Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kto by grał na takim serwie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym zrobić serwer czyste survival i gildie

Chodzi mi oto że każdy nic nie dostaje sam musi wszystko zrobić i wybudować gildie która bd za darmo będzie możliwość kupna Vip'a i SuperVip'a za nie wielką cenę ta ranga dostanie na początek kilka setów diax enchant kilka koxow i trochę lvl oraz co tydzień kity serwer tak jak mówię czyste survival bez sklepów ani początkowych itemow ten serwer był by na wersję 1.6.4 i moje pytanie to ile osób by grało na takim serwie zrobię 20-30 slotow z możliwością powiekszenia. Sory za ortografie ale pisze na telefonie..

Opublikowano

będzie możliwość kupna Vip'a i SuperVip'a za nie wielką cenę ta ranga dostanie na początek kilka setów diax enchant kilka koxow i trochę lvl oraz co tydzień kity 

Na starcie wykupię VIPa i jestem kox'em.

Nie, nie zagrałbym.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMrBlanku może i nie każdy, ale kilka osób pewnie kupi, jeśli będzie atrakcyjny.

Jeśli Ty chcesz tylko zarobić, nie stworzyć coś dla graczy, to nie twórz serwera.

Serwer musisz prowadzić z pasją, na luzie. 

#o #co #mi #chodzi #?:

Powinieneś dać przywileje dla VIP'a, nie tylko służące do walki. Np. rezerwowy slot, możliwość kolorowania zbroi (jeśli masz taki skrypt). Możliwości jest dużo.

Opublikowano

Serwery Survival+Gildie są przestarzałym typem, stwórz coś kreatywnego czego nie ma jeszcze na polskich serwerach :)

Aha,

czyli jak rozumiem serwer opiera się o BVTW (Buy-VIP-to-WIN) czyli vip oznacza dominację na serwerze :/

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@up

To się musisz postarać i albo odpicować go w 100% albo zabierz się na inny tryb gry, ja bym zrobił freebuilda bo takich dobrych jest mało a chętnie na nich gram.

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Słabe, po co taki serwer? Dużo ich jest i właśnie 5 stacków to dużo diaxów...

Niespodzianka

<

Opublikowano

Ale nie każdy kupuje rangę Vip lub SuperVip ale to jest zaledwie 5 setów dla vipa i 6 koxow ..

5 setów, to zbieram 5 osób, 1 kupuje vipa i po secie dla każdego. Stoimy przed spawnem i jak jest nas właśnie cała piątka, to nikt nie wyjdzie i nikt nie da nam rady.

Kupuję vip na starcie, to już do końca edycji jestem ustawiony. Nie zagrałbym. Takie coś nie ma sensu.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Survival+Frakcje to jeden z lepszych typów gry i żeby zrobić dobry musisz w nim dać coś orginalnego

Serwer nie musi być wcale jakiś z kosmosu, nie wiadomo z czym i po co. Nie może mieć też systemu PTW. Według mnie wystarczy, że survival jest porządnie zrobiony i możliwie jak najbardziej równy dla Vipów i Graczy, bez bugów i lagów oraz nie potrzebnych śmieci...

Opublikowano

Na start serwera możesz dać każdemu rangę vip to znaczy musisz wejść  w permissionsex i ustawić vip na default i na gdzieś 7 dni i może się rozkręci ;)

W sumie pomysł ciekawy, ale tak tego nie wykonasz. Jeżeli ustawisz Vip jako rangę domyślną, to wszyscy dostaną tą rangę na stałe :E Zresztą, można po prostu dać jakiś "prezent" dla nowych graczy, nie musi być to ranga :P

Opublikowano

Jeżeli VIP był by do kupna min. 3 dni po starcie , nie miałby tego co teraz ma max. 1 set i to prot 3 ... I jeszcze frakcje ... OGARNIJCIE to , największe gunwo jakie może istnieć tylko Factions , Factions i Factions ... Nawet ten skrypt Ultimate Clans jest lepszy od tego czegoś ...

Opublikowano

Heh, w sumie racja, ja bym dał Vipowi kasę (walutę serwera), a nie prot 3 czy 4... Na zdrowy chłopski rozum - nikt nie ma pro itemów na starcie to nie ma od kogo kupić :P A co do pluginów klanowych to Faction nie jest zły, ale są lepsze ;*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...