Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z małymi FPS'ami, czy są sposoby na zwiększenie?

MinecraftFirePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam malo FPS w Minecraft (wiem wiem...) mam 2 gb ram i procesor intel Pentim Dual Core 2.4 Ghz czy jakos tak i moj minecraft osiag max 25 FPS .Dlaczego? Moj kolega ma 75 FPS a ma 1gb ram i procesor 1.5 ghz chyba... Nie wiem co zrobic . Pomozecie?

Opublikowano

A masz laptop czy komputer? Jeżeli masz laptop to możesz mieć zintregowaną karte graficzną i to jest twój problem .

Opublikowano

Powiem tak miałem sasmiecony komputer grami plikami itp to miałem w mc ok 30fps a gdy zrobiłem format to miałem ok 110 fps .

Zrób format to powinno pomóc (nie jestem pewny ale mi pomogło) Poszperaj cos w opcjach mc . Jest taki program do zwiękaszania fps'ow  w grach to poszukaj go w google i zainstaluj on chyba sie nazywa Game Baster 3

Opublikowano

Grasz w samego Minecrafta, czy masz jeszcze jakieś programy otwarte?

Opublikowano

Nie wiem czy to działa na nowszych wersjach mc ale spróbuj: 

1.Odpal mc.

2.Naciśnij Ctrl+Alt+Del.

3.Uruchom menadżera zadań. 

4.Wejdź w zakładkę aplikacje, ppm klikasz na mc i wybierasz "przejdź do procecu".

5.Klikasz na proces i ustawiasz priorytet na wysoki.

Mam nadzieję że zadziała

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy to działa na nowszych wersjach mc ale spróbuj: 

1.Odpal mc.

2.Naciśnij Ctrl+Alt+Del.

3.Uruchom menadżera zadań. 

4.Wejdź w zakładkę aplikacje, ppm klikasz na mc i wybierasz "przejdź do procecu".

5.Klikasz na proces i ustawiasz priorytet na wysoki.

Mam nadzieję że zadziała

Robie to i nic nie daje...

A grafiki nie podasz? Co z tego że masz dobry procek jak grafikę możesz mieć słabą.

Napisalem. Nic nie dodam...

Wgraj optifine może pomoże 

Juz dawno wgralem i zawsze na nim gram.

Grasz w samego Minecrafta, czy masz jeszcze jakieś programy otwarte?

Gram w samego , ale czasami jak gram z kolega to Ts3 lub skype mam wlaczone.

@ref

A masz laptop czy komputer? Jeżeli masz laptop to możesz mieć zintregowaną karte graficzną i to jest twój problem .

Mam komputer

Chacialbym dodac,ze jakies poltora tygodnia temu mialem naprawiany komputer ,bo ,,ponac" zepsól sie dysk twardy i na nowo mialem system instalowany i nic nie dalo.Teraz mam nawewt wiekszy Dyski ale to nic nie zmienia.

Uzywam takich programow jak CCleaner i AdvancedSystemCare , ktorym optymalizuje komputer , ale to mi daje tylko marne 5 fps . Jakim cudem kiedys mialem 60 fps a teraz 25????

Sorry, ale nie bylo mnie dlugo przy temacie.

Opublikowano

Polecam ci jeszcze AVG TuneUp ten program pokazuje o ile % mozesz podnieść szybkość komputera i jak to zrobić i ten program ma jeszcze opcje turbo która wyłącza rózne nie potrzebne programy i zwiększa fps-y w grzch ;)

Opublikowano

a jesli uzywam fresh ram? TO dobrze?

Polecam ci jeszcze AVG TuneUp ten program pokazuje o ile % mozesz podnieść szybkość komputera i jak to zrobić i ten program ma jeszcze opcje turbo która wyłącza rózne nie potrzebne programy i zwiększa fps-y w grzch ;)

Jutro wyprubuje bo dzisiaj jestem zajety :)

Opublikowano

1.W optfine ustaw grafikę na fast wyłącz animacje

2.Zamknij wszystkie niepotrzebne programy

3.Użyj gameboostera

4.W menadżer zadań ustaw proces mc i ustaw na wysoki priorytet.

5.Używaj textur bez rozdzielczośći HD

Opublikowano

@ref

1.W optfine ustaw grafikę na fast wyłącz animacje

2.Zamknij wszystkie niepotrzebne programy

3.Użyj gameboostera

4.W menadżer zadań ustaw proces mc i ustaw na wysoki priorytet.

5.Używaj textur bez rozdzielczośći HD

Wlasnie tak gram -_-

Opublikowano

Spróbuj na innym luncherze . I powiec jak działa .

