Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o yangi na allegro.

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam trochę itemów/yang, nie gram już, chce je sprzedać. Obecnie moja sytuacja wygląda tak:

1.mam główne konto z itememi/yang.

2.mam konto na allegro z tym samym e-mail ale inny nick (dalej nazywany adres A).

Chce zrobić tak:

1.Założyć nowe konto na allegro na innym adresie e-mail (dalej nazywany adres B )

2.Założyć konto w grze z postaciami-sklepikami ma innym adresie e-mail (dalej nazywany adres C).

3.Przełożyć itemy do sprzedania z konta A na konta z adresem C.

4.Sprzedać itemy w grze żeby mieć yangi, na koncie z adresem C.

5.Stworzyć konto na innym adresie e-mail (dalej nazywany adres D).

6.Przełożyć yang z konta z adresem C na konto z adresem D.

7.Kontem na adresie D przekazywać yang dla kupującego.

8.Yangi przechowywać na postaciach na adresie C.

9.Handlując np. itemem za 500kk, wywalam item 5b, kupujacy go podnosi i wystawia sklepik z tym itemem za 500kk, ja kupuje item.

Czy takie zabezpieczenia wystarczą?

Czytałem tutoriale na mpcforum ale nie znalazłem odpowiedzi.

Opublikowano

Ogólnie za handel mało banują.

Yangi sprzedawane są na potęgę.

Zabezpieczenie jak każde inne. Jak dorwą jedną z Twoją postaci to polecą po IP i zbanują resztę (nie zbanują Ci IP, tylko wszystkie konta z tego IP).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Dlaczego tak? Przecież to samo ip nie jest równoznaczne z tym samym właścicielem, może to być np. ip kawiarenki, szkoły itp. gdzie z tego samego łącza korzysta wiele osób.

Opublikowano

Dlaczego tak? Przecież to samo ip nie jest równoznaczne z tym samym właścicielem, może to być np. ip kawiarenki, szkoły itp. gdzie z tego samego łącza korzysta wiele osób.

Jak im tak wytłumaczysz to luz.

Jednak wątpię, żeby uwierzyli w takie historie. Oni mają już z góry upatrzone "szablony" odmowy na tickety ;-)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Możesz przecież z kolegą się skminić i ty zostajesz w domu a on idzie do "kawiarenki" i robicie to na raz, ty wchodzisz na konto z adresem A on robi konta na grze z kawiarenki, przekazujecie wtedy sobie itemy i robisz dalej jak mówiłeś, że wyrzucacie item a on go ci sprzedaje. Jeżeli to połączysz z moim to wątpię czy wyłapiesz bana. Ja kupowałem yang od gracza z 80 levelem i się nie bał :)

Opublikowano

Po co mieszać ziom

Trzymaj yangi na obojętnie jakim koncie, a sposób przekazu to mówisz kolesiowi żeby na ch2 w m1 obok straznika wsi wystawił shop z nazwą np. x5

podchodzisz kupujesz i tyle nikt nawet nie wie że to ty kupiłeś bo jest duże zamieszanie w m1

A Game forge cie nie wykryje bo są zbyt tempi :)

nawet lagow nie potrafią naprawić

Opublikowano

Zrób tak jak mówi Rumek , wbij jak będzie dużo osób do m1 i normalnie wystaw sklep ; P zanim Cię zbanują o ile zbanują to zdążysz sprzedać wszystkie yangi i kase ;)

Opublikowano

Nie ma się czego obawiać, ogromna ilość ludzi handluje Yangami jest to tak naprawdę na porządku dziennym.

Jeśli jednak pech by chciał, żeby na Ciebie trafiło to nie ma sposobu działającego w 100%.

Najlepszym jest w/w umówienie nazwy sklepu i wystawienie go na mapach, gdzie jest ogromna ilość shopów.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Abyś nie przekombinował. Sam wielokrotnie sprzedawałem yangi, itemki czy konta wszystko było robione z tego samego ip, a nawet niektóre itemy były normalnie przekazywane na handlu z głównej postaci na główną. Teraz nikt nie kontroluje allegro jedynie jak chcesz dostać bana za handel to tylko i wyłącznie dostaniesz jeśli napiszesz w grze, propozycje sprzedania itemu, postaci za realne przedmioty.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Mam trochę itemów/yang, nie gram już, chce je sprzedać. Obecnie moja sytuacja wygląda tak:

1.mam główne konto z itememi/yang.

2.mam konto na allegro z tym samym e-mail ale inny nick (dalej nazywany adres A).

Chce zrobić tak:

1.Założyć nowe konto na allegro na innym adresie e-mail (dalej nazywany adres B )

2.Założyć konto w grze z postaciami-sklepikami ma innym adresie e-mail (dalej nazywany adres C).

3.Przełożyć itemy do sprzedania z konta A na konta z adresem C.

4.Sprzedać itemy w grze żeby mieć yangi, na koncie z adresem C.

5.Stworzyć konto na innym adresie e-mail (dalej nazywany adres D).

6.Przełożyć yang z konta z adresem C na konto z adresem D.

7.Kontem na adresie D przekazywać yang dla kupującego.

8.Yangi przechowywać na postaciach na adresie C.

9.Handlując np. itemem za 500kk, wywalam item 5b, kupujacy go podnosi i wystawia sklepik z tym itemem za 500kk, ja kupuje item.

Czy takie zabezpieczenia wystarczą?

Czytałem tutoriale na mpcforum ale nie znalazłem odpowiedzi.

Pewnie że nie. Musialbyś mieć cały czas zmienne IP żebyś był spokojny. Robienie emaili nic ci nie da.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Najlepiej będzie jeżeli: kupisz yang na noob postaci, oddasz yang jakiemuś zaufanemu koledze z reala ( na konto z innym ip i emailem), zmienisz IP On odda Ci yangi na Twoją  główną postać, za takie coś nie mają prawa dać bana choćby chcieli, bo nie mają dowodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...