Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Handel kontami

logut1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć cześć może mi wyjaśnić jak to jest z tym handlem ?

1.Czy handel kontami jest zakazany ?

2.Jak to jest z tym że np kupujesz konto i ktoś pisze do suportu i konto w rękach 1 właściciela ?

Opublikowano

1. tak zakazany. poniewaz konto nei jest twoje tylko riotu

2. jak sprzedasz konto BYŁY własciciel psize do supportu podaje dane itp i dostaje konto spowrotem. jak amsz 18+ mozesz isc na polcije (jezeli dałes 200zl+ [jakos tak]) jezeli mniej to spór tranzakcyjny takze z udziałem policji. sam obecnie toczę taki spor i wszdystko wskazuje na to ze pieniadze odzyskam (nei w lolu)

Opublikowano

1. Na MPC forum tak, jest zakazany. Nie toleruje się tutaj handlu.

2. Tak, może napisać, że został okradziony z konta i poda Supportowi wszystkie potrzebne dane do odzyskania konta i wtedy bez przeszkód może je uzyskać. Gdybyś np. Ty napisał do nich, że kupiłeś to konto, a nie miał dowodu na to, to jemu nic nie zrobią. Bo kontami się nie handluje. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

zakazany jest handel, lecz nic ci nie zrobią jak wystawisz aukcje na allegro z zasłoniętym nickiem.

wystarczy napisać do supportu podając 1 email założenia konta i poszczególnie informacje wtedy konto wraca do właściciela. 

JPolicja cię wyśmieje ale przyjmie zgłoszenie i nic z tym nie zrobi.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

zakazany jest handel, lecz nic ci nie zrobią jak wystawisz aukcje na allegro z zasłoniętym nickiem.

wystarczy napisać do supportu podając 1 email założenia konta i poszczególnie informacje wtedy konto wraca do właściciela. 

JPolicja cię wyśmieje ale przyjmie zgłoszenie i nic z tym nie zrobi.

nope. policja nei ma prawa. w metinie tez konto nalezy do tej firmy a za kradziez ludzie placili grzywne ;)

Opublikowano

nope. policja nei ma prawa. w metinie tez konto nalezy do tej firmy a za kradziez ludzie placili grzywne ;)

to idz na policje i powiedz że cię okradli w grze :D

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

to idz na policje i powiedz że cię okradli w grze :D

szczerze? byłem. obeszło się bez sądu. taki mały chlopaczek schakował mi knto brutusem... za tydzien miałem konto a on pewnie dostał tyle szlabanów ^^^ szczerze to tego nei chciałem ale cóz walcze o swoje

Opublikowano

1. O ile sprzedajesz czas poświęcony na wykreowanie konta, a nie samo konto które jest własnością riotu - to nie jest to zakazane (oczywiście nick zamazuj).

2. Zna dane z założenia konta.

League of Legends

Opublikowano

Właściciel może odzyskać konto.

W darkorbit była podobna sytuacja tylko nie kupione a ukradzione. konto. Zlodzieja znalezli, kilka miesiecy temu byla sprawa w sadzie a nie wiem jaka byla kara.

A tych poszkodowanych znam i to dobrze, w teleexpresie byli :D

Opublikowano

Ja nigdy nie sprzedawałem kont i nigdy nie będę sprzedawać. To samo tyczy się kupna !

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Opublikowano

Idz na policje: " Panie Policjancie ukradli mi FMS + 9, prosze go odzyskac :'( "

Nie Polecam jesli probujesz cos takiego zrobic, stracisz konto.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Idz na policje: " Panie Policjancie ukradli mi FMS + 9, prosze go odzyskac :'( "

Nie Polecam jesli probujesz cos takiego zrobic, stracisz konto.

nie. "została dokonana kradziez internetowa" itd. moge sie rozpsiac jak chcecie ^^^

Opublikowano

Większość osób myśli, że w internecie są bezkarni i tu mają problem, gdy przyjdzie list z wezwaniem do sądu/komisariat ^_^

1. Jest zakazany.

2. Mimo, iż jest zakazany, to i tak kupują konta. Ale najlepiej od zaufanej osoby. Chociaż i tak jest to niebezpieczne, bo pierwszy właściciel ma dane o które SUPPORT pyta i bardzo łatwo jest odzyskać konto. Najlepiej załóż swoje :p

Opublikowano

Nie jest to legalne, Riot jeżeli wykryje że konto grane jest z innego ip bądź nagle zaczyna dużo wygrywać, przegrywać mogą to sprawdzić.

Pozatym w internecie jest pełno ludzi-skurwieli, którzy po sprzedaniu konta będą chcieli je odzyskać przez support ( sam się przekonałem ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...