Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak działa ochrona anty-ddos na Kimsufi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie.

Wie może ktoś na jakiej zasadzie działa ta ochrona anty ddos na dedykach z ovh, dokładniej chodzi mi o kimsufi.pl

Radzi to sobie z atakami UDP i TCP na np. mysql ?

Opublikowano

Jak działa? Nie działa. ^^

Miałem to samo napisać po przeczytaniu nazwy tematu.

@2up

Pewność? Dyskutowałbym.

@up

Sens to traci to forum jak pojawiają się tacy użytkownicy, ovh jest dobry, ba.. bardzo dobrym hostingiem/serwerownią. Ale jeżeli nie potrafi się nic to się narzeka i sie liczy na gotowce.

Opublikowano

Jak narazie najlepiej wydac troche wiecej i kupic maszyne z hosteamu i miec pewnosc

Racja, bo to sprawdzona serwerownia. Ludzie wybierają inne choć mają sprawdzoną pod metina gdzie stały <stoją> Najlepsze serwery...

Opublikowano

Osobiście wole e3-1220 z serii grand + filtry premium i mieć spokój niż ovh i 'Przepraszamy, pański serwer generuje za duże obciążenie.' :v

Opublikowano

Miałem to samo napisać po przeczytaniu nazwy tematu.

@2up

Pewność? Dyskutowałbym.

@up

Sens to traci to forum jak pojawiają się tacy użytkownicy, ovh jest dobry, ba.. bardzo dobrym hostingiem/serwerownią. Ale jeżeli nie potrafi się nic to się narzeka i sie liczy na gotowce.

jesli tak to napisz mi nazwe wiekszego serwera ktory na maszyne z ovh
Opublikowano

hosteam żal wystarczy zobaczyć jakie łącza dają i wtedy widać że ddos cb zje na momencie puki co żadna firma host ująca nie ma pełnego zabezpieczenia anty ddos możesz mieć i 4 proce po 20 rdzeni ale co z tego jak ddos leci w cb po 40gb a ty masz łącze np 100m albo i nawet 10gb  zapcha ci tak łącze że dedosy będą szły na cb jeszcze przez 2 tygodnie po padnięciu twojego serwa

można mieć i 100 firewali sprzętowych i systemowych one co zablokują ip ale ciągle łącze tak będzie zapchane bo pakiety tak czy siak są wysyłane w twoje łącze

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hosteam żal wystarczy zobaczyć jakie łącza dają i wtedy widać że ddos cb zje na momencie puki co żadna firma host ująca nie ma pełnego zabezpieczenia anty ddos możesz mieć i 4 proce po 20 rdzeni ale co z tego jak ddos leci w cb po 40gb a ty masz łącze np 100m albo i nawet 10gb zapcha ci tak łącze że dedosy będą szły na cb jeszcze przez 2 tygodnie po padnięciu twojego serwa

można mieć i 100 firewali sprzętowych i systemowych one co zablokują ip ale ciągle łącze tak będzie zapchane bo pakiety tak czy siak są wysyłane w twoje łącze

heh gadasz bez sensu. Z jakiej ty maszyny 40gb walniesz chyba 20 maszyn jakos ravia czy tez balmora musialy jakos wytrzymac -.-
Opublikowano

heh gadasz bez sensu. Z jakiej ty maszyny 40gb walniesz chyba 20 maszyn jakos ravia czy tez balmora musialy jakos wytrzymac -.-

no to ciekawi mnie jedno jakim cudem mnie tylko jedno po co się udzieliłeś skoro nie masz  bladego pojęcia na głupim dedyku z ovh masz na wyjściu 500 gema a uwieź mi że ludzie maja własne łącza i to o wiele mocniejsze a i jak bys dalej się pluł to niech właściciela diamonda sprawdzi i tobie da logi z ddosa i wtedy się dowiesz ile może w cb lecieć dla diamonda wystarczyło chyba 30 minut aby padł i przez ddos zrobiła się luka gdzie było można wejść na serwer

