Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyborze telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Podjąłem decyzję, że wezmę Sony Xperię Z lecz myślę, że pomożecie. Otóż chciałbym abyście pokazali mi telefony w przedziale cenowym takim jak Xperia z, myślę, że znacie się lepiej i może jest jakiś lepszy telefon w tej cenie :D 

Z góry dzięki 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Lepszego nie ma niestety jedyne co to bebechy ale cena to przekracza .. Nexus 5 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Co do Zetki, sam posiadam Z1 i jak najbardziej polecam. Jeżeli chodzi o jakość wykonania, jest bardzo dobra. A płynnością i szybkością działania z autorską nakładką Sony pobija taką S 4 naprzykład. Jedynie do czego się można przyczepić to te folie, które się strasznie rysują. Jednak jeżeli chodzi o to, to nie widzę problemu z założeniem folii na folię, aby nie stracić loga. 

Jeżeli koniecznie chcesz, inne dobre telefony w tym przedziale cenowym to możesz rozejrzeć się za S3 LTE, S4 itp., jednak nie widzę większego sensu.

Opublikowano

Ekran uważam, że jest tragiczny. Przynajmniej za tą cenę. Osobiście wybrałbym Samsunga Galaxy S3/Note 2. Wystarczą spokojnie do większości gier, Android 4.4 ma być już w marcu, a ekran jest nie porównywalnie lepszy.

Opublikowano

Ekran uważam, że jest tragiczny. Przynajmniej za tą cenę. Osobiście wybrałbym Samsunga Galaxy S3/Note 2. Wystarczą spokojnie do większości gier, Android 4.4 ma być już w marcu, a ekran jest nie porównywalnie lepszy.

Posiadasz ten telefon, że tak twierdzisz ? Bo Ci co go mają nie narzekają na to.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Posiadasz ten telefon, że tak twierdzisz ? Bo Ci co go mają nie narzekają na to.

Osobiście nie, lecz mój tata tak. Używa go jako telefonu biznesowego. Mu ekran nie przeszkadza. Zależy co komu się podoba, dla mnie ma zbyt słabą czerń, a inne barwy są wyblakłe. Lepsze ekrany znajdziesz w nawet telefonach z tej samej firmy, choćby Xperia SP/V, a nawet L. Ale pamiętaj, że to subiektywna opinia.
Opublikowano

Do ekranu idzie się przyzwyczaić. Ja zmieniłem z amoleda i jestem zadowolony. Faktem jest, że kąty widzenia nie są najlepsze, ale mi to nie przeszkadza. Co do czerni, również trochę jej brakuje do ideału, ale tak naprawdę dostrzezysz to dopiero kładąc te dwa wyświetlacze obok siebie. Powiem szczerze, że przyzwyczaiłem się już do tych kolorów, są one bardziej realistyczne, a amoleda zbyt cukierkowy.

Opublikowano

A nie wiecie jak moze wyglqdac branir na raty takiego tele. ? Albo jaka siec oferuje ten telwfon w nizszej cenie w zamian za podpisanie umowy na karte (doladowania)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

O doładowanich zapomnij, takich telefonów po prostu nie opłaca się brać na takie doładowania. Wpierniczysz się w umowę na 3 lata, a za telefon i tak przyjdzie Ci sporo dołożyć. Jak już to abonament. Tutaj odsyłam na stronę:

http://www.abonamenty.pl/ 
Co do brania w sklepie, nie wiem czy warto. Zyskasz napewno to, że telefon będzie bez brandingu, nie będzie problemów z gwarancją, dostaniesz fak. Vat 23%, w tych wszystkich RTV euro AGD, Media Marktach dostaniesz lajtowo na raty 0%, ale zapłacisz jakieś 30-40% więcej, niż jak miałbyś odkupić go od jakiegoś przysłowiowego Kowalskiego- któremu skończyła się umowa i dostał ten telefon za złotówkę.
Opublikowano

O doładowanich zapomnij, takich telefonów po prostu nie opłaca się brać na takie doładowania. Wpierniczysz się w umowę na 3 lata, a za telefon i tak przyjdzie Ci sporo dołożyć. Jak już to abonament. Tutaj odsyłam na stronę:

http://www.abonamenty.pl/ 
Co do brania w sklepie, nie wiem czy warto. Zyskasz napewno to, że telefon będzie bez brandingu, nie będzie problemów z gwarancją, dostaniesz fak. Vat 23%, w tych wszystkich RTV euro AGD, Media Marktach dostaniesz lajtowo na raty 0%, ale zapłacisz jakieś 30-40% więcej, niż jak miałbyś odkupić go od jakiegoś przysłowiowego Kowalskiego- któremu skończyła się umowa i dostał ten telefon za złotówkę.

No tak ale nie dysponuje wolną gotówka w takiej ilości, a kupowanie tel. na allego moim zdaniem to głupota ponieważ nie wiem jak z gwarancją sprzętu.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Kupując telefon na chociażby takim allegro, od kogoś kto przedłużył umowę i dołącza do zakupu oryginał faktury z sieci z której telefon pochodzi nie ma żadnych problemów z gwarancją. Jest ona kwestionowana w każdym salonie tego operatora w całej polsce, lub sony center.

Natomiast kupując taki telefon np. w komisie bez oryginalnego dowodu zakupu, otrzymawszy jedynie fakturę vat marża, pojawiają się problemy z gwarancją, gdyż brane są pod uwagę jedynie oryginalne dowody zakupu. Poza tym kupując w takim randomowym komisie(nawet osobiście) nigdy nie masz pewności czy gościu nie zamknie go/ lub czy nie zawiesi działalności, a wtedy taką gwarancję z komisu można jedynie wyrzucić do kosza.

Co do brania jeszcze na umowę: nie dostaniesz tego telefonu na normalnych warunkach na doładowania, więc w grę wchodzi jedynie abonament. Jeżeli nie dysponujesz taką gotówką, to weź w jakimś RTV euro AGD/Media Markt etc. na raty 0% ewentualnie poczekaj na Z2, to Z'etka będzie u każdego operatora w promocji, tak jak S3 jakiś czas temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...