Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V Online - Auta z Singleplayer ! [1.09]

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OgolGxr.png

Łazap! =]

Witam wszystkich bardzo serdecznie w moim pierwszym poradniku na MPCForum,

Chciałbym wam pokazać jak przetransportować wasze ulubione auto (np. Buffalo Franklina!) z GTA V Singleplayer, na Online,

Chciałbym aby każdy mógł wszystko zrozumieć, więc jeśli macie jakiś problem, walcie smiało !

Pamiętajcie aby przeczytać cały poradnik!

Życzę miłęgo czytania ;)

(Poradnik Zaktualizowany na wersje 1.10)

JD7WwMe.png

Ok, wszystko fajnie ale musimy pamiętać o niektórych rzeczach.

Po pierwsze:

Przetransportować auto możecie każde, lecz tylko niektóre auta można zatrzymać w garażu lub wy'tuningować.

O jakich autach mówie? o tych które normalnie można ukraść z ulicy a następnie zatrzymać dla siebie,

Chodzi mi o to że gdy przetransportujemy jakiegoś Addera z singleplayer, nie będziemy mogli go zatrzymać,

Lecz auta takie jak np. Buffalo Franklina, czy jakiegoś Sultana, są jak najbardziej do zatrzymania!.

Po drugie:

Zanim zaczniemy przetransportowywać auta, gdy jesteśmy w Online, ustawcie Spawn Location na Last Location.

Po trzecie:

Pamiętajcie aby przed robieniem glitcha, schować wszystkie wasze auta do garażu (nie ma ich na mapier)

To jest bardzo ważne i to jest praktycznie zawsze przyczyną nie udania się glitcha.

peuTRe2.png

Ok wszystko gotowe? no to do dzieła!

Krok 1:

Wchodzimy w Online i jedziemy pod obyle jakie LS Customs.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, ustawcie Spawn Location, na Last Location w ustawieniach.

Krok 2:

Wchodzimy w Singleplayer,

Jeśli chcecie przetransportować Buffalo Franklina, zmieniacie się w Franklina,

Jeśli macie jakieś fajne autko w garażu Michael'a, zmieniacie się w Michael'a :)

Podchodzicie do auta i stajecie u jego boku.

ff2f76053bca506290fd38824ce64a99.png

Następnie przechodzicie do Sesji tylko dla zaproszonych(Invite Only Session).

Krok 3 (Trudny!):

Dobra, następnie idziecie na ulice i kradniecie jakieś auto, obyle jakie (ważne)

Następnie jedziecie do LS Customs.

W LS Customs nic nie naprawiacie i nic nie sprzedajecie.

I Tu będzie troche pod górke, i może to chwilkę zająć ale spróbuje wytłumaczyć najlepiej jak się da.

Wiecie zapewne gdy zmieniacie między postaciami, jest taka scenka gdzie kamera unosi się do góry prawda?

Więc jeśli zauważyliście, to w tej scence są 3 urywki, pierwsza urywka to widok nad głową,

Druga urywka, to widok wysoko nad ziemią,

I Trzecia urywka, to widok bardzo wysoko nad ziemia.

Ta druga urywka jest najważniejsza,

Więc robicie tak:

Gdy jesteście w tym aucie w LS Customs, Klikacie Start(PS3) lub te wielkie X(XBox360) po środku.

Przechodzicie do PS Store, Lub XBox Games Store.

TERAZ UWAGA!:

Gdy zacznie się scenka gdy przechodzimy do Store, liczymi urywki,

Na drugiej urywce, szybko klikamy Start(PS3) lub wielkie X(XBox360) i wylogowujemy się z PSN/Xbox Live.

I proszę starajcie się zrobić to jak najszybciej!

Krok 4:

Ok, jeśli wszystko się udało, gra powinna wrzucić was do Singleplayer, do prologu

Czyli obrabowanie banku w North Yankton.

Logujemy się do PSN/Xbox Live

A następnie przechodzimy w Start - Game - Load Game, i wczytujemy nasz najnowszy save.

LUB

Gra może was też wrzucić po prostu do Singleplayer,

W takim wypadku po prostu przechodzicie do Kroku 5

Krok 5:

Wchodzicie na postać z autem które chcecie przetransportować.

Wchodzicie do tego auta, i jedziecie do LS Customs,

(pamiętajcie aby cały czas używać tylko jedne LS Customs!)

Podjeżdzamy pod garaż, i wjeżdzamy autem tylko tak, aby przednie koła znajdowały się w garażu:

1dec2fd157b391948c5136b442d4d4ed.png

Po raz kolejny, przechodzimy do Sesji Tylko Dla Zaproszonych(Invite Only Session).

Jeśli będziecie musieli się wlogować do PSN/Xbox Live, zróbcie to.

Krok 6:

Powinniście zespawnić się przy LS Customs, ponieważ macie ustawiony Last Location.

