Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

T95 - taktyka

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten czołg ma nie najgorsze camo, może campienie ;p? Najwolniejszy czołg w grze, dobry pancerz, camo 50% z perkiem i siatką.

Taktyka - campienie.

Opublikowano

Campienie? Ty chyba jesteś głupi. Normalnie jedziesz przez środek mapy do przeciwnej bazy. Grałem milion plutonów z fiolecikami z T95 i pchali się oni najkrótszą drogą na capa wroga. Po coś ten pancerz jest :)

7yoDoas.png

Opublikowano

Campienie? Ty chyba jesteś głupi. Normalnie jedziesz przez środek mapy do przeciwnej bazy. Grałem milion plutonów z fiolecikami z T95 i pchali się oni najkrótszą drogą na capa wroga. Po coś ten pancerz jest :)

T28 niby pancerz też ma, ale od tego jest kurwa gold, żeby cie zabić w 30sec jak pojedziesz na środek...

Sam nie grałeś, a się wypowiadasz.

T95 bazuje na tej samej technice co T28: stań w drugiej linii w krzakach i jedź powoli.

Pchanie się na pierwszą linię T95 to bilet do garażu: detrack, objechać/gold.

Skoro to byli fioleci, to cannot into T95 byli. Mając taki camofactor (BiA, Wenta, Siata, Camo perk, malowanie) wynoszący ponad 50%, to jechanie przez środek mapy to nie jest dobry sposób.

Do tego: zanim dojedziesz to bitwa się skończy. Dlatego jedynie na TOPIE możesz próbować przełamywać front. Ale zanim tam dojedziesz, to jak już mówiłem, bitwa się skończy. Najlepiej trzymać się nim za HTkami, gdzieś w krzakach i powoli do przodu!

Opublikowano

Tu masz przykładową możliwość ów czołgu 

Ten czołg ma nie najgorsze camo, może campienie ;p? Najwolniejszy czołg w grze, dobry pancerz, camo 50% z perkiem i siatką.

Taktyka - campienie.

Nie zgadzam się z tym. Osobiscie powiem iż grałem T95 i napotkałem na drodze 2 ŁATAFAKI (WTA E100) Nie muszę mówić jaki to ma damege/penetracje żaden z nich mnie nie przebił, ten czołg jest kapitalny.

Opublikowano

Nie zgadzam się z tym. Osobiscie powiem iż grałem T95 i napotkałem na drodze 2 ŁATAFAKI (WTA E100) Nie muszę mówić jaki to ma damege/penetracje żaden z nich mnie nie przebił, ten czołg jest kapitalny.

Pozdro 600 dla tych Waffli, skoro nawet nie umieli w ciebie wycelować. Wystarczy 5sec, by po spotkaniu z Wafflem T95 wyparował. Tylko kierowca Waffla musi znać pojęcie Weakspot.

Opublikowano

Takich fioletów jak i ty? ostatnie bitwy only WTF...

Chłop miał w ch szczęścia, że taki noob enemy team był. We właz wszystko wchodzi.

UP Tak, strzelali mi w jarzmo :)

Uważasz, że te 30k przyjętych to Twój wynik xD?

Top: Pograj trochę, sam będziesz wiedział jaki styl gry Ci najbardziej leży. Kampienie, jazda w 1 linii czy kamikadze 13km/h w strone capa

Down: Akurat w Twoim przypadku staty nic nie mówią o poziomie gry :) W sumie tak samo jak w moim, tylko że w innym kierunku. 

Opublikowano

Czołg jest strasznie specyficzny, jeden z najtrudniejszych czołgów moim zdaniem.

Trzymam sie na drugiej lini konczę z 2k dmg jade pierwszy dostaje po weakspotach albo od arty. No trudno.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Czołg jest strasznie specyficzny, jeden z najtrudniejszych czołgów moim zdaniem.

Trzymam sie na drugiej lini konczę z 2k dmg jade pierwszy dostaje po weakspotach albo od arty. No trudno.

