Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

McChat - Live Chat Minecraft na Twoim telefonie z Androidem!

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1392750099-U815923.png

Cześć Wam, forumowicze! :) Dziś zaprezentuję Wam aplikację dostępną za darmo na Androida

1392749144-U815923.png

Ogółem aplikacja umożliwia live chat tzn. aktywny chat na serwerach Minecraft. Jedyne co musimy posiadać to telefon z systemem Android i Google Play. Dodatkowo istnieją tam opcje dla Administratorów typu przycisk "Ban" czy "Kick". Pierwsza rzecz która rzuci się nam w oczy to Menu. Jeśli mamy premium będziemy mogli logować się na serwery premium, jeśli nie musimy wejść w opcje (Klikamy przycisk odpowiedzialny za ustawienia w naszym telefonie) i klikamy "Settings". W opcjach zaznaczamy "Force Offline Mode". Teraz w panelu logowania wpisujemy tylko nick.

JfOy5Ux.jpg

BWbb6fU.png

Tak więc tutaj omówię ustawienia.

Force Offline Mode - Włącza lub wyłącza tryb premium

Save Credentials - Zapamiętuje nasz login i hasło w trybie premium

Auto Login - Automatycznie loguje do aplikacji po uruchomieniu. Opcja premium.

Disable Phone Sleeping - Jeśli to zaznaczymy po połączeniu się z serwerem nasz telefon nie "uśnie"

Chat History - Logi chatu

Disable Text Style - Off/On kolory na chacie

Font Size - Rozmiar czcionki

Auto-send Massage - "Wiadomość" automatycznie wysyłana po wejściu na serwer np. /login

Show Player Skins - Wyświetla skórki graczy. Opcja premium

Są jeszcze inne opcje, ale omówiłem te najważniejsze i najciekawsze ;)

ohRK7Nh.png

Po kliknięciu naszego przycisku opcji (u mnie, na Xperii po prawej) klikamy "Add Server". W polu nazwa wpisujemy nazwę, w IP adres IP w version, wybieramy wersję. Logiczne, nie? Jeśli nie wiemy do końca na jaką wersję jest dany serwer możemy kliknąć przycisk "Detect". Wtedy wersja automatycznie się wykryje. 

Aby dołączyć do serwera po prostu klikamy na niego na liście serwerów. Wadą konta "Lite" czyli darmowego jest limit serwerów. Można wprowadzić maksymalnie 3 serwery. Po usunięciu jednego zwalnia się miejsce.

W praktyce po wejściu na serwer wygląda to tak:

oFvQbOB.png

Screen by JPMaz Studio

Po "przesunięciu" palcem po ekranie w prawą stronę wyświetli nam się lista graczy.

NIftddn.png

Screen by JPMaz Studio

Po przytrzymaniu palca na delikwencie pojawiają nam się do wyboru opcje:

DscAJ4b.jpg

Screen by JPMaz Studio

(Wybrałem jakiegoś randoma :P) Warto dodać, że przy wpisywaniu na chacie po lewej stronie pojawia się "-". Po kliknięciu na nią możemy wybrać komendę /say lub /me. O ile się nie mylę w wersji premium dochodzi możliwość własnych komend.

BoVnpk7.png

Wersję Lite, czyli darmową możemy pobrać w Google Play a dokładniej tutaj:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jpmazstudios.minecraftchat_lite

Qch2fWK.png

Pełna wersja programu daje:

- Brak reklam

- Dostęp do wszystkich opcji programu

- Brak limitu serwerów

- Auto-logowanie do programu

Koszt pełnej wersji to 8,10 złotych. Można ją nabyć w Google Play.

Dzięki za przeczytanie. Możesz zostawić kciuka w górę :) Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Świetny tut, ładny przejrzysty.
Na iOS aplikacja w appstore nazywa się MC Connect.

Opublikowano

Istnieje jeszcze aplikacja Minecraft Mobile Admin, która pozwala administratorom kontrolować serwer, widać na nim chat, logi konsoli, lista online. Ponadto dodatkowe opcje to banowanie, kickanie, używanie komend, pisanie na czacie, zmiana konfiguracji pluginów. Do działania potrzebny jest plugin w celu skonfigurowania, nadania loginu oraz hasła.

Opublikowano

Kacki ty to zawsze masz zajebiste poradniki i masz swietne pomysly na to powiem ci ze z ta aplikacja to ci sie udalo no powiem jest to you "Like" no pewnie ziomek

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Świetne! Jeszcze trochę mnie ta grafika po oczach jebie, ale jest okey!

Powinieneś przejść na Lidera Redakcji. ;-)

Opublikowano

Świetne! Jeszcze trochę mnie ta grafika po oczach jebie, ale jest okey!

Powinieneś przejść na Lidera Redakcji. ;-)

Obecnie jest dobry Lider - Why.

A poza tym, co mają poradniki do Redakcji?

Opublikowano

LOL, nie mam takiego czegoś jak settings i force offline mode, to można ustawić w tej aplikacji?

Ok zalogowalem sie ale nigdzie nie ma opcji add server

Opublikowano

LOL, nie mam takiego czegoś jak settings i force offline mode, to można ustawić w tej aplikacji?

Ok zalogowalem sie ale nigdzie nie ma opcji add server

bOHh7Zs.png

Podaj model telefonu to poszukamy ;)

Opublikowano

Nooo, świetnie ! O takim czymś wiedziałem, ale nigdy nie mogłem przeczytać. Dzięki, bardzo mi się przyda na serwerze ;]

,,Vape is good, vape is my life"

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...