Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy uciągnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie czy serwer minecraft z 1500 mb ramu uciągnie 6 graczy z 23 pluginami + 3 skryptami i silnikiem spigot bez lagów? Nie chodzi mi o serwer publiczny tylko prywatny do budowy mapy i konfiguracji pluginów.

Opublikowano

6 graczy i 25 pluginów :O troszkę byłby by lagi jak byś robił coś większego WorldEditem to możliwe że wywaliło by ci serwer albo były mega laggggg.

A jak mogę wiedzieć, jakie pluginy chcesz tam dać???

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@up

Silnik Spigot by był a pluginy:

AuthMe, AutoSaveWorld, AZRank,

BorderGuard, CombatLog, ConfigExp,

Essentials, FigAdmin, FarmeProtect,

MotdManager, NoCheatPlus,

PermissionsEx, ScoreboardStats,

Skript, SQLibrary, Vault, Slow,

SuperSpleef, TreasureChest,

WhitelistMessage, WorldEdit,

WorldGuard, cRecipes (sory pomylilem się 23) + 3 skrypty

Opublikowano

Jeżeli serwer potrzebny jest wam tylko do budowania mapki, wywal WhitelistMessage-Slow-MotdMangaer-FigAdmin-ConfigEXP.

Jak chcesz jakiś plugin na drop expa ze stone, zrób skrypt.

Jest on bardzo prosty w wykonaniu. Napisz na PW a ci doradzę :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

AuthMe, AutoSaveWorld, AZRank, BorderGuard, CombatLog, ConfigExp, Essentials... przestałem czytać.... (Nie znoszę Essentials :E)

Do budowy wystarczy Ci WorldEdit, AuthMe (lub trudny do zgadnięcia port ;P) i Whitelista, a jeżeli budowniczy nie są na tyle zaufani to dodaj do tego Pex, WorldBorder i WorldGuard.

Jak już wszystko pobudujesz to dodaj tylko potrzebne pluginy i skonfiguruj je, następnie dodaj te mniej ważne, a NoCheatPlus dodaj ostatni, bo po Ci on? A co jak co, ale on zasoby zabiera...

Pluginem godnym zastanowienia jest AutoSaveWorld, bo możesz zawsze zapisywać mapę ręcznie przed każdą dużą operacją WE i tak jest najbezpieczniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...