Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kupić BF4?

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Ostatnio planuje zakup BF4 i chciałem się zapytać jak z tą grą jest. Dużo różni się od BF3? Opłaca się w ogóle to kupować? Słyszałem wiele negatywnych opinii o bf4, a sama sytuacja jaka zaistniała w bf3 ( 5 dodatków, no błagam ), nie jestem pewien co do zakupu. Wypowiedzcie się na temat tej gry.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Gra znacznie różni się od BF3. Nowa technologia Frostbite 3 daje uczucie większego realizmu. Dużo nowych trybów gry, nowe mapy, pakiety bojowe. To wszystko przekształca się w spaniałą zabawę. Jak najbardziej polecam.

Niedługo wychodzi kolejny dodatek, w którym będzie można ujrzeć odświeżone mapy z BF3. Fakt, jest trochę błędów, ale jest to kwestia czasu i aktualizacji. 

Battlefield ogólnie robiony jest pod multiplayer, a więc kupując grę z nastawieniem, że pograsz singleplayer jest złe.

Opublikowano

Szczerze? 
Nie opłaca się. 
Dlaczego? Ja osobiście kupując grę, chcę mieć zarówno Single (które powinno być podstawą każdej gry) jak i multi (chyba że gra jest robiona wyłącznie pod multi jak np. L4D), bo przecież kupując chleb, nie chce samej mąki. 
W BF4, czułem się jakby tego single w ogóle nie było. Zbugowane, oskryptowane 5 godzin (skończyłem w 3/4) rozgrywki, było dla mnie bardziej jak kara, a nie rozrywka... 

Tak więc single omijaj szerokim łukiem, chyba że chcesz się męczyć jak ja, i wiele innych osób, które od gry czegoś wymagają.

Multiplayer w Battlefieldzie zawsze był dobry, sam gameplay jest spoko. Ale zbugowany Netcode, który niekiedy nie czyta zadanych obrażeń, wg. mnie niszczy grę na normalnym trybie rozgrywki. (pozostaje Hardcore, bądź Custom, tam aż tak tego nie widać.)
Znikający dźwięk i inne bugi z którymi Twórcy nie mogą/ nie chcą sobie poradzić też wg. mnie jest śmiechu warte... 

Miesiąc dla graczy? - Zachowanie co najmniej na poziomie Twórców gier Indie (nie obrażając twórców niezależnych...) Codziennie nowy pakiet, ze śmieciami które już masz, albo z kolejnym bonusem expa (co z tego że masz max lvl, może Ci się przyda)

A jeśli uważasz że 5 DLC do BF3 było śmiechu warte, to jeszcze trochę się pośmiejesz. 
o5gbw6.jpg

DLC dodające mapy z BF3, czyli jak zarobić żeby się nie narobić. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak dla mnie warto.Gra różni sie od swojego poprzednika głownie Levolution i Frosbite 3 który tworzy naprawde ładny,realistyczny świat.Jak wspomniał kolega wyżej singla omijaj a multi jest genialne.Dobry tez jest powrót trybu dowódzcy w nowej formie.

NonekPL.png

Opublikowano

Jeśli ktoś nie zna serii, to SP i bugi mogą go zniechęcić. Myślę, że autor jednak grał już w BF3, a od tej części BF4 jest lepsze pod wieloma względami - mnóstwo rzeczy poprawili, niczego nie pogorszyli (bugi w pierwszych miesiącach po premierze były i będą).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeśli ktoś nie zna serii, to SP i bugi mogą go zniechęcić. 

Grałem w każdą część wydaną na PC, więc chyba jednak trochę się znam, a jednak single i bugi mnie zniechęciły. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Według mnie opłaca się kupić BF4 chociaż dla samego multiplayer bo o singlu nie warto mówić bo jest naprawdę nie dopracowany.

A wracając do multi jest trochę bugów ale twórcy starają się je naprawdę.

Sama gra na multi naprawdę daje dużo frajdy i zabawy mimo to że są niewielkie bugi ale da się z tym grac bez problemu

Na moim przykładzie ja kupiłem BF4 i tego nie żałuje bo naprawdę się opłacało wydać te ponad 200zł to nie jest wielka suma a żałować nie ma czego.

Więc ja POLECAM zakupienie BF4.

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500/550/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Polecam Battlefield 4 + Premium rozgrywka na Multiplayer dostarczajaca duzo rozrywki :)

Sporo rozni sie od Battlefield 3 , pod duzymi wzgedami.

Frostbite3 daje duzo realizmu :)

Jak dla mnie najlepsza gra FPS na rynku :p

POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!

Piteraskwiat.png

Opublikowano

I jeszcze jedno, jest tryb co-op? Jeśli tak - jak się prezentuje oraz ile misji?

A po drugie, wymagania bardzo wzrosły? Nie wiem jak mój sprzęt sobie poradzi ( Specyfikacja w sygnaturze )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

niema trybu co-op

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Po przejściu z Battlefield'a 3 na 4 nie mogłem się odnaleźć. Single przeszedłem w ten sam dzień co kurier przywiózł mi bf'a. 

Grając w multiplayer nie czułem takiej radochy jak w battleifled 3. Mapy na multi moim zdaniem są beznadziejne 10x lepsze są w bf3. I do tego te walizki...

Kupiłem Battlefield 4 i w sumie żałuję. Jedyny + to FROSTBITE™ 3. 

Nie wspomnę już, że nie ma CO-OP'a... 

185241494535326637230.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...