Biegniecie pod garaż LS Customs, i co widzicie?

Wasze auto z Singleplayer.

Czyż to nie przepiękny widok? =]

Krok 7:

Czasem możecie mieć problem z wyciągnięciem auta z garażu.

Po prostu wepchnijcie je jakimś autem z parkingu głębiej w garaż,

Wejdżcie do auta i wcisnijcie przycisk na D-Padzie aby użyć usługę LSC

(Informacja w lewym górnym rogu)

Ju9NE66.png

To był ciężki do napisania poradnik, ale mam nadzieje że łatwy do zrozumienia.

Chciałbym też poinformować że ten poradnik jest zgłoszeniem do konkursu na Najlepszy poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/1144284-konkurs-gta-najlepszy-poradnik/

Oraz że ten "glitch" działa po patchu 1.10

Jeżeli nadejdzie nowy patch a glitch wciąż będzie działać, dam wam znać,

Jeśli natomiast glitch zostanie spatchowany, poprosze modów o usunięcie tego tematu,

I postaram się zrobić nowy poradnik, jeśli wyjdzie jakiś inny sposób.

Jeśli ktoś ma nagrywarke dobrej jakości, i chciałby nagrać glitcha aby pomóc mi w zrobieniu poradnika video na youtube,

byłbym bardzo wdzięczny.

Kontaktujcie się na PW :)

Dziękuje wszystkim za czytanie tego poradnika,

Pamiętajcie, jeżeli za pierwszym i drugim razem się nie uda, to za trzecim napewno ^^

Trzymajcie się, Czeeeeść ;)

Opublikowano

Pytanie czy np. działa to na motorze Franklina ? ( ten zielony ) i drugie pytanie czy jest stuningowane na maxa ? ( jeśli w singlu stuninguje )

I co do kroku 2 czy musze wtedy zapisać gre ?

I czy jak np. kupie Bugatti Franklinem bd mógł przenieść Bugatti ?

@ edit

Zrobiłem wszystko dobrze i jak są te 3 '' urywki '' widać to auto ale potem już nie 

Opublikowano

Pytanie czy np. działa to na motorze Franklina ? ( ten zielony ) i drugie pytanie czy jest stuningowane na maxa ? ( jeśli w singlu stuninguje )

I co do kroku 2 czy musze wtedy zapisać gre ?

I czy jak np. kupie Bugatti Franklinem bd mógł przenieść Bugatti ?

@ edit

Zrobiłem wszystko dobrze i jak są te 3 '' urywki '' widać to auto ale potem już nie 

• Tak, działa na motorze Franklina ponieważ ten motor można normalnie znaleść na ulicy i go ubezpieczyć.
  • Nawet gdy auta będą ulepszone na maxa, można przenieść na online, a ulepszenia i tak zostaną.
  • Zalecam zapisać gre przed robieniem glitcha, 
  • Tak, bugatti możesz przenieść i nim jeździć,lecz to jest samochód z kategorii: Super, czyli nie będziesz mógł go zatrzymać, czyli w skrócie : Możesz przenieść i jeździć, ale nie możesz zatrzymać(ubezpieczyć)

Co do edita, to nie do końca rozumiem.

Chodzi o to że gdy wchodzisz do Store, to masz 3 cieńcia. Masz takie: Słusz... Słusz... Słusz... xD

Gdy będzie: Słusz... Słusz... To wtedy szybko się wylogowujesz.

Jeśli używasz kabla Ethernet do internetu, możesz też po prostu przy drugim "słusz..." wyciągnąć szybko kabel od PS/Xbox, i potem ponownie podłączyć.

Nie do końca zrozumiałem pytania, więc jak nie pomogłem to jeśli możesz, opisz pytanie trochę dokładniej ;d

Opublikowano

Właśnie jak jest to : ,, Słusz , słusz , słusz '' to specjalnie spowalniam neta żeby zdążyć i raz mi się udało , robiłem tak jak kazałeś . W ostatnim kroku loguje się do sesji i podczasz tego Słusz słusz widze auto ale jak podchodze auto znika

Opublikowano

Właśnie jak jest to : ,, Słusz , słusz , słusz '' to specjalnie spowalniam neta żeby zdążyć i raz mi się udało , robiłem tak jak kazałeś . W ostatnim kroku loguje się do sesji i podczasz tego Słusz słusz widze auto ale jak podchodze auto znika

Czyli wszystko ci się udaje, gdy wchodzisz na online i podchodzisz do garażu to widzisz auto. a jak podejdziesz za blisko to auto znika?

Opublikowano

hmm.. a mniej więcej ile zajmuje ci wylogowanie się?

I upewnij się że gdy podchodzisz do LSC to nie w żadnym aucie.

lub

Każde z twoich aut jest w garażu - nie ma go na mapie -

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...