Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot działania gier

czopolinski16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Prosił bym o wypowiedz tych co mieli taki zestaw lub podobny.
Otóż chodzi mi o komputer z allegro.Parametry :
-AMD FX 6300
-Ram 8 gb ddr 3
-Dysk Twardy 1 TB
-ZAŁÓŻMY ŻE windows 8.1 PL 64 BIT
-Karta Graficzna GT 630 128 bit ddr3 4GB

I pytanie brzmi:Na jakich detalach pójdzie BF 3 oraz BF4 bo innych gier już nie warto tu podawać bo mają podobne wymagania.
Dużo słyszałem na temat tego GT 630 ludzie twierdzą że nic na nim nie pójdzie.Ale na youtubie aż roi się od filmików gdzie na tej karcie graficznej ludzie wyciągają bf 3 na ultra lub bf 4 na wysokich.I nie wieżę w to że to kit.Bo w końcu kto by wyprodukował kartę graficzną 4 gb za 300 zł do celów biurowych ? Wiem nie jest ona najlepsza no ale wierzę że chociaż po podkręceniu będą efekty...Co do reszty czyli procka itp to jestem pewny że gra mi pójdzie otóż dlatego że amd wcale nie jest taki najgorszy jak go opisują biorąc pod uwagę cenę.Fakt intel jest lepszy tak jak czytałem ale to o jakieś 15 % tylko nie pamiętam czy to był test intel 6 rdzeni vs amd 6 rdzeni CZY intel 4 rdzenie vs amd 6 rdzeni.I tu jest te pytanie czy ta karta se poradzi ? Czy szło by w coś pograć po jakimś podkręceniu ? I tylko mi nie pisać że podaj budżet ja ci złoże.Dziękuje z góry i liczę na odpowiedzi że ta karta uciągnie :D

Opublikowano

Witam.Prosił bym o wypowiedz tych co mieli taki zestaw lub podobny.

Otóż chodzi mi o komputer z allegro.Parametry :

-AMD FX 6300

-Ram 8 gb ddr 3

-Dysk Twardy 1 TB

-ZAŁÓŻMY ŻE windows 8.1 PL 64 BIT

-Karta Graficzna GT 630 128 bit ddr3 4GB

I pytanie brzmi:Na jakich detalach pójdzie BF 3 oraz BF4 bo innych gier już nie warto tu podawać bo mają podobne wymagania.

Dużo słyszałem na temat tego GT 630 ludzie twierdzą że nic na nim nie pójdzie.Ale na youtubie aż roi się od filmików gdzie na tej karcie graficznej ludzie wyciągają bf 3 na ultra lub bf 4 na wysokich.I nie wieżę w to że to kit.Bo w końcu kto by wyprodukował kartę graficzną 4 gb za 300 zł do celów biurowych ? Wiem nie jest ona najlepsza no ale wierzę że chociaż po podkręceniu będą efekty...Co do reszty czyli procka itp to jestem pewny że gra mi pójdzie otóż dlatego że amd wcale nie jest taki najgorszy jak go opisują biorąc pod uwagę cenę.Fakt intel jest lepszy tak jak czytałem ale to o jakieś 15 % tylko nie pamiętam czy to był test intel 6 rdzeni vs amd 6 rdzeni CZY intel 4 rdzenie vs amd 6 rdzeni.I tu jest te pytanie czy szło by w coś pograć po jakimś podkręceniu ? I tylko mi nie pisać że podaj budżet ja ci złoże.Dziękuje z góry i liczę na odpowiedzi że ta karta uciągnie :D

To jakiś słaby gotowiec. Jaki budżet?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak sprawdzałem to do uciągnięcia BF 3 na średnich/wysokich starcza karta ATI RADEON HD 4870 a po porównaniu tego radeona HD 4870 z GT 630 to właśnie GT 630 wygrał więc dlaczego ma mieć tak duże problemy z uciągnięciem BF 3 przecież BF 3 nie ma nie wiadomo jakich wymagań ...

