Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta i ćwiczenia

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż od kikku dni zacząłem ćwiczyć. Robie po 100 pompek dziennie. Moglibyście mi polecić jakąś dietę na mase? Mam 15 lat. Jeszcze jakie ćwiczenia mogę robić?

Opublikowano

15 Lat?

Podaj Wzrost i Wagę :)

Nie jedz Chipsów, Coli itp.

Jedz sałatki, kurczaki itp ;) Białko, Białko :)
Ja Ci powiem jak ja sobie jem :)

Rano o około 5 gotuje ryż . Następnie daje go do takiego pojemnika i do pojjemnika daje jogurcik ! :)

BIore do szkoły i wpierniczam . Mmmm

Na ryż jest dużo przepisów :) Wpisz w Google : Przepisy na Dania z ryżem : D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

15 Lat?

Podaj Wzrost i Wagę :)

Nie jedz Chipsów, Coli itp.

Jedz sałatki, kurczaki itp ;) Białko, Białko :)

Ja Ci powiem jak ja sobie jem :)

Rano o około 5 gotuje ryż . Następnie daje go do takiego pojemnika i do pojjemnika daje jogurcik ! :)

BIore do szkoły i wpierniczam . Mmmm

Na ryż jest dużo przepisów :) Wpisz w Google : Przepisy na Dania z ryżem : D

Ryz biały masowo nie jest taki "zdrowiutki" jak się wydaje, poza dużą ilością białka. Lepiej jeść pełnoziarnisty, jeśli chce się jeść go tyle.

Opublikowano

I na chuj co piszesz, że robisz 100 pompek dziennie, w 24h? 

Można robić 4 pompki na godzinę i też powiedzieć, że się robi 100 dziennie. Sens takiej roboty możnaby jednak kwestionować. 

Każdy, kto ma związek z jakimkolwiek sportem lekką ręką byłby w stanie robić 10 na godzinę i co, ma latać po forach i pisać, że robi 240 pompek? Nie sądzę, a przy twoim wyniku wygląda to dużo lepiej. 

Poza tym, napisałeś tylko o pompkach- wnioskuję więc, że nie robisz nic innego = zależy ci tylko na klacie, żeby ci jakaś nastolatka dupy dała. To tak nie działa, bo one w tym wieku to dupy dawać nie chcą z reguły, a jak chcą to niepotrzebna klata. Tak czy inaczej, kolejny cwaniak, który ma tylko klatę. W łeb sobie przypierdol.

Opublikowano

Daruj sobie takie teksty kolego. Napisałem że robie głównie pompki i proszę żebyście mi napisali jakie cwiczenia dla mbie beda dobre. Nie chodzi tylko o klate, tez nogi, biceps. Nie robie tego dla jakiejś laski czy kogo ty tam napisałeś tylko robie to dla siebie. Co do pytania wcześniej to ważę 50 kg i mierzę 168 cm

Opublikowano

Daruj sobie takie teksty kolego. Napisałem że robie głównie pompki i proszę żebyście mi napisali jakie cwiczenia dla mbie beda dobre. Nie chodzi tylko o klate, tez nogi, biceps. Nie robie tego dla jakiejś laski czy kogo ty tam napisałeś tylko robie to dla siebie. Co do pytania wcześniej to ważę 50 kg i mierzę 168 cm

Nogi pewnie patyczki przy takiej wadze...

Gdzie ćwiczysz? Dom/siłownia? Uprawiasz jakiś sport?

Diety raczej nikt ci tu nie ułoży, samemu pójdzie ci to lepiej.

Opublikowano

Pompki, pull upy, przysiady, mostek, wznosy nóg, drążek do pullupów obniżasz i lecisz pompki lub dipsy, na oparciach dwóch krzeseł(lub pustakach o, nie wiem, ~~1m wysokości) też możesz ćwiczyć. 

Nie musisz mieć wyjebanej diety, po prostu nie pij coli i innych takich, nie jedz słodyczy. Tylko z głową, ja w sumie bezwstydnie przyznaję się do życia woda/cola. Robię badania regularnie i nie podupadam na zdrowiu wbrew temu, co każdy znawca prorokuje mi nieprzerwanie od kilku lat. 

Opublikowano

Nogi pewnie patyczki przy takiej wadze...

Gdzie ćwiczysz? Dom/siłownia? Uprawiasz jakiś sport?

Diety raczej nikt ci tu nie ułoży, samemu pójdzie ci to lepiej.

Jako takiej siłowni blisko nie mam.

W domu mam jedynie jakieś hantle, robie przysiady, pompki, brzuszki, gram w siatkę, piłkę nożną.

Opublikowano

W domu mam jedynie jakieś hantle, robie przysiady, pompki, brzuszki, gram w siatkę, piłkę nożną.

Zacznijmy od tego że piłka nożna i siatka nie robi masy , najwyżej zastąpi redukcje . 

Dieta ?

masz 15 lat nie kombinuj z żadną dieta , jedz zdrowo i dużo jeśli chodzi o masę .

Przykładowe ćwiczenia 

1.nogi= wykroki z hantlami 5x10

2.Plecy = wiosłowanie hantlami lub drązek 4x10

3.Klatka = pompki z obciążeniem ( najeb czegoś do plecaka ) tak żebyć zrobił max 15 pompek  4x10

4.Barki =wyciskanie żołnierskie hantlą   3x10

5.Triceps = pompki w podporze tyłem 3x10 

6.Biceps = uginanie hantli 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Hantle dobierz pod siebie, 5kg powinno być okej.

Ćwiczenia możesz dobrać z tej strony, http://menstream.pl/forma/baza-cwiczen/

Znajdziesz tam ćwiczenia na wszelkie przyrządy, lecz jest wiele ćwiczeń bez sprzętu.

Opublikowano

Dieta ?

masz 15 lat nie kombinuj z żadną dieta , jedz zdrowo i dużo jeśli chodzi o masę .

No i co. Jeśli ktoś w wieku 15 lat waży nie tyle co nie powinien to też ma nie kombinować z dietą? Bo co? Kto lub co mu zabrania?

Jak już robisz coś na brzuch to nie zapominaj o kręgosłupie. ;)

Opublikowano

No i co. Jeśli ktoś w wieku 15 lat waży nie tyle co nie powinien to też ma nie kombinować z dietą? Bo co? Kto lub co mu zabrania?

Jak już robisz coś na brzuch to nie zapominaj o kręgosłupie. ;)

Pisałem ma jeść więcej niż powinien i nie musi trzymać się dokładnie . 

Napisałem nie musi , ale może jeśli ma czas i nerwy do tego . 

A jeśli chodzi o brzuch 

dobrym ćwiczeniem będzie podciąganie nóg do brzucha w zwisie . 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Pisałem ma jeść więcej niż powinien i nie musi trzymać się dokładnie . 

Napisałem nie musi , ale może jeśli ma czas i nerwy do tego . 

A jeśli chodzi o brzuch 

dobrym ćwiczeniem będzie podciąganie nóg do brzucha w zwisie . 

Podciągam nogi do brzucha, podciągam się też na drążku.

A co do jedzenia co jeść, żeby szybko przytyć a żeby jednocześnie było zdrowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...