Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś porady dla Elo Hell?

Janusz Chrystus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko odbywa sie w Chamion Select, wystarczy prosic o WSZYSTKO zwiazane z gra i dozyc do wygranej..

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Co prawda, to prawda. Grałem z typkami, co brali moje staty na bocie, support wziął mojego First Blooda, jungler mnie gankował i zabrał mi kolejne staty, potem wszyscy kradli i zostałem na 3/20, serio.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Moim sposobem na "Elohell" było nauczenie się grać. Pamiętam dokładnie te "Teamfighty" na redzie, w 4 min 9/1 dla enemy już było. Po jakimś czasie wyjdziesz, o ile nauczysz się grać.

Opublikowano

Co prawda, to prawda. Grałem z typkami, co brali moje staty na bocie, support wziął mojego First Blooda, jungler mnie gankował i zabrał mi kolejne staty, potem wszyscy kradli i zostałem na 3/20, serio.

3/20 mhmm. nawet jak ja feeduje mam maks 10 dedów (super mega ulti w cos feed) i nigdy wiecej! a ty 20 ^^ na rankedzie... siedz w brazie ....

@top. wszystko zalezy od champion select

Opublikowano

Tak, tak zabrali ci kille a 20 dedow samo się zrobiło.

W ELO hell support wygrywa gre. Najlepiej tresh albo Leona, milion CC. Pamiętaj o wizji

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Ja ci polecę iść Nasusem/Dariusem/Lee na topa i iść full tank, tyle ode mnie.

Ja tak gram i przegrałem na razie tylko 3 mecze na 14

Opublikowano

Tak, tak zabrali ci kille a 20 dedow samo się zrobiło.

W ELO hell support wygrywa gre. Najlepiej tresh albo Leona, milion CC. Pamiętaj o wizji

3/20 mhmm. nawet jak ja feeduje mam maks 10 dedów (super mega ulti w cos feed) i nigdy wiecej! a ty 20 ^^ na rankedzie... siedz w brazie ....

@top. wszystko zalezy od champion select

Słyszeliście kiedykolwiek o sposobie " focusu " postaci ? No więc właśnie. 

Nawet, jeśli napisze, jaką linię pójdę jako first/second pick, to i tak znajdzie się ktoś, kto będzie rujnował każdą grę. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja ci polecę iść Nasusem/Dariusem/Lee na topa i iść full tank, tyle ode mnie.

Ja tak gram i przegrałem na razie tylko 3 mecze na 14

Nie polecam takiego stylu gry,

Lee bardzo słaby pick na topa obecnie, Darius także nie zbyt silny, a skoro jesteś w elo hell to wątpię, że Nasusem odpowiednio się wyfarmisz.

W obecnej mecie bardzo mało zależy od topa. Najwięcej dzieje się na bocie, gdzie rozgrywają się decydujące fighty.

Najlepiej graj na midzie/jungli staraj się nie flame'ować, ucz się na błędach, wymasteruj sobie kilka champów.

No i jak masz kogoś ogarniętego, żebyście grali mid + jungle to na prawdę jeśli ogarniacie to mace 65% wygranej na starcie.

Powodzenia w grze :)

Opublikowano

Nawet, jeśli napisze, jaką linię pójdę jako first/second pick, to i tak znajdzie się ktoś, kto będzie rujnował każdą grę.

Nie zwalah na Focus ;)

Skoro grasz na adc to musisz mieć pozycję ;) I nie beda Cie focusowali

Opublikowano

Nie zwalah na Focus ;)

Skoro grasz na adc to musisz mieć pozycję ;) I nie beda Cie focusowali

Grasz dopiero od 4 sezonu ? Skoro na bocie mój support robił ks'y na 10 hp enemy, to moja wina ? Kiedy ja biłem każdym skillem, ale okej, jestem useless. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie polecam takiego stylu gry,

Lee bardzo słaby pick na topa obecnie, Darius także nie zbyt silny, a skoro jesteś w elo hell to wątpię, że Nasusem odpowiednio się wyfarmisz.

W obecnej mecie bardzo mało zależy od topa. Najwięcej dzieje się na bocie, gdzie rozgrywają się decydujące fighty.

Najlepiej graj na midzie/jungli staraj się nie flame'ować, ucz się na błędach, wymasteruj sobie kilka champów.