Opublikowano

W battlefieldzie 3 na ustawieniach low/medium przy rozsądnej rozdzielczości powinieneś spokojnie pograć, to samo tyczy się z bf4. Ta karta może jest słaba, ale nie jest na tyle słaba, żeby sobie nie poradzić na low/medium w przyzwoitej rozdzielczości z nowymi grami.

Opublikowano

W battlefieldzie 3 na ustawieniach low/medium przy rozsądnej rozdzielczości powinieneś spokojnie pograć, to samo tyczy się z bf4. Ta karta może jest słaba, ale nie jest na tyle słaba, żeby sobie nie poradzić na low/medium w przyzwoitej rozdzielczości z nowymi grami.

Jak masz pisać na tym forum takie brednie to lepiej wyjdź. Battlefield 4 na gt 610? Ale bzdura. Battlefield 3 może na najniższych pójdzie w niskiej rozdzielczości.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak masz pisać na tym forum takie brednie to lepiej wyjdź. Battlefield 4 na gt 610? Ale bzdura. Battlefield 3 może na najniższych pójdzie w niskiej rozdzielczości.

Na to 20 fps. W bad company 2 może na 50 fps

4zzt3n.png

Opublikowano

Na to 20 fps. W bad company 2 może na 50 fps

lepiej zobacz sobie ten film od @kagor ...

tam masz właśnie te gry co wymieniłeś i wyniki różnią sie i to sporo na minus 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Po 1. Naucz się czytać ze zrozumieniem, nie ma tu żadnej mowy o gt 610 tylko o gt 630 a to jest różnica. Po 2. Nigdy pewnie nie posiadałeś karty graficznej z serii GT, ja miałem okazję mieć z nią do czynienia i wiem, że ta karta do najlepszych nie należy, ale poradzi sobie z bf3/4, tak jak już wspomniałem w przyzwoitej rozdzielczości na ustawieniach low/medium. Posiadając tą kartę w bf4 na rozdzielczości 1024x768 na ustawieniach low/medium miałem średnio 30fps+, co pozwala na w miarę grywalną rozgrywkę.

Opublikowano

Po 1. Naucz się czytać ze zrozumieniem, nie ma tu żadnej mowy o gt 610 tylko o gt 630 a to jest różnica. Po 2. Nigdy pewnie nie posiadałeś karty graficznej z serii GT, ja miałem okazję mieć z nią do czynienia i wiem, że ta karta do najlepszych nie należy, ale poradzi sobie z bf3/4, tak jak już wspomniałem w przyzwoitej rozdzielczości na ustawieniach low/medium. Posiadając tą kartę w bf4 na rozdzielczości 1024x768 na ustawieniach low/medium miałem średnio 30fps+, co pozwala na w miarę grywalną rozgrywkę.

30 fps na niskich w tej rozdzielczości to nie jest zadowalający wynik. Polecam obejrzeć ten film. Karta się dławi na niskich przy Battlefield Bad Company 2 w FHD:

Polecam zobaczyć filmik 

.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@czopolinski16

Karta gt630 ma właśnie 4GB do biura i jeszcze do tego by tą kartę dodawać do wszystkich gotowców, właśnie dlatego że masz aż taką pamięć. Do niczego poza tym się nie nadaje, tym bardziej do gier. Bo ta karta ma obsługiwać kilka monitorów i pozwalać na pracę w wysokich rozdzielczościach, a nie granie we wszystkie gry. Bo na tym sobie nie pograsz.

Co do reszty, to jest to zwykły gotowiec którego nie warto kupować. Brak zasilacza, a jak jest to z czarnej listy, nieznana pamięć w dużej ilości by zachęcić do kupna, nieznany dysk i przeciętny procesor też nie do gier.

Kupować tego nie ma sensu i lepiej dołożyć do czegoś lepszego lub szukać komputera używanego.

Opublikowano

Też tak uważam że ta karta nie jest na tyle gówniana żeby ten bf 3 nie poszedł.Po 2 masz rację oni w większości nie mieli tego gt a opierają cie na testach z youtube.Po 3 zapewne da się podkręcić tą kartę.Po 4 mam zamiar grać na 1024 768 coś koło tego a nie na 50 calowym telewizorze ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...