Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który samochód w klasie A?

F4RAON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Porsche 911 gt2 (997)

2. Nissan nismo r34gt-r z-tune

3. Pagani zonda f

Który pojazd jest najlepszy w klasie A, dlaczego +/- ?

Opublikowano

Na większości tras wygra Pagani Zonda F

Zalety:

- Przyczepność

- Prowadzenie

- Przyspieszenie

- Nitro

Wady:

- V-max

Na drugim miejscu postawiłbym Porsche 911 GT2 (997) na równi z Nissanem Nismo, często zależne jest to od trasy.

Zalety Porsche:

- Przyspieszenie

- V-max

- Nitro

Wady:

- Prowadzenie (czasem ciężko jest go opanować)

- Przyczepność (niestabilny na wyskokach)

Zalety Nismo:

- Bardzo dobre przyspieszenie

- V-max

- Przyczepność

Wady:

- Mały kąt skrętu

- Nitro

HB5fLf7.png

Opublikowano

Porsche jest najlepsze z tej trójki, jak dobrze je opanujesz to większość tras możesz dobrze wypracować.

Zonda F jest natomiast łatwiejsza do opanowania i może wygrywać wszędzie ale na niektórych trasach juz z porsche będzie miała problem.

Nismo wg mnie przez swoje nitro jest kiepskie :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Ja natomiast jestem za nismo xD Fakt jedynym jego minusem jest nitro, ale jak wrzucisz tam sb skille i podniesiesz moc nitro o 50% to wcale takie slabe juz nie jest. W wyscigach minimalnie wieksze problemy mam z zonda f, ale duzo rzadziej ja spotykam i kwestia na jak dobrego gracza trafisz xD Na poczatku jak jezdzilem nismo nie uzywalem wgl nitra i spokojnie bylem wstanie dogonic oba samochody, skreca zajebiscie, zarzucilo mi go moze kilka razy, a mam go od poczatku kiedy wprowadzili go do gry. Nie ma mowy o zadnym kontrowaniu czy cos, reczny tez wgl nie jest potrzebny. Mimo wszystko te 3 samochody sa bardzo zblizone do siebie osiagami i czego bys nie wybral bd zadowolony. Wszystko to kwestia czasu, poznanie trasy, a przede wszystkim samochodu ;d

DARKVENOM22.png
Opublikowano

mam Pagani zonde f i nie wiem czy sobie nie kupić coś na długa w miare prosta trase gdzie potrzebny bedzie v-max i nos teoretycznie lepsze jest Porshe ale niemoge sie zdecydować czy nie brać Nismo bo fajnie wyglada prosił bym o dodatkowych kilka ocen i polecen :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...