Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Khazix jungle

GetAce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pyanie odnosnie kha w jungli.

Jaki build preferujecie na niego ?

Co ewoluować jedni piszą, że E lepszy doskok inni, że Q lepiej się czyści campy .

Opublikowano

Kha zix niby nadaje się na jungle ale idąc nim na jungle , marnujemy jego potencjał. Lepszy jest na lini a tak btw. " poco grać dobrym skoro można lepszym " ? Są lepsi junglerzy a jungler powinien być bruiserem . Taki tank. Grając khazixem na jungli. tylko popsujesz ludziom gre. Na jungle proponuje Zaca, jarvana,elise. 

A jeżeli już uparłeś się tak na tego khazixa na jungle to możesz złożyć lizarda buty (zależnie od sytuacji) bt ( musi być dmg na nim) możesz łezke zrobić jakieś survi itd. Zależnie od sytuacji. Ewoluacje tak jak pan wyżej.

Opublikowano

lizard buty merkury/tabi hydra lw ga sytuacyjne(omen bt). Prawie zawsze ewolułuj q, e tylko jeśli gankujesz coś z escape.

Żarty sobie robisz ? Po co maksować pierwsze Q w jungli ? Przecież jak mamy E to skaczemy na środek lajna zbieramy kille i uciekamy, już nie wspomne o divach.

Łezke po co kupować ? Żeby nam early osłabiła... Dodatkowo kupujemy Hydre na jungle żeby szybciej jungle czyścić. Widać ktoś się wypowiada, a nawet nie grał.

Lizard-- brutalizer (tłuczek)--Buty 5 --Hydra--TB Cleaver (Cz.Tasak)-- LW -- GA

Opublikowano

Kha zix niby nadaje się na jungle ale idąc nim na jungle , marnujemy jego potencjał. Lepszy jest na lini a tak btw. " poco grać dobrym skoro można lepszym " ? Są lepsi junglerzy a jungler powinien być bruiserem . Taki tank. Grając khazixem na jungli. tylko popsujesz ludziom gre. Na jungle proponuje Zaca, jarvana,elise. 

A jeżeli już uparłeś się tak na tego khazixa na jungle to możesz złożyć lizarda buty (zależnie od sytuacji) bt ( musi być dmg na nim) możesz łezke zrobić jakieś survi itd. Zależnie od sytuacji. Ewoluacje tak jak pan wyżej.

Szdczególnie jak na topie jest garen lub renekton czyt. tanky top

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Żarty sobie robisz ? Po co maksować pierwsze Q w jungli ? Przecież jak mamy E to skaczemy na środek lajna zbieramy kille i uciekamy, już nie wspomne o divach.

Łezke po co kupować ? Żeby nam early osłabiła... Dodatkowo kupujemy Hydre na jungle żeby szybciej jungle czyścić. Widać ktoś się wypowiada, a nawet nie grał.

Lizard-- brutalizer (tłuczek)--Buty 5 --Hydra--TB Cleaver (Cz.Tasak)-- LW -- GA

Plusik. Takie jest to forum ze większość nie wbiła 30lvl a juz szczekają. Kha w jungli to bardzo dobry pick, bo możesz lecieć na counter jungle na samym poczatku gry. Bo ma dobre 1v1. Build taki jak wyzej ew. Zamiast GA omen. Ewolucja zawsze pierwsze e bo przyznaje ze gangi bez ulepszonego e są trochę lipne.

Szdczególnie jak na topie jest garen lub renekton czyt. tanky top

Garen dla kha to żaden problem, największą kontra na kha to udyr pod q. Twój przypadek opisalem wyżej. Pozdrawiam

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Garen dla kha to żaden problem, największą kontra na kha to udyr pod q. Twój przypadek opisalem wyżej. Pozdrawiam

Bardziej chodziło mi o teammate a nie o kontre. Po prostu ze zrozumiałeś :) zdarza się.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Plusik. Takie jest to forum ze większość nie wbiła 30lvl a juz szczekają. Kha w jungli to bardzo dobry pick, bo możesz lecieć na counter jungle na samym poczatku gry. Bo ma dobre 1v1. Build taki jak wyzej ew. Zamiast GA omen. Ewolucja zawsze pierwsze e bo przyznaje ze gangi bez ulepszonego e są trochę lipne.

