Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop w przedziale 2000-2500zł

Hamon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Za 3 miesiące mam zamiar zakupić laptopa. Musze powoli zacząć coś szukać więc moje pytanie: Jakiej firmy laptop najlepiej kupić ? Napiszcie które polecacie a które odradzacie.

Opublikowano

Polecam osobiście Samsung, Lenovo, Asus i Acer z tymi miałem styczność i nie było żadnego problemu (w nowszych samsungach z radeoonem jest czasem problem z grafiką)

Nie polecam HP, strasznie sie grzeją, karta graficzna czasem wysiada a żeby dostać sie do radiatora to całego trzeba rozłożyć.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Osobiście polecam Asusa, którego używam - mam go około 1,5 roku ani razu mi się nie wyłączył z powodu wysokich temperatur itp, do tego dobra jakość wykonania. 

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

Hmm, ja zadałbym jako pierwsze pytanie, jaki posiadasz budżet na laptopa.

Ja szczerze polecam Lenovo, mam go już z rok, niekiedy moje zapotrzebowanie jest 100% laptopa z 1-2h i jego procek pokazuje temperaturę max ~86

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Hmm, ja zadałbym jako pierwsze pytanie, jaki posiadasz budżet na laptopa.

Ja szczerze polecam Lenovo, mam go już z rok, niekiedy moje zapotrzebowanie jest 100% laptopa z 1-2h i jego procek pokazuje temperaturę max ~86

Na laptopa bd chciał wydać 2-2,5k zł.

Opublikowano

Możesz szukać na Allegro Lenovo Y580 z i3. Są też w tych okolicach tańsze Asusy, np. K56CB. Na pewno odradzam Samsunga NP350V5C i wszystkie inne z duetem Intel HD 4000 + Radeon 7670M.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Możesz szukać na Allegro Lenovo Y580 z i3. Są też w tych okolicach tańsze Asusy, np. K56CB. Na pewno odradzam Samsunga NP350V5C i wszystkie inne z duetem Intel HD 4000 + Radeon 7670M.

Kolego , za takie pieniądze kupie spokojnie coś z i5 ...

Opublikowano

Dlaczego niby odradzasz Samsunga z Intel HD 4000 i "Radkiem" 7670M? Ja mam akurat takowego i nie narzekam, ostatnimi czasy zdarza mi się na nim grywać w BF4 i FPSy nie spadają poniżej 30, a najczęściej jest ok. 40...

CPU: Intel I5 3210M 2,5-3,1 GHz

GPU: AMD Radeon 7670M 2048MB DDR3

RAM: 4 GB 1600 MHz

"Odwaga, to nie brak strachu"

Opublikowano

Dlaczego niby odradzasz Samsunga z Intel HD 4000 i "Radkiem" 7670M? Ja mam akurat takowego i nie narzekam, ostatnimi czasy zdarza mi się na nim grywać w BF4 i FPSy nie spadają poniżej 30, a najczęściej jest ok. 40...

Dlaczego odradza? Bo karta graficzna działa kiedy chce. Battlefield 4? Max. 20-30 fps.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dlaczego odradza? Bo karta graficzna działa kiedy chce. Battlefield 4? Max. 20-30 fps.

U mnie jakoś nie było takich problemów, możliwe, iż trafiłem na jakiś porządny model :) BF4 chodzi dobrze, dowód na kanale youtube TheBMRecording.

CPU: Intel I5 3210M 2,5-3,1 GHz

GPU: AMD Radeon 7670M 2048MB DDR3

RAM: 4 GB 1600 MHz

"Odwaga, to nie brak strachu"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...