Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Chat z UltimateClans.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak : Mój problem polega na tym , że póki nie wgrałem skryptu UltimateClans wszystko działało było : [Wlasciciel]FokickPL : Lol a gdy wgrałem to UltimateClans jest : [{TAG}]%colored player's prefix%[Wlasciciel]FokickPL : Lol Co mam teraz zrobić mam pluginy :

-Essentials

-EssentialsChat

-EssentialsSpawn

-NameTagEdit

-PermissisonsEx

-Skript

-TagAPI

-WorldEdit

-WorldGuard

Chyba problem polega na tym że do działania UltimateClans potrzebny jest ChatManager lecz nie można mieć i EssentialsChat i ChatManager ponieważ bd craschować a gdy usunę EssentialsChat to nie bd rang [Wlasciciel]FokickPL ponieważ PermissionsEx potrzebuje EssentialsChat . Tak mi się wydaje mogę się pomylić i jest wogóle inaczej no ale od tego jesteście Wy . Liczę na waszą pomoc :D

Opublikowano

Polecam wgrać vault. Jeżeli nie pomoże, to pobaw się {} w konfiguracji czatu w UC.

Plugin EssentialsChat jest bez użyteczny (uc konfiguruje czat), a TagApi (NameTagEdit dziala bez tego) przy okazji tez możesz wywalić, no chyba ze jednak uzywasz :P

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Polecam wgrać vault. Jeżeli nie pomoże, to pobaw się {} w konfiguracji czatu w UC.

Plugin EssentialsChat jest bez użyteczny (uc konfiguruje czat), a TagApi (NameTagEdit dziala bez tego) przy okazji tez możesz wywalić, no chyba ze jednak uzywasz :P

Usunąłem EssentialsChat i TagApi oraz wgrałem ChatManager , teraz to tak wygląda : [{TAG}][Wlasciciel]FokickPL : Lol

Tak ma być? I jeszcze 1 pytanko : Co zrobić żeby za gildie płaciło się Tnt ? Jak wpisuje     payitem.slot.8: 14 TNT pisze błąd w konsoli :  [skript] indentantion error: expected 1 tab but found 4 spaces <UltimateClans.sk line 142: payitem.slot.8: 14 TNT>

Opublikowano

Masz 1.5.6_5? Jak tak to przepisz tag. Pozatym skąd masz 8 slot? Ja oferuje w tamtych wersjach 6 xD

Opublikowano

Masz 1.5.6_5? Jak tak to przepisz tag. Pozatym skąd masz 8 slot? Ja oferuje w tamtych wersjach 6 xD

O co chodzi z tym 1.5.6_5? Jestem zielony w pluginach więc nie bardzo rozumiem :D

Opublikowano

O co chodzi z tym 1.5.6_5? Jestem zielony w pluginach więc nie bardzo rozumiem :D

1.5.6_5 to wersja UltimateClans, a Vault to plugin który musisz mieć do poprawnego wyświetlania czatu. :)

Pytam o wersję, ponieważ musisz mieć najnowszą, aby przy okazji usunąć wyświetlanie [{TAG}] na czacie gdy nie masz gildii (przepisujesz wygląd tagu linijkę niżej) :)

Opublikowano

Okey wszystko działa tylko powiedz mi bo jak tworze gildie w konsoli jest : 

Permissions"worldedit.*" added

Permissions"worldguard.*" added

Permissions"worldedit.*" removed

Permissions"worldguard.*" removed

Permissions"NameTagEdit.*" added

Mnóstwo WARN Niestety nie moge ci pokazac poniewaz nie moge tego skopiowac 

Permissions"NameTagEdit.*" removed

Tak ma byc?

Opublikowano

Problem został rozwiązany, a Wy piszecie o bugach, gratki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...