Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bukkit czy spigot?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jako że ostatnio silnik Spigot zrobił się modny prosze abyście wy odnieśli się do tego pytania ! Bukkit czy Spigot ?

Ten temat nie ma wywoływać żadnych kłótni ! To tylko dyskusja !

Opublikowano

Spigot jest lepiej zoptymalizowany dzięki czemu zżera mniej RAMu, ponad to działają na nim pluginy z wcześniejszych wersji MC (tzn. możesz mieć serwer na 1.6.4 a działać ci będzie jakiś stary plugin na 1.4.7).

Ale bądź co bądź z bukkitem podobno współpracuje Mojang a ze Spigotem nie ;p

Opublikowano

Spigot jest to przerobiony silnik bukkit i  posiada o wiele więcej błędów, które mogą wpływać na pracę serwera. Osobiście polecam bukkita ;)

Opublikowano

Oczywiście że spigot:). 

@up
Sam używałem spigota i nie miałem żadnych błedów ani problemów z serwerem :P

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Jeśli stawiasz mały serwer to obojętnie, na większe serwery. albo na sieć serwerów, tylko spigot + bungeecord

Opublikowano

Spigot lepszy. Uciągnie więcej graczy niż Bukkit na słabszym serwie.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

Spigot to zmodyfikowana, lepsza wersja CraftBukkita. Masz po prostu więcej możliwości. ;-)

Opublikowano

Spigot jest bardziej zoptymalizowany. Możesz go połączyć z BungeeCord. Więcej pluginów działa.

• 3 lata później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na Bukkit czy spigot?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...