Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Free creeps game|| Gra bez creepów

VitoCorleone97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio spotkałem się z taką sytuacją w Docie, że obstawiajac Bot grałem tylko z 1 przeciwnikiem, a drugi - earthshaker wogóle się nie pojawiał(zaznaczam że to postać nie do jungle), co więcej ze strony przeciwników nie pojawiały się żadne creepy. Moje nadziewały się na huskara pod wieżą, a ja nie miałem na czym farmic. I nagle ok 5 minuta leci na naszą wieżę masa creepów przeciwnika, istny tabun. Co oznaczało bardzo szybkie zgankowanie.

Moje pytanie- Czy to możliwe ze Earthshaker blokował jakoś creepy?Ma przecież skill tworzący ścianę. Ogarnął ktoś tą taktykę?

Opublikowano

Uwielbiam ten trik. Potem mindfuck dire o co chodzi. :rolleyes:

Opublikowano

No. Zajebiście dobra. Oddajesz przynajmniej jedną wieżę i kilkadziesiąt creepów midlanerowi lub carry za aoe, którzy sfarmią je w 30 sekund, a wcześniej zmienią lane żeby mieć creepy.

Opublikowano

No. Zajebiście dobra. Oddajesz przynajmniej jedną wieżę i kilkadziesiąt creepów midlanerowi lub carry za aoe, którzy sfarmią je w 30 sekund, a wcześniej zmienią lane żeby mieć creepy.

Na pubach jest zajebista. Zazwyczaj są debile w przeciwnym teamie, tak więc pick typu Axe na top pójdzie sobie farmić przy wieży, a jak cały team się rzuci na topa (wraz z takim furionem/enigmą) to można nawet do barracków dojść.

Opublikowano

+50

Zrozum to, że większość tutaj osób mają poziom w przedziale 1-20 max.

Legenda
Opublikowano

To jest tylko dobre jak chcecie zbić lp w inny sposób na botach niż tylko only push mid. Na pubach nikt się tak nie da, że na raz wejdziecie na koszary, ponieważ zluruje to za i nic nie zrobicie. Oddacie w szybkim czasie zaległy exp/gold.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Bawiłem się w takie coś 2x 

Taktyka dobra, jak ma kto skontrować jak dasz rade utrzymać creepy kilka min, żeby mid wbił sobie wmiare ogarnięty poziom (6) np zeus i wbija z pleców w momencie gdy leci te xx creepów a jest ich tam pewnie z 50 :P  wieża spada w 30 sekund w momencie gdy ten wasz carry próbuję odciągnąć creepy i farmić zeus robi mu plecy i go zdejmuje na 1 poziomie to nie powinno być problemem :) 

(1 mecz grałem z typem który takie coś mi okazał, na Huskara właśnie, tylko, że miałem noobów w teamie i meepo nie potrafił nic ogarnąć i wyłapać huskara i bodajże spirita przez co zniszczyły creepy 1 wieże a na 2 sie rozbiły i huskar wyłapał 90 % expa co dało mu feed na 8 lvl +, ja stałem na mid i nie zauważyłem, że typ wypuszcza creepy i w momencie gdy  doszło do 2 wieży nie miałem zabardzo jak zkontrować 3 lvl :P

2 mecz kolega ogarnięty wziął Shaker'a i obstawił w lesie dobre kilka minut :P te creepy blokował samym sobą potem gdy, ja się wyexpilem ponownie na midzie tinkerem, wbilem się im od pleców w momencie Gdy Phantom assassin z Lion'em próbowali odciągnąc creepy przywaliłem 4x rakiety i było po sprawie i tak doszlismy do baraków przy tym, że oni nie dostali nie mal nic expa bo creepy rozbijały się o wieżę i mecz był easy win :) także, taktyka dobra, oczywiście jak team jest ogarnięty to łatwo to kontrą zrobić, ale na pubach ciężko takich trafić. :) Zachęcam do spróbowania :) 

