Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Global] Problem Z Hookiem Na Funkcję Recv Z Ws2_32.dll

szopenfx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zapytać czy próbował ktoś robić hooka na funkcję recv ładowaną z biblioteki WS2_32.dll? Jeden z jej parametrów to bufor, który chciałbym podejrzeć. Hook jest zakładany, ale już po pierwszym wywołaniu funkcji bufor zawiera 2 bajty 00 00 i wywala się kal. Dodam też, że zakładałem hook'a na funkcję send i tutaj znakomicie wszystko działa - dobieram się do buforu który ta funkcja przyjmuje. Tu pojawia się moje pytanie czy na globalu funkcja "recv" jest w jakiś sposób monitorowana czy po prostu źle zakładam tego hooka? Nie mogę sprawdzić tego na prywatnym serwerze więc jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat byłbym wdzięczny. Do podmiany funkcji używam afxCodeHook w Delphi kodu nie podaje bo parametry dla obu funkcji powinny być identyczne.

Opublikowano

obawiam się że źle trafiłeś :P

Odkąd jestem na stronie (czyli jakieś 2 lata już pewnie) nie znalazłem tu programisty w dziale Kala xD

Ja coś tam kiedyś pisałem, ale jako że jestem nub jeśli chodzi o c++, to montowałem hacki na tym kodzie Exteco (który był udostępniony przez jednego niemca, wiadomo gdzie ^^) no, a jak wiadomo inix wprowadził małe zmiany (już nie chodzi nawet o wyłączanie konsoli cmd przy odpalaniu kala, bo to łatwo obejść). Niby trzeba tam było zrobić hooki na nowo, ale nvm jak mówiłem nie moja działka (ja webmaster jestem) :P

Może powiem inaczej. Prawdopodobnie coś zrobiłeś źle, bo znam ziomka który napisał sobie właśnie bota i z tego co twierdził send i recv działał bez problemu.

sign.png
Opublikowano

W załączniku masz dzialający source hook na WS2_32 recv i send ( wiekszosc mozesz wywalic bo to tylko było do dekodowania send ale fixneli to na INT wiec juz nie działa ) natomiast sam hook funcji działa.

Co do send i recv poczytaj na elitepvpers.de , ostatnio troche sie tam ruszyło na ten temat i teoretycznie prosta sprawa jest z send - nie trzeba zadnego hooka tylko wywołać funkcję send (i tutu przyda sie znajomość asm zapewne )

Sniffer.rar

Opublikowano

dzięki za sórsiwo przyjże się temu bliżej miałem już coś podobnego w rękach, ale jest to troche zamotane - na codzień nie pisze w c++ tylko w delphi. jak do czegoś dojde to dam znać ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...