Opublikowano

Zanim napiszesz temat ;) przeszukaj dokładnie forum czy nie ma rozwiązania... 
Jest miliard poradników jak zwiększyć FPSy...

tutaj masz jeden z lepszych. 

http://www.mpcforum.pl/topic/798258-wyciaganie-maksymalnej-ilosci-fps-w-minecraft/?hl=%20fps

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Spróbuj na innym luncherze . I powiec jak działa .

Inny launcher mi nie dziala a zyczu o g**** bo mi laguje strasznie...

Przeczyść komputer. 

PS: najlepiej jak wyślesz ss'a ze swojego CPU-Z/GPU-Z lub menadzer zadan

Czyli? Moglbys dokladniej opisac jak to zrobic? Komputer czyszcze CCleanerem a nie dawno mialem wymieniony dysk po stary sie popslum.

Zanim napiszesz temat ;) przeszukaj dokładnie forum czy nie ma rozwiązania... 

Jest miliard poradników jak zwiększyć FPSy...

tutaj masz jeden z lepszych. 

http://www.mpcforum.pl/topic/798258-wyciaganie-maksymalnej-ilosci-fps-w-minecraft/?hl=%20fps

Wiekszasc z tego poradniku juz mialem wczesniej ., a dodac ram do minecraft sie nie do do mojego launchera :/

Opublikowano

Inny launcher mi nie dziala a zyczu o g**** bo mi laguje strasznie...

Czyli? Moglbys dokladniej opisac jak to zrobic? Komputer czyszcze CCleanerem a nie dawno mialem wymieniony dysk po stary sie popslum.

Wiekszasc z tego poradniku juz mialem wczesniej ., a dodac ram do minecraft sie nie do do mojego launchera :/

Jak to nie działa ci inny luncher jeżeli tak to chyba sobię już nie pograsz w minecrafta . Mojim zdanie to wina lunchera bo ostatnio były skargi na mc by zyczu właśnie przerz lagi . Mówie ci spróbój luncherem KeiNett może ci zadziała ;)
Opublikowano

Jak to nie działa ci inny luncher jeżeli tak to chyba sobię już nie pograsz w minecrafta . Mojim zdanie to wina lunchera bo ostatnio były skargi na mc by zyczu właśnie przerz lagi . Mówie ci spróbój luncherem KeiNett może ci zadziała ;)

NIE UZYWAM ZYCZU. Przeciez mwoie ze to g**** . Uzywam Mineshafter. KeiNett wlaczam i nic bo probowalem jakis miesiac temu.

Opublikowano

Jest kilka czynników :

- karta graficzna (może być słaba, nie podałeś danych na ten temat)

- jeśli to laptop to masz zintegrowaną kartę graficzną i to jest Twój problem

- masz zaśmiecony komputer (niepotrzebne pliki, wirusy, robaki, spywery i wiele innych). Komuś przydałby się format :D

-spróbuj dołożyć RAMu. Nie sądze by zadziałało, ale zawsze warto spróbować, i tak na tym zyskasz :)

Masz 4 opcje do wyboru. Dorzucasz 1-2 gb RAM + format i masz 150 fps gwarantowane

No chyba że to laptop.... to już nie ma ratunku

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Jest kilka czynników :

- masz zaśmiecony komputer (niepotrzebne pliki, wirusy, robaki, spywery i wiele innych). Komuś przydałby się format :D

-spróbuj dołożyć RAMu. Nie sądze by zadziałało, ale zawsze warto spróbować, i tak na tym zyskasz :)

Masz 4 opcje do wyboru. Dorzucasz 1-2 gb RAM + format i masz 150 fps gwarantowane

No chyba że to laptop.... to już nie ma ra

Jest kilka czynników :

Przeczytaj calosc. Napisalem ze mam komputer i 2 gb RAM. ( Nvidia )

Jest kilka czynników :

No chyba że to laptop.... to już nie ma ra

Jest kilka czynników :

Sorry ze dwa razy zacytowalem.

Opublikowano

Jest kilka czynników :

Już podałem to o zintegowanej karcie graficznem czasami mógłbyś czytać posty ;)
Opublikowano

Ja polecam użyć GameBoostera :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Jeśli grywasz w sferze, która jest tworzona world painterem / mceditem / jest w niej spora ilość drzew - uważaj na liście. Ich nagromadzona ilość intensywnie zmniejsza liczbę klatek na sekundę. Polecam przestawić opcję z fancy graphics na fast, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. 

W innym przypadku możesz zawsze użyć optifine. Znajdziesz go nawet na naszym forum, chociaż nie jestem pewien, czy będzie on aktualny. Polecam poszukać w google (Minecraft Optifine 1.7.4). Instalacja powinna przejść bez żadnego problemu, jeśli jesteś zaznany z instalowaniem modów. Jeśli nie, to zapoznaj się z poradnikiem dołączonym do oryginalnego tematu wydawcy Optifine (jest on regularnie aktualizowany).

yotsuba.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...