Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Jak zwiększyć FPS?

Seba1910

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :) Dodam mały poradnik jak zwiększyć ilość Fps. Mnie to pomogło mam nadzieję, że wam też :)

1. Wchodzimy w start >uruchom i wpisujemy 

"msconfig"

2. Gdy pojawi nam się okno klikamy "Rozruch"  post-909680-0-28032000-1392052392.png , a następnie "opcje zaawansowane"

3. Potem zaznaczamy ptaszkiem "liczba procesorów" i wybieramy odpowiednią ilość rdzeni (zaznaczamy o jeden mniej . np jak mamy 4 rdzenie to zaznaczamy 3)

4.Na sam koniec klikamy "pamieć maksymalna" i strzałką, która będzie obok klikamy w górę, aż do momentu, w którym liczby staną ( u mnie liczby zatrzymały się na 6144) potem klikamy okej i okno się zamknie i zostanie to :  i klikamy "zastosuj"  i potem jeszcze klikamy okej i po chwili wyskoczy komunikat o ponownym uruchomieniu komputera i zgadzamy się . Gdy po chwili komputer zostanie ponownie uruchomiony wszystko będzie gotowe.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

post-909680-0-51958600-1392053180.png

post-909680-0-78443600-1392053255.png

post-909680-0-15443100-1392053579.png

Opublikowano

Większej głupoty nie widziałem mając 4 rdzeniowy procesor będę wyłączał w systemie 1 rdzeń, a mają 8GB RAM wyłączę sobie 6GB i co mi to niby da? xD xD

Zwłaszcza, że gra wymaga minimum 4 rdzenii i 4GB RAM, a system też swoje bierze. Jak dla mnie szkodliwy TuT

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

dokładnie, autor nie wyjaśnił dla czego miało by niby pomóc obniżając parametry...

ja używam systemu, który ma wbudowany tryb Game, i przed każdym uruchomieniem gry go włączam i to dużo daje, najlepsze systemy od SLT sltos.com.pl

Opublikowano

dokładnie, autor nie wyjaśnił dla czego miało by niby pomóc obniżając parametry...

ja używam systemu, który ma wbudowany tryb Game, i przed każdym uruchomieniem gry go włączam i to dużo daje, najlepsze systemy od SLT sltos.com.pl

A jaki to system ?

NonekPL.png

Opublikowano

@LubiePlacki82

poczytaj sobie na stronie ich, systemy warte polecenia, możesz te systemy nawet aktywować własnym kodem, możesz i mieć w kompie ten system rok i tak będziesz czuł jak byś go zainstalował wczoraj

Sevenity NextBuild - Performance with Home

Windows 7 Home Premium OEM SP1 64-bit

- 1 Czerwca 2014 -

Informacje
Odświeżona i przypisana pod serie NextBuild edycja Home, bazująca na podstawce Home Premium OEM. Modyfikacja kierowana dla domowych ogólnych użytkowników, również posiadających licencje systemu Home Premium. Chyba obecnie najbardziej dopracowana wersja serii NextBuild, która powinna spełnić wymagania systemu ogólno-funkcyjnego jak i systemu skierowanego pod wysoką wydajność - gry, rendering etc.
Reszta jak znana z naszych produkcji, pełna zmiana interfejsu, uporządkowanie funkcji i staranność w dostosowaniu wam pracy na systemie.

