Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO FPS.

headshotwnoge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z tą grą. A więc wchodzę, i jest na ekranie startowym około 150fps. Kiedy wchodzę do gry liczba fpsów spada do ~30 i strasznie ścina, a w momencie strzelania moje fpsy to ~10 i naprawdę, grać się nie da... Jak mogę zwiększyć fpsy? (wszystko mam na low)

Konfiguracja:

AMD Phenom 9550 Quad-Core Processor

4gb ram

GeForce GT 430

Win 7, 32 bit

Bardzo ważne, ponieważ mam ochotę pograć, ale się nie da :/

Opublikowano

Przeczyść kompa z różnych śmieci ccleanerem, adwarecleanerem, antywirusem + otwórz go i wyczyść z kurzu.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Nic nie poradzisz, musisz niestety czekać na aktualizacje kiedy zoptymalizują w jakimś stopniu tą grę, na dzień dzisiejszy jest ona nie grywalna na słabszych konfiguracjach sprzętowych.

Opublikowano

Mam znajomego który ma dużo słabszy komputer (gra neverwinter działa mi bez zarzutu na średnich, natomiast jemu na najniższych tnie, natomiast w go daje radę on bez zarzutu). W takim razie nie pozostaje nic, jak czekać :/

Opublikowano

Mam znajomego który ma dużo słabszy komputer (gra neverwinter działa mi bez zarzutu na średnich, natomiast jemu na najniższych tnie, natomiast w go daje radę on bez zarzutu). W takim razie nie pozostaje nic, jak czekać :/

Nie wiem czy wiesz, ale gra neverwinter ma słabsze wymagania od global'a więc jeśli mu neverwinter tnie to jakim cudem mu global nie tnie ?

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale gra neverwinter ma słabsze wymagania od global'a więc jeśli mu neverwinter tnie to jakim cudem mu global nie tnie ?

takim że czasami tak jest, czasami wymagania są źle oszacowane, swego czasu jak chciałem grać w dotę to według wymagań musiałbym kompa zmienić, a działa bez ścin...

FPSy poleciały bo szanowne valve coś zepsuło, chyba każdy odczuł...

Opublikowano

Opcje wideo -> zaawansowane 

Wyłącz renderowanie wielordzeniowe 

tryb antyaliasingu - żaden  

filtrowanie tekstur - dwuliniowe 

wyłącz synchronizację pionową

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Chciałbym tylko dodać, że gra Assasin Creed Black Flag działa, i lata chodzi bez zarzutu (na prawie najniższych + czasem przy bitwach gdzie jest w **uj dymu i tyle samo ludzi trochę zaklatkuje, ale nie jest to aż tak jak w csie, co dziwne, bo chyba AC ma większe wymogi :X)

Np programem HWMonitor.

W czasie włączonej gry

gq6t.png

Przeczyść kompa z różnych śmieci ccleanerem, adwarecleanerem, antywirusem + otwórz go i wyczyść z kurzu.

Przeczyściłem ccleanerem + już jutro zostanie otworzony i wyczyszczony.

Opcje wideo -> zaawansowane
Wyłącz renderowanie wielordzeniowe
tryb antyaliasingu - żaden
filtrowanie tekstur - dwuliniowe
wyłącz synchronizację pionową

Zrobiłem to praktycznie odrazu jak zauważyłem lagi :/

Oglądałem mecz kolegi, i zauważyłem, że przy oglądaniu jest płynnie. Ja uczę się grać i gram na "mistrzach broni" ( mi znane jako gun game), a moje lagi mogą być powiązane z wielkością mapy? (na małej może się więcej dziać, i może dlatego?) on grał na dust2 turniej.

Jeszcze pytanie: Wiem, że mój sprzęt nie jest jakimś wehikułem, ale i do kalkulatorów nie należy... CO jest takiego makabrycznego? Cały sprzęt, czy jakaś jedna jednostka może być tego elementem (lagów)? Zapewne odpowiecie karta graficzna.. I tutaj dodatkowe pytanie, jeżeli karta, to na jaką (dobra cena i nadającą się) polecacie?

Opublikowano

@ refresh

Chciałbym jeszcze dodać że gra battlefield 3 działa bez zarzutu, a chyba ma większe/zbliżone wymagania. Teraz postanawiam od nowa ściągnąć cs'a, może to coś da :/

Opublikowano

@ refresh

Chciałbym jeszcze dodać że gra battlefield 3 działa bez zarzutu, a chyba ma większe/zbliżone wymagania. Teraz postanawiam od nowa ściągnąć cs'a, może to coś da :/

Ostatnio był patch i wiele osób ma problemy ze spadkami fps'ów, nawet z ~200 do ~40 w niektórych momentach. Osobiście tego nie odczułem, ale kilku znajomych tak i raczej nic na to nie poradzisz. Poczekaj do następnego patcha (kilka dni).

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Włącz to renderowanie wielordzeniowe, to może być przyczyną spadku klatek. Ten pan co u góry kazał Ci to zrobić niech lepiej się nie wypowiada. Dodatkowo możesz zaktualizować sterowniki do karty graficznej. Jeżeli to nie pomoże, spróbuj wgrać jakiegoś configa na fpsy.

Opublikowano

Włącz to renderowanie wielordzeniowe, to może być przyczyną spadku klatek. Ten pan co u góry kazał Ci to zrobić niech lepiej się nie wypowiada. Dodatkowo możesz zaktualizować sterowniki do karty graficznej. Jeżeli to nie pomoże, spróbuj wgrać jakiegoś configa na fpsy.

Trochę pomogło, mam teraz około 30 fps'ów stałych, więc idzie grać. Czasem zetnie w momencie strzelania.

Zmieniam zdanie, nie idzie grać mimo to.... Nie chce mi się wierzyć że to przez kompa... Ale nowa karta graficzna myślę, że dodałaby trochę fpsów.

Ale nie rozumiem, wie ktoś może dlaczego tak jest, że bf 3 działa bez zarzutu, natomiast cs laguje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...