Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Drzwi nie działają za pomocą żadnych mechanizmów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam oto problem z moim serwerem bukkit w wersji 1.7.2.
Mój problem polega na tym że najprostsza konstrukcja (Drzwi + Płyta naciskowa) nie działają nawet za pomocą redstone. Czytałem na internecie że odpowiada za to odpowiedni plugin i można to wyłączyć komendą. Chciałbym się zwrócić o pomoc do wtajemniczonych.
Daje ss pluginów:

http://scr.hu/0glw/q5ku0

P.S
Możecie mi doradzić jakie pluginy mogę usunąć które nie są mi potrzebne na serwerze LAN gdzie gramy w trzy osoby?

P.P.S
Mam problem też z tymi plikami, gdyż po dołączeniu do serwera jako gracz nie można nic robić ani używać przedmiotów (dostaje się powiadomienie o niedostatecznych prawach) z tego powodu musiałem dać wszystkim OP na serwerze. Wiem tyle że to może być wina PermissionsEx którego jak widać usunąłem lecz nadal ten problem występuje...

Pondro!

1357814323.png
Opublikowano

Możliwe, że przeczy się z tym, że w world guardzie masz coś skopane.

Jeśli nie to stawiam na te pluginy, które są zbędne ale nie mówię o wszystkich:

ColoredSigns,EssentialsProtect,EssentialsAntibuild,ServerSigns,OpenInv, ModifyWorld, BuildIT.

Potrzebne Ci są te pluginy?

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Poprostu ktoś wykonał na twoim serwerze komendę stoplag która zatrzymuje mechanizmy. Wpisz komendę :

/stoplag

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Możliwe, że przeczy się z tym, że w world guardzie masz coś skopane.

Jeśli nie to stawiam na te pluginy, które są zbędne ale nie mówię o wszystkich:

ColoredSigns,EssentialsProtect,EssentialsAntibuild,ServerSigns,OpenInv, ModifyWorld, BuildIT.

Potrzebne Ci są te pluginy?

Akurat tych pluginów używam czasami...

Poprostu ktoś wykonał na twoim serwerze komendę stoplag która zatrzymuje mechanizmy. Wpisz komendę :

/stoplag

Niestety ta komenda nie działa, dostałem komunikat "All intensive server activity halted."

Poznikały mi wszystkie moby i redstone nie działa w ogóle...

Wtedy nie działało tylko na drzwi ale pistony działały normalnie...

1357814323.png
Opublikowano

To wpisz teraz /stoplag -c i może będzie ci all działać.

Nadal nic, po restarcie serwera również bez zmian...

Mechanizmy nie działają tylko na drzwiach, ręką da się je otworzyć ale już żelaznych ręką się nie da i mechanizmami również nie...

Macie jakąś fajną paczkę plików serwerowych bukkit pod 1.7.2? Bo to mnie zaczyna denerwować...

1357814323.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...