Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Miejsce , defragmentacja , fragmentacja

Succesown

Pytanie

Opublikowano

Siema ! 
@Edit
Teraz mam  1 problem otóż po wszystkim dalej nic nie robie a maleje to miejsce na dysku C . Wyłączyłem automatyczne sciagnie i instalowanie aktualizacji i dalej nic . HELP !

i2e.png

by Valky

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem ale te logi to w notatniku gdzies się zapisują i teraz nie wiem który ale już oczyściłem jest git tylko mam jeden problem który jest opisany w 1 poście moim.

Zapisują się w (Windows XP): C:\Documents and Settings\All users\Dane aplikacji\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs. Wstaw najświeższy z ostatniego skanowania. Nie wrzucaj logów "protection-log". Co do znikających danych to sprawdź, co najwięcej zajmuje na dysku. Posłuż się programem "Folder Size", z resztą sobie poradzisz. Usuń także zbędne pliki i wyczyść rejestr programem CCleaner.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Tak, usuń. Zamiast szybkiego skanowania zrób pełne ;) I wrzuć log ze skanowania.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Temp oczyszczony , za późno .Usunięte all nawet nie instaluje takich gówień. AdwCleaner użyłem i innych już jest w porządku. Niestety usunełem te programy i myślę że nie potrzeba ich od nowa instalować bo virusa nie mam . 

i2e.png

by Valky

Opublikowano

Defragmentacja skleja fragmenty plików w całość, aby głowica dysku nie musiała skakać z odczytem z jednego miejsca do drugiego. Po prostu dysk szybciej chodzi. Co do wirusów spróbuj programem Malwarebytes Anti' Malware przeskanować i usunąć wirusy oraz zapodać log na forum.

Opublikowano

Temp wyczyszczony . Zaraz prześle tutaj zapis log.  Hmm jutro obczaje folder size i napiszę na forum

@edit

Wersja bazy: v2013.04.04.07

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 11.0.9600.16476
Witaj :: WITAJ-KOMPUTER [administrator]

2014-02-13 19:36:45
mbam-log-2014-02-13 (19-36-45).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|E:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 868439
Upłynęło: 1 godzin(y), 44 minut(y), 52 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0

Wykrytych kluczy rejestru: 0

Wykrytych wartości rejestru: 0

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0

wykrytych folderów: 0

Wykrytych plików: 20

wirusów się pozbyłem

nie moge znaleźć tego folder size..

i2e.png

by Valky

Opublikowano
Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300
www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2013.04.04.07

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 11.0.9600.16476
Witaj :: WITAJ-KOMPUTER [administrator]

2014-02-13 18:02:04
MBAM-log-2014-02-13 (18-09-51).txt

Typ skanowania: Szybkie skanowanie
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 238343
Upłynęło: 7 minut(y), 27 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0

Wykrytych modułów w pamięci: 0

Wykrytych kluczy rejestru: 2
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Settings\{D9291F9E-7010-4D7A-8DF6-455DEEF8EF51} (PUP.LivingPlay) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{D9291F9E-7010-4D7A-8DF6-455DEEF8EF51} (PUP.LivingPlay) -> Nie wykonano akcji.

Wykrytych wartości rejestru: 0

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0

wykrytych folderów: 0

Wykrytych plików: 0

(zakończone)

i usunac te 2 virusy??

i2e.png

by Valky

Opublikowano

ręcznie nie czyści się folderu temp, od tego są specjalne programu typu TFC. najpierw usuwa się adware a potem skanuje się jakimkolwiek antywirusem/antymalware/antyadware. pousuwaj wszystko z panelu sterowania co zawiera słowo "toolbar". pobierz

http://www.bleepingcomputer.com/download/shortcut-cleaner/

i

http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/viewdownload/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner
(skanów nie daje, strony zaufane) użyj najpierw adwcleanera scan and clean/skanuj i usuń (przed usuwaniem wyłącz przeglądarki. wstaw log z niego. następnie użyj Shortcut Cleaner i też wstaw log. pobierz Dr web cure it i przeprowadź pełne skanowanie.
Opublikowano

Zrobiłem ale te logi to w notatniku gdzies się zapisują i teraz nie wiem który ale już oczyściłem jest git tylko mam jeden problem który jest opisany w 1 poście moim.

i2e.png

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...