Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy w wersji Visual Basic 2010 Express da się zrobic program *.exe lub taki który osoba nieposiadająca tego programu będzie mogła go odtworzyć, na swoim komputerze nie widząc jak jest napisany.

Jak się da, to proszę napisanie jak to zrobić.

Opublikowano

da się zrobic program *.exe lub taki który osoba nieposiadająca tego programu będzie mogła go odtworzyć, na swoim komputerze nie widząc jak jest napisany.

W żadnym języku tak się nie da. Języki .NET można łatwo zdekompilować (C# na pewno, nie wiem jak z VB), AutoIT'a też. Jedynie C++ daje bezpieczeństwo, chyba że masz hexrays studio, wtedy hexrays może ci każdy program .exe do jako takiego C++ zrzucić.

No i nie można odpalić programu nie posiadając go fizycznie na komputerze, chyba że odpalasz przez jakiegoś teamviewera...

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

W żadnym języku tak się nie da. Języki .NET można łatwo zdekompilować (C# na pewno, nie wiem jak z VB), AutoIT'a też. Jedynie C++ daje bezpieczeństwo, chyba że masz hexrays studio, wtedy hexrays może ci każdy program .exe do jako takiego C++ zrzucić.

No i nie można odpalić programu nie posiadając go fizycznie na komputerze, chyba że odpalasz przez jakiegoś teamviewera...

Nie żeby coś, ale to czego on szuka to KOMPILACJA.

Opublikowano

Języki .NET można łatwo zdekompilować (C# na pewno, nie wiem jak z VB),

What? O_o Parzcież to różnicy nie ma... i tak kompilowane do jednego bytecode.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...