No i jak masz kogoś ogarniętego, żebyście grali mid + jungle to na prawdę jeśli ogarniacie to mace 65% wygranej na starcie.

Powodzenia w grze :)

Lee słaby pick ? To powiedz czemu mam nim staty 11/0/15 czy 6/1, i dzięki mnie wygrywamy tf

Jestem B1 więc nie wiem czy to taki elohell, 300stacków w 20min spokojnie + 180farmy też nie ma problemu.

Brąz to łatwe rankedy, w 15min było z 3/17 [coś powyżej 15] w tym support mia killa, i jakoś wygraliśmy...

Proszę cię, brąz to łatwizna :F

Opublikowano

Grasz dopiero od 4 sezonu ? Skoro na bocie mój support robił ks'y na 10 hp enemy, to moja wina ? Kiedy ja biłem każdym skillem, ale okej, jestem useless.

A co maja kill steale do pozycji ?

Opublikowano

a słsyzzałes o "pozycjonowaniu" sie? bo chyba nie. i wszystko od champion select zalezy i support gre wygrywa

Opublikowano

a słsyzzałes o "pozycjonowaniu" sie? bo chyba nie. i wszystko od champion select zalezy i support gre wygrywa

i wtedy się obudziłeś. Na low elo może i tak ale na wyższym rola się zmniejsza.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Zacznij oglądać lcsy,nie ma takiego czegoś jak elo hell...

W s3 byłem w silver 1.Teraz jestem w silver 5 + gram duo z kumplem bronze 3.

Na 10 ostatnich meczy przegrałem z 2? A moje kda LeBlanc to 

(+4.8)13.3
 (-3.3)2.8

(+2.4) 8.7

Zagrałem LeBlanc 6 gier z tego 6 wygrałem.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Porady? Po prostu trzeba umieć grać. Pomagałem wyjść koledze z brązu 3 (aktualnie silver 1) i trollowałem każdy mecz przy czym na 20 przegrywałem może 2. Fiddlestick adc zilean adc takie gry są banalne.

Opublikowano

Gównixy grać nie umieją ,a na team płaczą . Jak się umie grać się wyjdzie. Przyznam , że w plat V-III jest patolka gdzie się nie da wyjść , ale dalej to już spoko ..

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Marian ma rację. Nie ma szans żebyście nie wyszli z dywizji jeśli na nią zasługujecie. Przykład? Zaczynałem w 3 sezonie w Silver 5, do końca sezonu wbiłem na luzie Gold 2. 4 sezon, wracam, kładzie mnie bodajże w Gold 3 i 10 minut temu wszedłem do Plat 2. Nie narzekajcie na teamy, jeśli nie potraficie carrować... Zgadzam się, czasami się nie da ale jeśli wy macie takie same staty jak wasz team to już chyba o czymś świadczy. Jedyne co mogę polecić, mainujcie sobie jedną pozycję, a lepiej jedną postać. Wtedy jest znacznie łatwiej się wybić :) powodzenia

Opublikowano

0% prawdy a kto powie że bronze/silver to elo hell to niech sie pierdolnie w głowe dwa razy

po piersze ziomeczki

macie debila na linii w enemy timie mozecie łatwo ograć go robionc ferst blada i sie fidować nie rozumiem jak nie można wyjść z elo hela no chyba że macie niedowład ronk to tak to wam wspulczuje

Opublikowano

Ja zawsze wybieram postacie, którymi łatwo można wygrać grę : Lee sin, Kha 'zix.

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Opublikowano

A co mi daje to, że stanę z tyłu, jeśli nie mam dmg z początku gry, bo ma to każdy, oprócz mnie ? Nie rozumiesz, nie graj w Lola. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Powiem wam tak... ostatnio jeszcze płakałem, że noob team, afki, feederzy, lecz sam byłem nie gorszy.

Po pewnym czasie zakupiłem sobie Ez'a i nauczyłem się nim grać, może nie opanowałem go jeszcze tak dobrze, ale daje radę.

Od tamtej chwili przegrałem tylko kilka rankedów (między innymi dziś 2 z. około 7). Powoli z Bronzu IV idę do silvera, jestem już niedaleko...

Morał z tego taki: kup eza lub innego mocnego ADC, naucz się nim grać, przestań flejmować i wbij do wyższych lig.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...