Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzanie stabliności po OC

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam procesor E5200 i podkręciłem go do 3.2 i w spoczynku tempeartura na boxie sięga do 38-40 stopni, jak sprawdzić czy jest stabilny i powiecie mi czy dobrze jest wszystko ustawione? 

1392403469-U998561.jpg Drugi slot ramu jest dokładnie taki sam ramy ustawiałem w biosie na bodajże 667mhz. I ramów nie podkręcałem ani nie zmieniałem ich napięcia. Procesor jest ustawiony na 256 fsb +0.1000v napięcia.

I jaki program polecicie do sprawdzania stabilności i jak go ustawić oraz używać.

Procsor był na tym screenie w mniejszym obciążeniu i pokazywało takie taktowanie, teraz pokazuje normalnie 3.2 PC chodzi już z 20 min i ani razu sie nie zaciął.

MOBO foxconn g31mx Zasilacz Pentagram SIlence force 430w.

Opublikowano

Masz tam zakładkę, CPU: OCCT i już masz tam ustawione na 1h i dobre opcje klikasz ON i tyle.

Jak wywali blue screen no to zmniejszaj taktowanie bo pewnie temperatura za wysoka. Może też Ci wywalić error podczas testu. 

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...