Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na wykonywanie danej operacji, kiedy użytkownik nie pracuje w danym programie przez daną ilość czasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuję napisać skrypt który będze sprawdzał czy użytkownik kożysta z danego programu. Po uruchomieniu owego programu będzie sprawdzał co 15min czy użytkownik na nim pracuje. Jeżeli nie wykryje żadnej aktywności wykona określoną czynność (wyloguje użytkownika z programu - z tym sobie jakoś poradze). Po kolejnych 15 minutach bez aktywnosci użytkownika "zabije" dany proces.

Myślałem żeby użyć funkcji IsPressed na lewy przycisk myszki, jednak nie wiem czy można ograniczyć to tylko do okna programu...
Pozdrawiam

Opublikowano

Mam już pewien zarys tego czego potrzebuję. Skrypt sprawdza czy proces istnieje. Jeżeli istnieje sprawdza czy okno programu jest aktywne. jeżeli nie jest aktywne to po 15minutach (jeżeli wciaż nie będize aktywne) zakończy proces programu. Jeżeli jest aktywne ale użytkownik nie kliknie LPM w ciagu 15 min (odszedł od komputera) to kończy proces programu.

Wszystko jest już ok problem pojawia się kiedy okno programu będzie zminimalizowane, a użytkownik uruchomi go jeszcze raz (kolejny proces o tej samej nazwie). Chciałbym aby skrypt kończył działanie procesu automatycznie kiedy uruchomiony zostaje drugi proces o danej nazwie.

Opublikowano

Musiałbyś rozpoznać je po numerze PID aby czasem nie zamknąć tego "nowego" zamiast "starego"

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...