Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet 10 mb/s a LoL

ppaatt10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałem się dowiedzieć, czy pogram bezproblemowo w lola na internecie 10 mb/s?

Nie piszcie zebym kupil lepszy, bo tu gdzie mieszkam nie ma dostepnu np. do UPC czy coś takiego

w gre wchodzi tylko 10 mb/s i moje pytanie takie czy dam rade grac na takim necie czy raczej nie.

Z góry dzieki za odpwiedzi

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam internet 5 mb/s (radiowke) na 2 komputery i wszystko ladnie dziala. Nie musisz sie o to martwic

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Heh, chłopie..

Ja mam 1 mb/s i działa bezproblemowo, gry tego typu przesyłaj stosunkowo mało danych, rzędu kilku kB/s

Opublikowano

Mi działa ładnie na 1MB/s. W ogóle nie ma Lag'ów, chyba, że od Riot'u. :D

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

Śmiać mi sie chce kiedy czytam "kaa mam 1-10 mb i mi działa bez łagów" toć to zależy od pingu, nie prędkości pobierania.

Po kablu lepiej, riotera radowka gorzej ma z tym i tyle

Ehhh... Chyba trzeba emigrować z tego forum, bo coraz więcej dzieci się pojawia, które nawet czytać nie umieją, a co dopiero pomyśleć i użyć mózgu...

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Napewno będzie bez problemów sam mam taki sam internet i mam po jakieś 50 pingu co jest wydaje mi się bardzo małą liczbą...

Opublikowano

SirPrimo, jeśli dokładnie zaobserwujesz 50 pingu nie jest bardzo małą wartością:) Widać lekkie opóźnienia;) Osobiście uważam, że ping ~35 zaczyna już być dobrym do gry, ale wiadomo im mniejszy, tym lepszy;) W tym momencie mam ~70 i około 5% moich dedów jest spowodowane pingiem(85% błędami taktycznymi, a 10% bugami z lol'a, ale większość z nich tworzy się przez ping moim zdaniem;P), trzeba także dodać, że Riot niektórym graczom losowo "dodaje" po ~20 pingu, ponieważ serwery nie wytrzymują;p Przez 2 dni miałem ping 50(było wtedy napisane gdzieś tam, że z serwerami coś zrobili;p), a później wróciło do ~70(ping ze speedtestu ciągle taki sam), więc Autorze speedtest może podać Ci np. ping 30, a w lol'u ~50 może Cię spotkać:P

Ale łącze 10mb/s spokojnie wystarcza, (jeśli nie masz mega skoków pingu) do gry;)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ja osobiście uważam że download nie jest aż tak istotny jak upload. Możesz mieć internet 1mb/s i mieć mniejsze lagi od gościa co ma neta 10mb/s. Dlaczego? Ponieważ Ty możesz mieć umowę na 1mb downloadu i 1mb uploadu, a gościu co ma neta 10mb/s może posiadać 256kb/s uploadu. Prosty test. Zacznij ściągać cokolwiek na torrentce. Za pierwszym razem ogranicz download do 1kb/s, a upload zostaw bez limitu - efekt? Lagi przekraczające 400 pingu. A teraz na odwrót. Zostaw bez limitu download a zrób limit na 1kb/s upload - w grze podniosą się pingi do około 80 - 100 (z 45).

149208901.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...