Zgadzam się, bardzo trudny czołg. Najwolniejszy, duży weak spot, za to lufka całkiem, całkiem. Jedź tam, gdzie jedzie mniejsza część czołgów z Twojego teamu, bo możesz nim zrobić miazgę na dużą odległość. 

Opublikowano

Zgadzam się, bardzo trudny czołg. Najwolniejszy, duży weak spot, za to lufka całkiem, całkiem. Jedź tam, gdzie jedzie mniejsza część czołgów z Twojego teamu, bo możesz nim zrobić miazgę na dużą odległość. 

Duży weak spot ? Jaki to niby weak spot, bo oprócz dwóch małych włazów nie znam nic innego.

Czołg, którym stajesz z 300 metrów za przeciwnikami, wtedy nawet z golda są trudności. 

Nie próbuj zbytnio jeździć na wolną przestrzeń, musisz mieć gdzieś za sobą ścianę budynek, aby Cię łatwo nie objechali. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

-Wykorzystuj jego pancerz

-nie jedz tam gdzie jedzie duzo czolgow , ale tez nie jezdzij sam

-jedz tam gdzie przeciwnik bedzie mial problem by cie objechac (czyli walka na duzy dynstans najlepiej )

Opublikowano

t95 to specyficzny czołg , swietny pancerz (rownierz boki  mozna kontowac )  , niezle dzialo i zero mobilnosci taktyk jest kilka ... 

1. stoisz przy capie i czekasz az przyjada .. czesto konczy sie tak ze albo twoj team wybije wszystko nim gdzie kolwiek sie ruszysz albo zostajesz sam na kilka czołgow i cie objada . ale mozna tez soro nastrzelac i duzo decapa zlapac 

2. jedziesz srodkiem na kamikadze , a arta sie cieszy jak murzyn sreberkiem (czasem zwiadowce , albo słuzbe patrolowa dostaniesz)

3. jedziesz na flanke gdzie jedzie najwiecej czolgow , duzo odbijesz  duzo nastrzelasz 

najlepiej jezdzic w plutonie gdzie gra sie pod t95 med i druga niszczarka 

swietnie sprawuje sie t30 poniewaz z t95 tworzy tandem bardzo ciezki do przebicia z przodu z wielka sila ognia  

perki: zarowka reszta naprawa  potem BiA     moduly:  dosylacz , wentylacja i skrzynka z narzedziami 

co do weakspotow : jak ktos stoi jak ciele w oborze to mu wala po weakspotach , jezeli sie wiercisz krecisz w czasie reloadu( masz naprawe na 100% i skrzynke 4.5s gaska) to trafienie weakspota wcale proste nie jest , zwlaszcza w t95 gdzie sa one male . 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Ten czołg ma zadanie jechać jako forteca przez jakąś ścieżkę, ściagać na siebie ogień a drużyna za nim i pomagać mu

@Edit wymaga współpracy, bo inaczej to zwykły jeżdzący free dmg

76561198018588473.png
Opublikowano

Sam nic tym czolgiem nie zdzialasz potrzebny jest pluton najlepiej 3osobowy, tym czolgiem zawsze jedz na przepychacze, banany i te sprawy jak strzelisz to kolysaj sie nim troche zeby zdekoncentrowac przeciwnika i nie trafil we wlazy. Jego niska sylwetka powoduje ze plutonie twoji kompani moga sie za toba chowac i wystawiac sama wieze, ewentualnie pokazac boczek.

Opublikowano

t95 jak wiadomo to td, cammo ma nienajgorsze także polecam stanąć w krzaczku, nie ruszać się i strzelać tylko do podświetlonych wrogów :)

Opublikowano

Wszystko jest łatwe jak się piszę.

Ruszaj się, żebym to raz taką taktykę stosował ale to dużo nie daje. Sporo czołgów wbija się w dolną płytę. Na bananie dostaje po włazach albo między gąskami albo osłoną działa(Złoto albo TD IX,X)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...