Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mały kłopot

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zacząłem grać znowu w WoT, jeżdże sobie KV-1 (elitarny) i STUGiem III (również elitarny). Moim pytaniem, a właściwie problemem jest to, że procent wygranych bitew wynosi może 5%.. Nawet jeśli wylosuje mnie na górze rankingu, nie jestem w stanie zadać żadnych obrażeń praktycznie nikomu, szczególnie na KV-1. Wszystkie pociski rykoszetują, mnie natomiast słabsze (teoretycznie) czołgi ściągają na dwa, trzy strzały. Podobnie jest na STUG-u, jeżeli zadam jakiś dmg to oscyluje on w okolicach 10%, samemu będąc "na strzała". O co w tym chodzi, czy tak te czołgi mają wyglądać? Czy może trzeba kupować coś za realne pieniądze żeby było więcej wygranych?

Z checią przyjmę każdą poradę, możecie też zasugerować mi jakiś czołg, którym byłby w miarę łatwy do opanowania i "wybaczał błędy". Myślałem o M10 Wolverine, podobno jest w porządku.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeszcze nie ogarniasz gry i nie wiesz gdzie strzelać jak i odbijać strzały. Obejrzyj jakieś poradniki na YouTube o kątowaniu, a strzelać musisz zazwyczaj albo w dolną płytę albo jakieś weakspoty na wieżach.

Podaj swój nick w WOT.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Elitarne czołgi i nie możesz nikogo przebić? W to jakoś nie chce mi się wierzyć. Staraj się celować zawsze w przód pojazdu, nie wyjeżdżaj sam na drużynę przeciwnika. Obstawiaj tyły jeśli chodzi o Stuga. KW-1 wybieraj się w okolice miast, tam czołgi ciężkie sprawdzają się najlepiej.

Opublikowano

Nie wiem, czy mogę wrzucać tutaj linki, ale najwyżej usunę. W tym filmie, koło 11 minuty gracz obrywa i to nieźle, a hp prawie nie spada, co więcej wykańcza kilku przeciwników. Co to za czołg jest?

Opublikowano

Czołg którym gra ma bardzo mocny pancerz i ciężko jest go przebić, jak się nie wie, gdzie strzelać.

Zbadałeś KV-1 i Stuga III - dwa czołgi V tieru, a od V tieru zaczyna się zabawa.

Na niższych tierach strzela się na opier*ol, o od V trzeba już nieco lepiej przycelować.

Czołgi powyżej V mają twardsze pancerze, przez co ciężej je przebić.

Jednakże każdy pancerz ma słabe punkty, tzn "weak spoty" - miejsca w które powinno się strzelać.

W internecie wiele jest modów, które owe weak spoty pokazują na czołgu - poszukaj, pooglądaj, a nawet zainstaluj.

To jest podstawowa wiedza, żeby grać w tą grę. Bez tego dalej nie pociągniesz.

Podstawowe weakspoty to:

- Dolna płyta (przód)

- właz na wieży

- przestrzeń po między wieżą, a kadłubem

- boki wieży

- wizjer

Opublikowano

Zarówno KW-1 jak i StuGIII mają haubicę, którą pewnie zainstalowałeś. Wywal je i wstaw tam porządne działko ppanc.(StuGIII - 7,5 cm PaK 42 L/70, KW-1 - 85 mm F-30). I nie ładuj pocisków HE(High Explosive)/OB(Odłamkowo Burzące) tylko AP(Armor Piercing)/PP(PrzeciwPancerne). I nie strzelaj do tych miejsc w czołgu które są pod dużym kątem.

ac4htx.jpg

Opublikowano

Zarówno KW-1 jak i StuGIII mają haubicę, którą pewnie zainstalowałeś. Wywal je i wstaw tam porządne działko ppanc.(StuGIII - 7,5 cm PaK 42 L/70, KW-1 - 85 mm F-30). I nie ładuj pocisków HE(High Explosive)/OB(Odłamkowo Burzące) tylko AP(Armor Piercing)/PP(PrzeciwPancerne). I nie strzelaj do tych miejsc w czołgu które są pod dużym kątem.

ac4htx.jpg

+celuj w wiekszosci czolgow w dolną płytę lub właz dowódcy (na wieży)

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Problem się rozwiązał. Wystarczyło zamontować haubicę (nie pamiętam jak ona się nazywa) i życie stało się prostsze;) Dziękuję wszystkim za porady!

Edit: Ktoś wyżej pisał, że haubice to gówno. Nie wiem, ale jakoś wyjątkowo dobrze mi się nimi gra, w obu czołgach. Zyskuję o wiele więcej kasy niż to miało miejsce z innymi działami. Jakoś bardziej pasują do mojego stylu gry:)

Opublikowano

Problem się rozwiązał. Wystarczyło zamontować haubicę (nie pamiętam jak ona się nazywa) i życie stało się prostsze;) Dziękuję wszystkim za porady!

Edit: Ktoś wyżej pisał, że haubice to gówno. Nie wiem, ale jakoś wyjątkowo dobrze mi się nimi gra, w obu czołgach. Zyskuję o wiele więcej kasy niż to miało miejsce z innymi działami. Jakoś bardziej pasują do mojego stylu gry:)

Strzelałeś z OB czy z PP? Z haubic się strzela z OB, a z Normalnych luf z pp, zapewne strzelałeś ze złych pocisków. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...