Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy TF2 pojdzie mi na najniższych detalach na tym kompie ?

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zapytać, czy na na tym komputerze (parametry poniżej) dam rade zagrać w TF2 bez ewidentnych ścin itp, przy przynajmniej 30-20 fpsach, na najniższych detalach ?

Ram : 3GB

Procek: intel pentium dual core 2.00 ghz
Karta graficzna : Intel® Q35 Express Chipset Family

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

A jeżeli wymieniłbym samą grafę dałbym rade spokojnie zagrać na 30-20 fpsach ?

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Szansa jest, ale coś mi ten procesor nie pasuje, tzn. mógłby być za słaby, ale zawsze można próbować.

Opublikowano

Ja posiadam laptopa core 2 duo 2.20 ghz, grafikę 1 gb, 4 GB ramu i TF2 chodzi mi przy 50-60 FPS. Mamy prawie takie same parametry. Myślę że będzie ci działała poprawnie ta gra.

Opublikowano

Ja posiadam laptopa core 2 duo 2.20 ghz, grafikę 1 gb, 4 GB ramu i TF2 chodzi mi przy 50-60 FPS. Mamy prawie takie same parametry. Myślę że będzie ci działała poprawnie ta gra.

Prawie? Masz o wiele lepszą kartę graficzną...

Opublikowano

Procesor - nie

Grafa - nie

Ram (jakby jeszcze miał coś do fpsów) - tja

Prawie? Masz o wiele lepszą kartę graficzną...

Prawie robi wielką różnicę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cudów nie będziesz miał ale ze względu na to, że to Intel ale nadal trochę słaby i do tego laptopowy (mniejsza wydajność za mniejsze zużycie energii) to na 99% fpsy będą skakać w przedziale 20-50.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam jak miałem lapka to i5 2430m 3,2GHz, 4GB ram, gt540m i też optimus to mi na full śmigał na 60 fpsach. 

@dla modów

piszę to dla ludzi żeby nie zadawali pytań odnośnie sprzętu i mieli jakiś wzór.

Opublikowano

Pamiętam jak miałem lapka to i5 2430m 3,2GHz, 4GB ram, gt540m i też optimus to mi na full śmigał na 60 fpsach. 

@dla modów

I tak i tak to jest spam.

Opublikowano

@dla modów

Pragnę wspomnieć, że i5 @3,2Ghz =/= Dual Core @2GHz i takie porównywanie świadczy tylko o Twojej niewiedzy o sprzęcie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja gram na lapku i3 1,4 ghz ram 4 gb karta: Intel HD graphics 3000  na 90 % map fps kolo 30 na niektórych mam tylko 20-25

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Chyba w QuakeModzie, na ultra lov + 800x600...

Nie uwierzę by na tym i3 gra chodziła w 30 fpsach w HD nie mówiąc już o FHD (HD jest tak naprawdę podstawową rozdzielczością do której można coś porównywać).

Zresztą co Twój post wnosi do tematu oprócz tego, że posiadasz imitację laptopa a nie sprzęt nadający się do komfortowej pracy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...