Opublikowano

Bawiłem się w takie coś 2x 

Taktyka dobra, jak ma kto skontrować jak dasz rade utrzymać creepy kilka min, żeby mid wbił sobie wmiare ogarnięty poziom (6) np zeus i wbija z pleców w momencie gdy leci te xx creepów a jest ich tam pewnie z 50 :P  wieża spada w 30 sekund w momencie gdy ten wasz carry próbuję odciągnąć creepy i farmić zeus robi mu plecy i go zdejmuje na 1 poziomie to nie powinno być problemem :)

(1 mecz grałem z typem który takie coś mi okazał, na Huskara właśnie, tylko, że miałem noobów w teamie i meepo nie potrafił nic ogarnąć i wyłapać huskara i bodajże spirita przez co zniszczyły creepy 1 wieże a na 2 sie rozbiły i huskar wyłapał 90 % expa co dało mu feed na 8 lvl +, ja stałem na mid i nie zauważyłem, że typ wypuszcza creepy i w momencie gdy  doszło do 2 wieży nie miałem zabardzo jak zkontrować 3 lvl :P

2 mecz kolega ogarnięty wziął Shaker'a i obstawił w lesie dobre kilka minut :P te creepy blokował samym sobą potem gdy, ja się wyexpilem ponownie na midzie tinkerem, wbilem się im od pleców w momencie Gdy Phantom assassin z Lion'em próbowali odciągnąc creepy przywaliłem 4x rakiety i było po sprawie i tak doszlismy do baraków przy tym, że oni nie dostali nie mal nic expa bo creepy rozbijały się o wieżę i mecz był easy win :) także, taktyka dobra, oczywiście jak team jest ogarnięty to łatwo to kontrą zrobić, ale na pubach ciężko takich trafić. :) Zachęcam do spróbowania :)

W tym momencie przestałem czytać.

Widać, że grasz na niskim poziomie, bo nie masz wardów.

Drugą sprawą jest to, że jak carry nie ma creepów na lane to automatycznie robi swapa z hardem, który to WAS pushuje.

Teorie unskilledów wykładają się w momencie przekroczenia czegoś między 5 a 10 levelem konta. 

Opublikowano

@ UP

No to napisałem ,że to się odnosi do pubów bo lepszy team/Gracz będzie wiedział co zrobić w takiej sytuacjii ..

Ale odmiana fajna jest i można tak czasem spróbować :D dla fanu:)

(tak samo jak opcja z axem tankiem/jakimś healerem i najlepiej kotletem który bloczy creepy na Lanie za wieżą przez co twoje creepy szybko niszczą wieże nooby na pubach też tego nie skontrują bo są noobami)

mam nadzieje, że wytłumaczyłem mniej więcej oco mi chodziło. 

Opublikowano

To na dziwnych pubach grasz. Nie pamiętam już gier, w których random support nie kupowałby wardów lub żeby ludzie nie wiedzieli, że coś jest nie tak skoro przez 5 minut nie mają creepów enemy na lane. Volvo dało dupy z systemem MMR, więc mam przeciętny wynik(ah ten MMR zależny od długości i ilości gier..) tak więc nie ma tłumaczenia, że gram na semi-pro levelu, to ty grasz na chujowym.

Axe/heal działa rzadko kiedy. Ja przegrałem tak raz(i to nie grę, a wieżę), bo ich po prostu olałem i to był czas, jak grałem passively. Warto pamiętać, że 99% ludzi na pubach gra agresywnie do tego stopnia, że 1 uderzenie w enemy supporta przekładają nad falę creepów nawet jeśli enemy carry bierze, co się da. Tymbardziej nie wypali. 

Nigdy nie zrozumiem polskiej doty. Reprezentujecie tak niski poziom, że to przechodzi możliwości mojego rozumowania. 

Ruskie lepiej grają od was.

Mistrzu w takim razie czemu nie grasz na Internationalu?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...