Opis
Dodane
• IE11.0.8 PL RTM (Optymalizacja)
• Pakiet .NET 4.5.2 RTM PL
• Pakiet Visual C++ Redistributable 2010/2012/2013, Runtime 2.0, Bonus 1.2.3
• DirectX
• Zestaw oficjalnych poprawek Maj 2014 (m.in Readinnes v33, Czyszczenie Wu, poprawki: Media Center/Grupa Zasad)
• SAPI5 (Rozpoznawanie mowy)
• Sterownik SPTD (wirtualne napędy)

Programy
SLT™ Centrum
  • 1. Administracja
- Aplikacje Tray, włączanie i wyłączanie dodatkowych aplikacji tray jak - Minibin czy Network Activity Indicator
- Dodatki PPM, włączenie i wyłączanie dodtaków prawokliku myszy, podręczne czy systemowe i inne nasze dodatki z szybkiego dostępu (standardowe i dodatkowe)
- MPC, włączenie/wyłączenie klasyfikacji WinSAT, CPUFix - fix na odczyt zużycia CPU w poszczególnych programach
- Ustawienia pliku wymiany - PageFile (512, 2048, 4096, wyłączenie)
- Ustawienia PreFetch i SuperFetch
- Personalizacja, programy do konfigurowania powłoki systemy czy samego systemu, Sunrise Seven, Logon Screen, Ikony, Explorator
- Przywracanie ustawień, szybkie backupy naszych plików, ustawień jak i szybki punkt przywracania czy aktywacja ponowna
- Informacja (notatnik) o folderach i plikach ważnych do dodania w pakietach antywirusowych do WYJĄTKÓW.
  - Startup Cleaner, połączenie CCleanera wraz z rozszerzoną funkcja czyszczenia podczas logowania.

• 2. Ustawienia dysków (Dysk na którym zainstalowany jest system)
- Dysk SSD
- Dysk SSD z PreFetch
- Dysk HDD
- Wyłączenie Hibernacji

• 3. Zapora Microsoft
- Włączanie i wyłączanie zapory systemowej wraz z całym centrum akcji.

• 4. SLT CCleaner (Wersja 2.0.0.0)
- Aplikacja CClener (wersja Professional) wraz z dodatkowymi ustawieniami czyszczenia i Enhacerem

• 5. SLT Update System****
- Przygotowana specjalnie pod modyfikacje aplikacja Windows Update. Szczegółowy opis dalej w temacie.

• 6. Oczyszczanie systemu**
- Rozszerzona funkcja CleanMgr wraz z dodtakowymi komendami do oczyszczania partycji systemowej, dodana poprawka KB2852386.

• 7. Tryb gracza (Wersja 5.0.0.0) / Tryb wysokiej wydajności
- Nasz autorski programik do odciązenia systemu podczas aplikacji wysokiego wykorzystania, gry i inne. Uwaga! Przy uruchomieniu proszę zaczekać z kilka sekund aż
  do zmiany powłoki i komunikatu że zostało włączone/wyłączone.
- Tryb do uzyskania stałego odciążenia systemu i skierowania prac wysokiego wykorzystania, pełne zmiany usług i szaty GUI.

• 8. Profile zasilania
- Szybkie przełączniki na oryginalne plany zasilania w systemie wraz z delikatnymi zmianami pod dany profili.
  Nie wymagają resratu jak poprzednie wersje.
- Również w Panelu Sterowania/Opcje Zasilania dostępny jest profil "performance". Zaoptymalizowany profil Wysoka Wydajność.

• 9. Rainmeter (SLT-RainSuite***)
- Sidebar z autorskimi skinami naszego mastera Mike'a stworzonymi specjalnie pod modyfikacje Sevenity.

• 10. Smart aplikacje (Dodatkowe aplikacje systemowe, można je podczas konfiguracji systemu pominąć aby ich nie było)
- Czyszczenie dysków
- Czyszczenie rejestru
- Defragmentacja rejestru
- Defragmentacja dysków
- Deinstalacja programów
- Dezaktywacja programów
- Menadżer startu
- Optymalizacja RAM
- Wyszukiwanie duplikatów
- Eksplorator dysków
- Przywracanie plików
  (Całość oparta na najszowszym pakiecie IOBit v7)
- Zrzuty ekranu (AeroShot, ScreenShot)

Inne
  • 7Zip
  • Unlocker
  • HashCheck
  • Opcja Dynamic Cache Service
  - Aplikacja MS poprawiająca działanie bufora i ładowania pamięci cache. Dostępna do uruchomienia w konfiguratorze poinstalacyjnym.
   • GPEDIT.msc

