Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki rodzaj pamięci potrzeba do GTA V?

gigakacper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Zamierzam sobie kupić nowe GTA V na konsolę X-Box 360. Niestety nie mam tyle wymaganej pamięci (16 gb) na zainstalowanie gry na konsoli. I moje pytanie brzmi: Czy zamiast kupowania dysku zewnętrznego specjalnego do X-Boxa (kolejne 200 złoty a to jak na mój portfel ciut za dużo) można kupić i podłączyć zwykłego pendrive'a z 20 gb i ksonfigurować go i zainstalować na nim grę. Czy coś takiego ujdzie?

Opublikowano

znaczy może być i 16GB jeżeli chce zainstalować obie płyty. 
wystarczy że zainstalujesz DvD1 które waży około 8Gb, a z DvD2 będziesz grał (takie rozwiązanie było/jest zalecane, bo gra/tekstury niby wczytywała/y się szybciej)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

A czy do instalacji tej 1 płyty musze kupic pen drive 8 czy 16 gb? I czy jak pozycze od kogos gre z tymi 2 płytami to czy idzie je zainstalowac a jak tak ile potrzeba miejsca na nośniku

Opublikowano

Nie zawsze kupując pendrive 8Gb będziesz miał faktycznie 8Gb.
mój np. ma 7.5Gb, a tak jak napisałem DVD1 waży OKOŁO 8Gb, czyli albo mniej albo więcej.
możesz zainstalować obie płyty, jednak do uruchomienia gry na xboxie (nie przerobionym) musisz i tak mieć włożoną płytę (DVD2) która po prostu "odpala" grę. Bez płyty nie pograsz.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...