akurat wtedy grałem i stałem w m1 nie dało się wcale ruszyć a później gość z postaci napisał ale ddosy i zaczął odliczać od 10 do 1 i bu po serwie było

więc pogratulować tobie krótkowzroczności nigdy nie możesz się spodziewać jakiej wielkości i z jaką szybkością meteoryty w cb będą leciały

nigdy nie zakładaj że coś jest nie możliwe bo się można zdziwić i to ostro

ja się nauczyłem doceniać możliwości dzisiejszej techniki nie mamy 20 wieku

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hosteam żal wystarczy zobaczyć jakie łącza dają i wtedy widać że ddos cb zje na momencie puki co żadna firma host ująca nie ma pełnego zabezpieczenia anty ddos możesz mieć i 4 proce po 20 rdzeni ale co z tego jak ddos leci w cb po 40gb a ty masz łącze np 100m albo i nawet 10gb  zapcha ci tak łącze że dedosy będą szły na cb jeszcze przez 2 tygodnie po padnięciu twojego serwa

Dlatego jest coś takiego jak odcinanie ataków. :x

Jeżeli masz pojecie, to wystarczy Ci dedyk za 300zł z ovh, jeżeli dobrze go skonfigurujesz i zabezpieczysz mogą w Ciebie meteorytami napieprzać aka Santriel, i tak nie ruszą. No ale cóż, z działu Metin2 jest garstka, na prawdę garstka osób która ogarnia FreeBSD bardziej, niż postawienie serwera Metin2.

Opublikowano

Dlatego jest coś takiego jak odcinanie ataków. :x

Jeżeli masz pojecie, to wystarczy Ci dedyk za 300zł z ovh, jeżeli dobrze go skonfigurujesz i zabezpieczysz mogą w Ciebie meteorytami napieprzać aka Santriel, i tak nie ruszą. No ale cóż, z działu Metin2 jest garstka, na prawdę garstka osób która ogarnia FreeBSD bardziej, niż postawienie serwera Metin2.

moim zdaniem nie wiesz nawet jak ddos wygląda a co dopiero wypowiadasz się, radze tobie poczytać bo widzę że się podpierasz tylko napisami w firmach hostingowych anty ddos, jedyne zabezpieczenia anty ddos to firewalle ewentualnie Check Pointy ale to też nie sprawdza się nic innego nie ma

wiec prosze cb poczytaj sobie a swoje

i moje pytanie do cb gigancie widziałeś kiedyś kol wiek atak ddos od strony serwera atakowanego lub serwera atakującego

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

moim zdaniem nie wiesz nawet jak ddos wygląda a co dopiero wypowiadasz się, radze tobie poczytać bo widzę że się podpierasz tylko napisami w firmach hostingowych anty ddos, jedyne zabezpieczenia anty ddos to firewalle ewentualnie Check Pointy ale to też nie sprawdza się nic innego nie ma

i moje pytanie do cb gigancie widziałeś kiedyś kol wiek atak ddos od strony serwera atakowanego lub serwera atakującego

1. To Ciebie powinienem odesłać do wikipedii i innych portali byś się co nieco pouczył.

2. Oj nie takie cyrki sie zdarzały. (Pozdrawiamy Nellyza)

Opublikowano

ale czemu ty sie tu uwazasz za bog wie kogo i czego ty nie widziales chyba sie za duzo naczytales i probujesz tu zaistniec ale cos ci nie wychodzi pozdrawiam
Opublikowano

ale czemu ty sie tu uwazasz za bog wie kogo i czego ty nie widziales chyba sie za duzo naczytales i probujesz tu zaistniec ale cos ci nie wychodzi pozdrawiam

Racja.

PS: Do tematu: Są fajne panele administracyjne ale kosztują..

Można nimi fajnie sterować, całym ruchem sieciowym, i samemu odcinać połączenie gdy widzimy coś podejrzanego. Gorzej gdy cie napierdala kilka tysięcy i robi ci się matrix :D

Ale na to też są sposoby, mój kumpel się tym zajmuje i widziałem jak go atakowali to nieraz zdarzało się że dedyk padł..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...