Usunięte
• Windows Defender
• Obraz WinRE (możliwe przywrócenie)
• Wsparcie i Rozpoznawanie Mowy
• Przeczyszczony WinSXS i wszelkie niepotrzebne rzeczy

Konfigurator poinstalacyjny* (Nowa wersja)
Po zakończeniu instalacji pojawia nam się okno wpisania danych konta i hasła, po wszystkim następuje finalizacja, instalacja wymaganych poprawek bibliotek itp, będzie pierwsze logowanie i pojawi nam się finalizacja SLT - instalacja dodatków .net, VC, DX, SPTD, konfiguracja i czyszczenie po czym nastąpi restart systemu i sfinalizowanie aktualizacji. Pojawi się po wszystkim informacja uruchamiania konfiguratora, instalacja z dodatkami SLT bądź czysta - możemy wybrac uruchomienie go bądź przejście bezpośrednio do aktywacji systemu, potem sami konfigurujemy całe ustawienia. W opcji konfiguratora wybieramy opisane w info dodatki i ustawienia. Wszystko przedstawione w filmie poniżej. Każdą pozycję w konfiguratorze potwierdzamy ENTEREM, do wyboku mamy 1,2,3,4 na klawiaturze.

Konfigurator można pominąć podczas instalacji i potem włączyć z pozycji Menu Start - SLT Centrum.

Network Activity Indicator bez sterowników sieci (karty sieciowej) uruchomi się z błędem dotyczącym .NET, nie jest to błąd a tak niestety program reaguje na brak sterownika - po instalacji sterowników sieci ten błąd znika.

Aktywacja / Czyszczenie poinstalacyjne
Po skonfigurowaniu finalizacji systemu i okna informacju wyskoczy na okno polecenia do aktywacji, mamy do wyboru naszą aktywację i aktywację własnym kluczem produktu.
1- Aktywacja SLT
2- Aktywacja kluczem z pozycji właściwości systemu.
3- Aktywacja SLT z czyszczeniem systemu.
4- Aktywacja kluczem z pozycji właściwości systemu z czyszczeniem systemu.

Czyszczenie dysku**
Dodatkowe czyszczenie partycji dostępnych w komputerze
Całość jest zautomatyzowana, dostępna opcja w PPM co wymaga potem ręcznego ponownego uruchomienia bądź opcja z Menu Start w pęłni zautomatyzowana.

Wyróżniają się sprawnością, ich system będziesz mógł mieć w kompie i rok po instalacji i tak będziesz czuł jakbyś zainstalował go wczoraj.
Tworzą też specjalną paczkę poinstalacyjną ze wszystkimi bibliotekami, których nie musisz instalować ręcznie (DirectX, Silverlight, Java, Air, Adobe Shockwave, Adobe Flash AiO)

System ma również wbudowany tryb game ich autorstwa, który zawsze włączam przed graniem w bf4 i sporo to daje.

Najbardziej podoba mi się ich konfigurator poinstalacyjny, jest w nim np. opcja ustawienia na jakim dysku masz postawiony system, wybieram SSD i system sam mi robi konfigurację pod SSD, przez co nie muszę ręcznie optymalizować systemu pod SSD a tych ustawień jest sporo ;]

Dzięki temu systemowi nie muszę nic instalować po instalacji, robie potem tylko stery grafiki, chipsetu, karty sieciowej i dźwiękowej a potem mogę nawet od razu grać bez problemów, i zauważyłem też że wymagające programy i gry lepiej działają pod tym systemem być może też dla tego że jest oczyszczony z wszelkich śmieci microsoftu.

A jeśli masz problem co do systemu albo zauważysz jakiś błąd, to piszesz na ich forum przy tym systemie i od razu Ci pomagają albo robią fixa na drugi dzień. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...