Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć lagi przez nowego patcha?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, od czasu nowego patcha ( wczoraj ) mam dziwne lagi, mój komputer do najlepszych nie należy, przed tym patchem mialem 28/40 fps, teraz sie zmniejszyło do 18/25 :c , gadam z ludźmi przez Skype ale w telefonie wiec to różnicy nie robi, w grze all na low, frame rate - uncapped, vertical. sync off, anti-aliasing off, all na low, rozdzielczość 1024x768, dźwięki wylaczone, Skejpy itd wylaczone, używam zawsze GBoosta co z nieznanych przyczyn powoduje że mi Skype na PC zabiera dużo CPU, na task managerze tak pisze ale w grze tego nie odczuwam, dysk posprzatany z tego co sie da, kompa czyszcze co 2 dni CCleanerem, rejestr i ogólnie, dane przegladarki i ta reszte co CC wywala, co jeszcze moge zrobić?

( W tym nowym patchu rozjasnili mape Summoners Rift jesli mnie oczy nie kłamią, chyba przez to mam te lagi. )

Pytanie 2, niskiej jakosci Summoners Rift działa czy nie?

Mój komp:

AMD Sempron TM 3400+ 1.80GHz

2GB Ram

NVidia GeForce 6100 nForce 420.

Opublikowano

Jak masz wszystko na low i lagi przez mało fpsów, to polecam ci poszukać specjanych tekstur zmniejszających obciążenie.

Poza tym czyszczenie ccleanerem nie daje super dużo, a nawet słyszałem przypadek gdzie jednej osobie przestała działać przez to program (co nie znaczy że nie należy go używać). Komputer z czasem "staje się wolniejszy" nie ważne czy odinstalujesz coś czy nie. Czasami postawienie od nowa systemu (z formatem wszystkiego) troszkę zmniejsza obciążenie i wchodzi więcej fpsów - ja tak miałem z lapkiem po 2latach, że mniej fpsów było.

League of Legends

Opublikowano

to juz znalazłes odpowiedz :D. pozatym poczytałem na temat CCleanera i radze nei uzywaj go ;) dodatkowo jak kiomp to odkrec jedna strone wycdzysc z kurzu i postaw wiatgrak ;D

Opublikowano

O chlopaku to o czym my tu rozmawiamy:d

Rób formata i to jak najszybciej i pamiętaj aby mieć najnowsze stery do karty graficznej.

Opublikowano

Ja osobiście gram dzięki programowi cFosSpeed, który o 300 obniżył mój ping.

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...