żeby coś znaleźć leci z 6h szukania ;D

http://myanimelist.net/animelist/sebastosMC

z tego co widać dużo mam anime w watching  ponieważ nie mogę oglądać anime online ( net - limit ;( ) i nocki mam za free tam od 00:00 do 9:00 więc w nocy pobieram anime za pomocą chomikuj / DownloadHelper - taki dodatek do mozilli który pozwala na pobieranie filmów/ików ze stron np animezone/animeon/itd . Ferie akurat mi minęły więc w tydzień pobrałem zapas anime i teraz to oglądam ;D a żeby potem nie zapomnieć dopisać to dodaje po pobraniu do listy jako watching ^^

Chyba wyjaśniłem w jaki sposób szukam anime 8+/10.

( Mój gust jest hmm taki że uwielbiam anime z bohaterem koxem a w tle jakiś romans,ratowanie ukochanej czy coś tam ^^ czasem starcza mi sam kox hehe , bądź jakiś romans ale koniecznie z małżeństwem / dzieckiem i musi być happy end bo jak zakończenie jest tragiczne to mam deprechę ^^ i takie anime u mnie najczęściej mają 10/10 Oczywiście są też wyjątki np Death Note chociaż on też był koxem tylko z mózgiem. )

Dodam jeszcze że oglądam wszystko co jest związane z danym anime o ile moja ocena jest większe niż 5/10 czyli OVA , Movie , Special ,

rmoiyq.png

Opublikowano

Jeszcze się skusze na:

-Marvel Disk Wars:The Avengers

-No Game no Life

-CArrdfight!! Vanguard: Legion Mate-Hen

-Akuma no Riddle

Te anime co napisałem wcześniej obejrze na 100 procent,a te co napisałem,że się skuszę to jak będe miał czas to obejrze z 2-4 odcinki i zobaczę czy warto dawać szanse.

Opublikowano

MZS to prawie gwarant, mam nadzieję, że nie zwalą.

No i nareszcie Fairy Tail ! :3

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Od dzisiaj czekam również na Break Blade serię TV. Niby ma być niejako powtórką movie, ale na pewno coś zmienią np. kreskę więc warto będzie =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...