Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oczyścić PC?

LCPGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczo,

wysiadł mi mój komp i będę miał go dopiero ok. Środy.

Wziołem starego taty, bardzo dobry komputer mimoże kupiony 5 lat temu (za 8 tys. a więc bije dzisiejsze szajsy do 1500zł)
Mój kolega ma taki sam ale niezamulony i śmiga w BF4, a na moim zacina się wszystko zaczynając od pasjansa kończąc na lolu.

Jest po prostu zamulony... Jak odmulić?

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Na początek CCleanerem spróbuj, powinno trochę pomóc ;)

Opublikowano

Rozkręć go i przeczyść od środka odkurzaczem itp . Zawsze tak robie jak mi muli i jest git :D

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

I możesz także podać specyfikację tego komputera. Wysoka cena zakupu =/= wysoka wydajność

Jeśli chodzi o czyszczenie jednostki no to sprężone powietrze, odkurzasz, szmatka, wymiana pasty termoprzewodzącej, jeśli o syf w programach/windowsie możesz ręcznie szukać wszystkiego+wymiana sterowników lub walnąć format/nowy system + wszystkie programy i sterowniki od nowa

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Rozkręć go i przeczyść od środka odkurzaczem itp . Zawsze tak robie jak mi muli i jest git :D

Odkurzacz rozjebie mu komputer na 90%

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

@up

Nie wiem jak Ty ale ja man regulacje na odkurzaczu. Poza tym istnieje też sprężone powietrze którym można czyścić pc.

@topic

Program CCleaner pomaga. Dodatkowo możesz wyczyścić ręcznie dysk + zrobić defragmentacje.

Opublikowano

Odkurzacz rozjebie mu komputer na 90%

Coś ty ... Jakoś nigdy nie zjebałem kompa przez ten sposób , trzeba też umieć wyczyścić ;p

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Jak nie mam sprężonego powietrza to użyj suszarki, ale z bardzo zimnym powietrzem, inaczej sobie odpuść.

Wiatraczki możesz czyścić pacynkami namoczonymi w alkoholu nie pamiętam jakim ;f bynajmniej nie chodzi o wódkę czy inne trunki ;f

Opublikowano

Coś ty ... Jakoś nigdy nie zjebałem kompa przez ten sposób , trzeba też umieć wyczyścić ;p

może sie rozwalić wirnik lub łożysko w wentylatorach pc więc nie czyści sie odkurzaczem części ruchomych pc

szmatka

sprężone powietrze

odkurzacz

komp za 3 tysiaki a i tak po takim zabiegu się nie spierdzieli.

cena nie ma do rzeczy jeżeli wykonanie jest lipne a odkurzacz to zły pomysł

po włączeniu podaj temp z hwmonitor + koniecznie zrób defragmentacje dysku

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...