Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]MPC Skripters

WujcioCreeper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio na forum, jak widać powstała jedna z większych grup w dziale "Minecraft -> Zarządzanie Serwerem", a dokładnie Skrypterów.

Oczywiście, większość z nas jest rozproszona, ale ja chciałbym to zmienić razem z waszą pomocą.

Mam pomysł, aby stworzyć silną grupę skrypterów, gdzie wszyscy będą się dzielić wiedzą, i wspomagać przy tworzeniu skryptów.

Mam również zamiar, rozmowy najpierw z Br3ndem, później z którymś z Global Moderatorów a na koniec z kimś z "Głów MPC", w sprawie jednej :

Stworzeniu "specjalnej rangi/nagrody" która by wyjaśniła, kto jest kim, czym się tak zajmuje na MPC Forum w tym dziale. Mianowicie - |MPC Skripters|

Chciałbym, abyście Wy, w szczególności skrypterzy, wypowiedzieli się na ten temat, oraz stwierdzili czy to dobry/zły pomysł.

Opublikowano

@UP

Chciałbym Cie zasmucić, iż to dobry dział.

Bo to jest pytanie dot. Zarządzaniem Serwerem pod względem takim - My tworzymy grupę, która pomaga innym. Więc i twoja, i moja wypowiedź mówi prawdę.

Żegnam ozięble.

A jak tak bardzo ci to nie odpowiada, proszę o przeniesienie tematu.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to bezsensowne iż dostaną tą rangę osoby które piszą proste skrypty które mają może max 500 linijek kodu a poważni "skryterzy" którzy może i rzadko dodadzą skrypt ale naprawdę rozwinięty zostaną nadal zwykłymi użytkownikami. A "skrypterzy" i ich skrypty większości prawie niczym się nie różnią co 5 jak nie 10 skrypt tutaj jest naprawdę warty uwagi który przyda się, nie posiada żadnych błędów oraz jest bez awaryjny. A dużo dobrych "skrypterów" nie udostępnia swoich projektów tylko je używa na swoich serwerach lub tworzy je dla osób które zlecą jej to ponieważ udostępnisz owy skrypt a zaraz jest kilka dosłownie podobnych do twojego z połową kodu z twojego. Ale jeżeli dostaną to odpowiednie osoby to jestem na tak. 

Ja na przykład nie dodaje swoich skryptów ponieważ tworzę je w większości na zamówienie.

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Kolejny team, który nic nie robi? very nie.

Opublikowano

Och, widzę bardzo negatywnie do tego podchodzicie.

Lecz kto powiedział, że dostanie to osoba która napisze skrypt na max. 300 linijek ? Lub go skopiuje i zmieni? Oj nie, mylicie się.

I też nikt by się nie opierdalał. Chyba 2 skrypty może i pomniejsze, ale skrypty od kilku/kilkunastoosobowego teamu co ok. dwa dni Maksymalnie?

Widać, nie potraficie spojrzeć na to aż tak pozytywnie..

Opublikowano

Nie zawsze potrzebna jest nagroda/ranga, żeby coś robić na forum. Nie widzę przyszłości w tej grupie, po za tym co za dużo to niezdrowo.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...