Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Zmiana spawnera za pieniądze - w oknie inventory!

_const

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<Reklama>

||

||

||

||

||
||
||

||

||

||

||

||

||

||

||

<Koniec reklamy>

Hej, cześć, czołem! :)

Ja jestem EastWestFM (tak specjalnie to piszę bo niektórzy na prawdę szukają dziury w całym) i napisałem dla Was plugin (pierwszy, który udostępniam publicznie ^^).
Ogólnie - plugin pod względem kodu nie jest idealny, ale jak na 2 tygodnie nauki Javy po 2-3 godzinki dziennie to myślę, że jest dobrze.

opis.png

Plugin dodaje nam do serwera zmianę spawnera za pieniądze. Po PPM na spawner, otwiera się nam Inventory z jajkami poszczególnych mobów. Po najechaniu na jajko ukazuje się nam informacja o nazwie moba, na których chcemy zmienić spawner, koszt zmiany, oraz informacja czy posiadamy wymaganą ilość środków na zmianę.

config.png

Config jest dość prosty (dla utrzymania równowagi politycznej, polecałbym nie usuwać żadnych elementów z niego a je edytować ;)

Config składa się z listy wszystkich mobów, które posiadają jajko spawnujące. Każdy element ma 4 opcje, które możemy zmieniać.

spawners:
  crepeer:
    cost: 150   //koszt zmiany spawnera
    name: 'Spawner creeper'  //nazwa wyświetlana po najechaniu na jajko, można stosować kolory
    typeid: 50  //id moba w minecraft - jeśli nie chcesz zepsuć to nie zmieniaj
    enabled: true  //widoczność jajka w inventory, wartość boolean, lub jak kto woli true.false

permisje.png

Plugin posiada system uprawnień. Głównym uprawnieniem jest:

spawner.*

Daje ono dostęp do wszystkich, aktywnych spawnerów. Dodatkowo, jeśli chcemy, aby dana grupa miała dostęp tylko do określonych typów dodajemy permisję:

spawner.<nazwa moba z configu>

Pewnie zastanawia Was "<nazwa moba z configu>" - jest to nic innego jak ten element listy z configu:

spawners:
  crepeer:  //TO TEN ELEMENT!
    cost: 150
    name: 'Spawner creeper'
    typeid: 50
    enabled: true

wyglad.png

9lv3zc.jpg

download.png

https://www.dropbox.com/s/93fsh2ggg6exytm/eastSpawners.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/f0224feb712ae33f7fcfb6846119ae07fc17811a8382f123d975eb590b7e4090/analysis/1392136871/

Ps. Jeśli spodobał Ci się ten plguin daj lajka ;) To nie boli, a motyuje mnie do dalszej nauki Javy oraz do pisania nowych, ciekawszych plugniów :).

Ps2. Wszelkie błędy, które mi zgłosiliście poprawiłem - teraz działa zarówno na CraftBukkicie jak i na Spigocie

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest ok :) Ale dodaj możliwość zmiany za itemki przyda się niektórym.

Btw. trochę przesadziłeś w klasie Config, mogłeś trochę kod ograniczyć ale to mały plugin i nie powinna taka błahostka przeszkadzać w działaniu serwera.

Opublikowano

Ogólnie to klasa Config jest z

bukkit.pl

W przyszłości napiszę swoją ;)
Ok - pomyśle nad zmianą za itemki + dodam permisje :)

Opublikowano

Powiem szczerze że jak na 2 tygodnie nauki, to wyszedł tobie bardzo dobry plugin ; ) Na pewno jeden z ciekawszych na mpc : ) 

@OFFTOP: Ci co piszą ciągle skrypty na chat, itp. Patrzcie, jak ktoś chcę to potrafi napisać coś w miarę oryginalnego. Bierzcie z niego przykład ; )

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Gratuluję na pewno skorzystam z pluginu :)

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Dodaj może jakieś uprawnienia typu:

spawner.* - dostęp do wszystkich typów spawnera

lub

spawner.<nazwa> - uprawnienie do danego spawnera np. spawner.pig
Opublikowano

Działają w tym kolory? Ogólnie plugin bardzo dobry. Po 2 tygodniach uczenia się napisałeś lepszy plugin niż niektórzy developerzy z bukkit.org :)

Opublikowano

"Po kliknieciu na spawner, nie wykonuje się żadna akcja i do tego masa błędów w konsoli "Could not pass event PlayerInteractEvent to eastSpawners v1.0"

Opublikowano

@up - z jakiego silnika korzystacie? Testowałem na najnowszym spigocie i nie było błędów ;). Jak możesz wyślij mi na PW dokładny log - sprawdzę co i jak i poprawię jak coś :>

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie tylko plugin nie twój a eastwesta z  myharda-_-

package pl.eastwestfm.eastSpawners;

Dowód:

Fragment z twojego kodu.

Niektórzy ludzie jeszcze dekomplikują plugin przed jego wgraniem na serwer....

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś, ale to ja jestem EastWestFM :). Wywnioskuj to z mojej zawartości na mpcforum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...