Lepsze jest ewoulowanie q. Nie wiem po co wam te E, skoro i tak ganki bez ewoulowania go sa takie same. Nightblue3 zawsze q>e

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

@up kolega zobaczył nb3 i już jest mądry. Ewolucja q sprawdza się przy postaciach które nie mają jak uciec przed Twoim gankiem i nastawiasz się na counter jungle. Przy ewolucji e masz fajne ganki nawet z tower dive. Ja preferuję ewo e>q gdy wiem że w przeciwnej jungli nie będę mógł zaszaleć. Gdy gram rankedy drużynowe ewolucja q jako 1 sprawdza się lepiej ponieważ dmg zadawany w,smoka jest gigantyczny a ganki gdy masz kontakt z lanerem są identyczne jak z ewo e.

Opublikowano

Nb3 to nb3. On ma umiejętności które pozwalają mu zabrać sobie ten range z e na korzyść dmg. Bo i tak doskoczy i tak. Ty jak i ja i 99% innych osób tego nie mamy.

Opublikowano

Lepsze jest ewoulowanie q. Nie wiem po co wam te E, skoro i tak ganki bez ewoulowania go sa takie same. Nightblue3 zawsze q>e

Patrzenie na innych... Jak Phantom junglował Karma i mówił, że jest dobra każdy się nabrał. Zrobił to celowo i zobaczył jak łatwo manipulować ludźmi. Zagraj sobie Kazikiem i zobacz, że czasami nawet nie podejdziesz. Dodatkowo po zabiciu reset E nie przemawia do ciebie ?

Opublikowano

ja pierdole. jak czytam te wypociny na tym forum to śmiech na sali.

ja maxuje q,e,(r,w ) zależnie od sytuacji.

jprd. e to podstawa...

te wypociny są również kaleką

ludzie graja karthusem/gragasem w jungli wiec ?

Opublikowano

Kha 'zix w jungli jest super.

Zawsze ewoluuję E>Q>R

Mój build to : Lizard, LW, Hydra, Butki (zależy od przeciwnika), BC, GA

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Opublikowano

Lepsze jest ewulowanie q

-szybsza jungla

-większy burst przy gankach

-lepsze przeliczniki i cd niż e

Ciekawe jak zburstujesz enemy jak do niego nie dolecisz mózgu? Dzisiaj meta jest na champy z escapem tak więc powodzenia w zgankowaniu.. Won mi do brązu i zostań tam.

Opublikowano

Patrzenie na innych... Jak Phantom junglował Karma i mówił, że jest dobra każdy się nabrał. Zrobił to celowo i zobaczył jak łatwo manipulować ludźmi. Zagraj sobie Kazikiem i zobacz, że czasami nawet nie podejdziesz. Dodatkowo po zabiciu reset E nie przemawia do ciebie ?

Po co Ci reset e ? Żeby odskoczyć ? Rozumiem jak chcesz tower divować, ale przecież nie będziesz divował jak ktoś ma CC, albo jest tanky. Zawsze brałem q i będę tak robił. Jak gankujesz np. mida z tych środkowych krzaków, to nie myśl ze dasz rade nawet wystraszyć, bo sobie spokojnie obejdą to. Omijasz te środkowe krzaki gdzie jest prawie pewne ze jest ward i gankujesz kolesia od tyłu, i ten range na e Ci nie potrzebny.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

Po co Ci reset e ? Żeby odskoczyć ? Rozumiem jak chcesz tower divować, ale przecież nie będziesz divował jak ktoś ma CC, albo jest tanky. Zawsze brałem q i będę tak robił. Jak gankujesz np. mida z tych środkowych krzaków, to nie myśl ze dasz rade nawet wystraszyć, bo sobie spokojnie obejdą to. Omijasz te środkowe krzaki gdzie jest prawie pewne ze jest ward i gankujesz kolesia od tyłu, i ten range na e Ci nie potrzebny.

Tylko, że ty nie masz  zabijać tylko pomagać, więc bardziej pomożesz drużynie mając E. Ganki na mida są bardzo dobre oraz na bocie masz dwóch graczy więc gdy masz Q to zabijesz jednego i ci ucieknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...