Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spowolnienie komputera przez hacki- wirusy.;

BartonPro123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nastepujący problem. Bylem ciekaw grania na hacku, i pobrałem hack z pewnej strony i oczywiście miał troszkę wirusów. 

Oczywiście, mam takie szczęście, że hack nie był już katywny - Xtrap go wykrył a na komputerze pozostały mi wirusy ;)

Skanowałem komputer malwarebytes, AVG i jakiś Trojan remover, ogólnie MB usunął mi 3 rojany, AVG (mój antywirus) nic, a ten Trojan Remover chyba z 9 ale cholera wie go,co to było :D

Od tej pory kiedy hack pojawił mi sie na komputerze, moja maszyna znacznie się  spowolniła, Cf troche sie tnie, macie może jakieś pomysły, oprócz formatu, aby znów przywrócić szybkość systemu? :)

A I proszę, bez jakiś uwag typu " po cholere gnoju ściągałeś hacka", "naucz sie grać a nie hacki" czy " a teraz masz i kij ci w oko", proszę o pomoc a nie opiernicz jaki bylem naiwny ;)

Mam nadzieje, że ten temat pomoże nie tylko mi, ale i innym użytkownikom tego Forum.

Z Góry dziękuję, za chociażby chęć pomocy :) 

Opublikowano

Możesz też ściągnąć sobie jakiegoś game boostera i zdefragmentować grę. Np: Razer Game Booster. Ma on też inne ciekawe opcje które warto włączyć.

iuub.png

Opublikowano

Posiadam Game Boostera, za chwilkę od nowa zainstaluję Cf. A polecacie może jakiś dobry scaner, lub antywirus który odpowiednio i dość dokładnie przeskanuje komputer? :)

A co do defragmentacji gry, czy nie lepiej jak wspomniał tomickiond, przeinstalować grę?

Opublikowano

Posiadam Game Boostera, za chwilkę od nowa zainstaluję Cf. A polecacie może jakiś dobry scaner, lub antywirus który odpowiednio i dość dokładnie przeskanuje komputer? :)

A co do defragmentacji gry, czy nie lepiej jak wspomniał tomickiond, przeinstalować grę?

Czemu nie obie?

iuub.png

Opublikowano

W porządku, dzieki, a bo jak wspomniałem, system widze że wolniej chodzi, myślicie, że jeszcze dam rade go odratować usuwając jakimś antywirusem wirki? :) 

Opublikowano

Myślę że  da się odratować twój system. Jak przeczyścisz rejestr ccleanerem to na pewno wydajność wzrośnie. :) 

2isw7yf.png

Opublikowano

@up.

NIE SONDZE :D

Wydajność systemu zwiększa się poprzez zaimplantowanie odpowiedniej ilości pamięci do jego zapotrzebowań :) Jeśli system pożera Ci 50% twoich zasobów a do tego dojdzie 400gb dodatkowych danych przykładowo to wzrośnie jego zużycie do 90% więc jedynie zwolnienie miejsca na dysku może coś pomóc :) Po odinstalowywuj sobie niepotrzebne programy które są uruchomione w tle twojego systemu i to wszystko. CCLeaner dla mnie nie jest przydatny a jedynie robi więcej syfu xD... Ile razy byś nie skanował to zawsze znajdzie jakieś nie potrzebne pliki a według mnie strzela w te najmniej używane i tyle :D

Opublikowano

System mam zoptymalizowany, mało programów, wyłączyłem opcje wizualne ekrany, skanowałem jeszcze Scanerem Online ESET, wszystko już jest ok :) Dziękuję każdemu, kto odpowiedział i pomógł mi w problemie :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...