Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ponieważ ktoś wbija mi na konto wiem bo wydał kase i mi zmienił kolor włosów xD a więc mam pytanie jak sie pozbyć tego keyloggera? avast mi nic nie wykrywa ;/

Opublikowano

Avast to najbardziej gówniany antywirus. Polecam Kasperskyego, NOD 32, albo Nortona. Wybierz któregoś z tych antywirów i przeskanuj kompa ;) A Avasta wywal.

@Offtop

600 post :)

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

co do noda to polecam ci sciagnac z torrenty.org ;P masz tam razem z crackiem.. i caly czas 31 dni i aktualizuje sie normalnie

a co do key'a

to przeskanuj nod'em potem combofixem przeczysc rejestr i niepowinno juz go byc :D

Reklama usunięta

//D&G

Opublikowano

nod32? mam go od kilku lat co 30 dni usuwam i znowu instaluje ten antywirus jest super a co do pobierania to tutaj http://www.dobreprogramy.pl/ESET-NOD,Program,Windows,12890.html dobreprogramy.pl to najleprza stronka do pobierania antywirusów i programów do waszych komputerków

Chcesz mieć super prezętacje serwera albo TuTa? napisz na gg 3918695 zrobie ją za ciebie :)

Jeżeli pomogłem daj + będę wdzięczny

Opublikowano

Eh część wypowiadających się w tym temacie liczy tylko ze antywirus to wszystko co można zrobić oraz ze daje prawie 100% skuteczności przed rożnego rodzaju syfem.

A wiec tak:

- Kaspersky Internet Security - dobry antywirus + dobry Firewall

- Nod32 - slaby antywirus,bardzo słabo wypada nawet przy nisko/średnim stopniu np. wirusa natomiast Firewall jest jednym z najlepszych ze wszystkich dostępnych pakietów "Internet Security"

- Norton niestety zbyt wiele o nim nie mogę napisać gdyż nie wiem jak sobie radzi jego firewall, miałem go gdy nie miałem jeszcze dostępu do sieci ale jedynie co mogę o nim napisać to że zamula kompa :/

Ja osobiście polecam Kasperskiego, a co do klucza to się nie trzeba o niego martwic gdyż istnieje coś takiego jak RESET TRIAL czyli odnowienie wersji testowej (30 dni) poprzez usuwanie starego kluczyka i ściąganie nowego.

Co do wyboru z antywirusem to musisz wybrać sam który będzie Tobie odpowiadał.

Kolejnym krokiem będzie instalacja programu PC Tools Spyware Doctror, starczy że znajdziesz jakiś kluczyk do zwykłej aktywacji programu, natomiast jeśli chciałbyś aktywować moduł "antywirus" musisz wiedzieć ze wtedy hacki do metka i inne podobne programy ingerujące w procesy innych programów zostaną zakwalifikowane do zagrożeń oraz będą poddane kwarantannie.

Więcej o tym programie znajdziesz tutaj: Spyware Doctor

Ps. jeśli interesowała by Cie wersja z modułem antywirus to napisz na PW a Ci pomogę :)

Następnie zainstaluj program- HijackThis i zrob loga całego systemu,a niepożądane wpisy należny usunąć (UWAGA!! program jest dla bardziej obeznanych użytkowników takich programów, gdyż usuniecie niewłaściwego wpisu może się skończyć z przykrymi konsekwencjami)

Ten program dobrze pokazuje wpisy keyloggerow, lecz jedynym minusem tego jest to że sam musisz wiedzieć czego szukać i gdzie np. tego keylogga znaleźć, wtedy na trybie awaryjnym bez trudu się go pozbędziesz.

Ja zwykle go używam do diagnostyki systemu gdyz zajmuje to kilka sek :)

W razie jakich jakiś pytań piszcie w temacie lub PW.

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

sorka ze to pisze ale dobiłeś mnie <lol2>

NOD 32 SŁABY? człowieku Ogarnij się.. jest to jeden z najlepszych aktualnie antywirusów baza wirusów wykrywa prawie każdy rodzaj który podlega np pod procesy menadzera zadan ;]

ale kazdy woli tego co ma :)

Reklama usunięta

//D&G

Opublikowano

tez polecam nod-a przyskanowałem i tu dwa recyklery

0[] 50[] 200[x] 400[x]750[x]1000[x]

SORY ZA PISOWNIĘ

Pomogłem daj 5*

Opublikowano

sorka ze to pisze ale dobiłeś mnie <lol2>

NOD 32 SŁABY? człowieku Ogarnij się.. jest to jeden z najlepszych aktualnie antywirusów baza wirusów wykrywa prawie każdy rodzaj który podlega np pod procesy menadzera zadan ;]

ale kazdy woli tego co ma :)

czy umiesz czytać ze zrozumieniem?

pisałem o antywirusie noda a jak wiadomo on ma także firewall, wiem bo sam go miałem, z robalami i innymi syfami niezbyt sobie radzi ale firewall ma b.dobry.

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

Nie moje nie musisz dać +

Zaczynamy od wejścia w Start >>>> Uruchom

>>>> I tam wpisać msconfig

Powinno ukazać nam się coś takiego:

Wchodzimy W URUCHAMIANIE

I szukamy podejrzanych plików

Ja bym Radził szukać w 'Poleceniu'

W Uruchamianiu Nie ma żadnych plików systemowych.

Więc jeśli jakiś będzie to keylogger!

Dam Przykład:

C:\Windows\system32\TE_XP

Ten keylogger nazywał się: TE_XP nie myślcie że to od systemu ;p

I jeszcze 1 według mnie dość głupi ;p :

C:\Windows\system32\NeroCheck już sama nazwa wskazuje xD

Jeśli gość ci wysłał keyloggera jak byłeś zalogowany zrób tak:

1.Zmień hasło! i nie wylogowywuj się!! keylogger będzie wysyłał stare passy!

2.Usuń keyloggera tak jak na górze!!

3.I na wszelki wypadek jeszcze raz zmień hasło

4.Zrestartuj Komputer

5.Jeszcze raz zmień Hasło

6.Możesz się logować! ;p A daj tu log z HijackThis

A jak masz ten sposób powyżej zobacz tam powinna byc lokalizacja pliku i usun ten plik nawet jak sie znajduje w c windows system32

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

NIE PRZERABIAM KONSOL PS3!!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...