Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tnie się wszystko oprócz minecraft.

martin94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy niemam włączonego minecraft wszystko normalnie płynie działa pulpit FireFox itp.A gdy włącze minecraft i zwine go żeby poszukać coś w google albo zobaczyć coś na pulpicie to się wczystko tnie wcześciej tego niebyło.

Opublikowano

na jakiej wersji minecrafta grasz?

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Jaką wersje mc oraz jaki masz komputer jeżeli masz słaby to pewnie przez przeglądarke lub ogólnie samą specyfikację

Opublikowano

Normalne że jak włączysz gre np minecrafta to ramu masz mniej bo on go zajmuję , procesor ma większe użycie i ci się tnie wszystko .. Myśl logicznie .

To co możesz zrobić to tylko przekazać mniej ramu na minecrafta ..

Opublikowano

Nie jest to wcale takie dziwne. Minexraft dziala pod java a ona sama z sb żre w ch..j ramu. Dodaj do tego sama gre ktora zjada kolo 400-500 mb ramu i przegladarke. Jak u sb otwieram chroma z wotem odpalonym to mam mega hiper duper ultra laga bo chrome ak sie odpala to wlacza z7-8 procesow po 50-60mb kazdy.

zaradzic mozesz tylko tak jak kolega wyzej radzi. Przez zmniejszenie ramu dla mc. Ew mozesz zmniejszyc priorytet w procesach :)

Opublikowano

Przydziel wiecej ramu do mc.

@Edit - źle przeczytałem.
Najwidoczniej mc zjada zbyt wiele zasobów procesora

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Zdecyduj się. Albo grasz w Minecraft'a, albo przeglądasz internet. Przeglądarki zużywają dużo ramu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...