Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zwiekszyc fps?

L3siak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a mianowicie:

Malo fps ;/ 

Konfiguracja szczegolowa z temperaturami:

System Operacyjny

Windows XP Home Edition 32-bit Dodatek Service Pack 3
CPU
Intel Core Duo T2350 @ 1.86GHz 53 °C
Technologia Yonah 65nm
RAM
1,00GB 1-Kanałowy DDR2 @ 266MHz (4-4-4-12)
Płyta Główna
MAXDATA ECO4510IW (U2E1) 58 °C
Grafika
Monitor Plug and Play (1280x800@60Hz)
Monitor Plug and Play (1280x800@60Hz)
Intel Mobile Intel 945 Express Chipset Family (Uniwill Computer)
Intel Mobile Intel 945 Express Chipset Family (Uniwill Computer)
Nośniki
111GB TOSHIBA MK1237GSX (SATA) 46 °C
Napędy Optyczne
HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N
Audio
Realtek High Definition Audio

To tyle sterowniki oczywiscie dzis aktualizowalem mam zamiar dokupic 1gb ram, by wgrac win7 bo w marcu wycofuja wspieranie xp ;/
Czy temperatura ma wplyw na fpsy?

Dodatkowe info: Mam program do czyszczenia a dokladniej Advanced System Care 7.1 Pro
Aktualizacja sterownikow:SlimDrivers 
Txt do fpsow:Brak

Nie chce zadnego gameboostera ...

5vwxw5.png

Opublikowano

Ile masz RAMu ? Zawsze można zwiększyć ilość dla MC :)

Zapomnialem o ram uzywam polowe 1024 uzywam 512 ale planuje dodac kostke 1gb zeby miec win7 :)

5vwxw5.png

Opublikowano

Zapomnialem o ram uzywam polowe 1024 uzywam 512 ale planuje dodac kostke 1gb zeby miec win7 :)

No to czego się dziwić jak masz 512mb.. Nic nie poradzisz dokup ram i nie instaluj W7 bo to jeszcze pogorszy sytuacje.

Opublikowano

No to czego się dziwić jak masz 512mb.. Nic nie poradzisz dokup ram i nie instaluj W7 bo to jeszcze pogorszy sytuacje.

Tyle ze w marcu wycofuja winxp ;) a 512 mb mam w mc a normalnie 1024

5vwxw5.png

Opublikowano

To nie zwiększysz w żaden inny sposób, dokup RAM'u. Mógłbyś spróbować też pograć na jakimś txt 8x8...

Co za bzdury prawisz?

Zawsze da się coś zrobić, ale to zależy od możliwych poświęceń, ilości gotówki i chęci... Kolega może na przykład wgrać sobie jakąś lekką dystrybucje Linuxa, bo Minecraft to gra multiplatformowa. W zasadnie można to uprościć do małej reguły: "Kombinujesz lub płacisz." ;)

Opublikowano

Co za bzdury prawisz?

Zawsze da się coś zrobić, ale to zależy od możliwych poświęceń, ilości gotówki i chęci... Kolega może na przykład wgrać sobie jakąś lekką dystrybucje Linuxa, bo Minecraft to gra multiplatformowa. W zasadnie można to uprościć do małej reguły: "Kombinujesz lub płacisz." ;)

Hmm nad linuxem pomysle a teraz szukam txt 8x8 trzeba pokombinowac

5vwxw5.png

Opublikowano

Jak masz 1024 mb ramu to  ja radzę dokupić ci jeszcze ze 3 GB bo do MC można dopisać tylko połowę swojego całego ramu

Opublikowano

Jak masz 1024 mb ramu to  ja radzę dokupić ci jeszcze ze 3 GB bo do MC można dopisać tylko połowę swojego całego ramu

Nie ma tyle slotow dokupie 1gb ram :)

5vwxw5.png

Opublikowano

Są ramy po 2 GB w jednej kostce (nie wiem jak to się zwie xD)

No sa ale nie wiem czy beda na ten sprzet

5vwxw5.png

Pasjonat
Opublikowano

Granie na niszczysz txt niż default nic Ci nie da.

Jeśli grasz w minecraft survival i multiplayer na serwerze max 200os. to nie dawaj więcej ramu minecraftowi bo to Ci nic nie da! 

W laptopie dokupienie ramu na potrzeby systemu Ok, lecz nie zauważysz różnicy w fps.

Tak, im większa temperatura tym mniej fps.

Widzę ,że masz 2x grafiki, zmien pierw. na Monitor Plug and Play (1280x800@60Hz) , jeśli będzie lepsza płynniejsza gra to zostaw ją, jeśli jest inaczej to zmień na drugą itd.

Jeśli się coś powtarza co @up so sorry.ale nie czytałem wcześniejszych komentarzy.
Opublikowano

Granie na niszczysz txt niż default nic Ci nie da.

Jeśli grasz w minecraft survival i multiplayer na serwerze max 200os. to nie dawaj więcej ramu minecraftowi bo to Ci nic nie da! 

W laptopie dokupienie ramu na potrzeby systemu Ok, lecz nie zauważysz różnicy w fps.

Tak, im większa temperatura tym mniej fps.

Widzę ,że masz 2x grafiki, zmien pierw. na Monitor Plug and Play (1280x800@60Hz) , jeśli będzie lepsza płynniejsza gra to zostaw ją, jeśli jest inaczej to zmień na drugą itd.

Jeśli się coś powtarza co @up so sorry.ale nie czytałem wcześniejszych komentarzy.

To jest to ta odpowiedz :)

DO ZAMKNIECIA !

5vwxw5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...