Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem na serwerze no bo jest 20.0 tps i tak nagle jest 3 tps i okropne lagi ale jak wpiszę komendę /stoplag to jak ręką odioł jest 20.0 tps i nie ma lagów i tak co jakiś czas się dzieje i muszę wpisywać /stoplag. Dlaczego się tak może dziać, i jak temu zapobiec?

Opublikowano

Jesli to donowy pc to Masz za malo ramu / dysk za wolny. jesli maszyna podaj specyfikacje i liste plug.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Możesz wgrać skrypt:

every 60 seconds:
	execute console command "stoplag"
	wait 3 seconds
	execute console command "stoplag -c"

Nie testowane.

Opublikowano

Serwer mam na fiberhost.pl lava 100 slotów. Jak są te lagi to rużnie 60, 80, graczy. Silnik Spigot, pluginy: AuthMe, AutoSaveWorld, AZRank, BorderGuard, CombatLog, ConfigExp, Essentials, FigAdmin, FarmeProtect, MotdManager, NoCheatPlus, PermissionsEx, ScoreboardStats, Skript, SQLibrary, Vault, Slow, SuperSpleef, TreasureChest, WhitelistMessage, WorldEdit, WorldGuard

Opublikowano

Serwer mam na fiberhost.pl lava 100 slotów. Jak są te lagi to rużnie 60, 80, graczy. Silnik Spigot, pluginy: AuthMe, AutoSaveWorld, AZRank, BorderGuard, CombatLog, ConfigExp, Essentials, FigAdmin, FarmeProtect, MotdManager, NoCheatPlus, PermissionsEx, ScoreboardStats, Skript, SQLibrary, Vault, Slow, SuperSpleef, TreasureChest, WhitelistMessage, WorldEdit, WorldGuard

Pisz do supportu my tutaj nic nie poradzimy.

Opublikowano

Przy 80 graczach jakie uzycieramu i procka?

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Ale napisze do supportu i co ja im powiem? To chyba nie serwer jest winien no bo jak wpiszę /stoplag to odrazu jest lepiej jest 20 tps i nie ma lagów.

Opublikowano

Jeżeli masz takie straszne lagi a maszyna ma 100slotów to pisz do administracji hostingu i zgłoś swój problem . Ale jak tak patrzę na te twoje pluginy to się zastanawima czy żadne pluginy się nie gryzą . Suchaj napisz mi jak masz właczony server ile jest % wykorzystania procesora :)

MQaM4O1.png

Opublikowano

Mam cały czas spigot, nie ma żadnych błędów, wersje spigota mam najnowszą. Proszę pomóżcie jest 2 tps nawet przy 0 graczach.

Opublikowano

/timings on , /timings merged , /timings paste , Wysli tutaj link

Opublikowano

Wyłacz creepery tnt może to być spowodowane tym że gracze wyrzucają itemy na ziemie lub jest ich dużo na ziemi wgraj plugin NoLag

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...