Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2500-3000

filiepq985

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam zamiar kupić nowy komputer. Komputer ma być przeznaczony do gier, cena najlepiej 2500-3000 zł, nie znam się specjalnie, ale na komputerze chciałbym, aby poszły najnowsze tytuły (na niskich lub średnich ustawieniach, na dobrych pojdzie sie nie pogniewam :) ), żeby komputer uciągnął nagrywanie (średnio wymagające gry typu metin2, minecraft) przy dużej ilości FPS. Zapomniałbym, najlepiej procesor z serii i5 lub i7, są ponoć lepsze, niż te w podobnej cenie od AMD

Znalazłem pare modeli, czy któryś z nich sie nadaje do w/w celów ?

Nie znam się, najlepiej żeby było ok. 8 gb ram, dobra karta graficzna, dobry procesor, i żeby komputer podczas chodzenia nie buczał i nie przepalał sie, fajnie by było gdyby zestaw można z czasem modyfikować, dodać lepsze części. Proszę o szybką wypowiedź.

Opublikowano

W w/w zestawie nie ma dodatkowego chłodzenia. Czy bez niego komputer będzie działał (jestem przewrażliwiony na tym punkcie, laptop, jaki teraz mam po 2 godzinach używania wyłącza sie i jest strasznie gorący, coś z chłodzeniem jest, a naprawa tego sprzetu jest nie warta - bardziej sie opłaca kupić nowy komputer.)

Opublikowano

Moja propozycja wydajniejszy procek

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79033&s=79417&s=27972&s=77562&s=77632&s=80968&s=72453&s=73501

@up

Dlatego bierzemy procesor bez odblokowanego mnożnika ,którego nie da się kręcić (prawie) Nie będzie Ci się grzał.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up

Powiedz mi. Po co mu lepsze mobo (i tak nie za lepsze) skoro dostaje procek z zablokowanym mnożnikiem ? Procek wydajniejszy od tego twojego 4440. Grafika bardzo dobra.

Case jest duży więc karta się zmieści, zasilacz taki sam, dysk można wiąść ten twój, bo jest to tylko różnica 1 złotówki. Ramy też dobre. Rozumiem krytyka i każdemu może coś nie pasować. Po co brać ramy 1600 jak założyciel napisał, że może pograć na wysokich albo na średnich w najnowsze tytuły.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up

Powiedz mi. Po co mu lepsze mobo (i tak nie za lepsze) skoro dostaje procek z zablokowanym mnożnikiem ? Procek wydajniejszy od tego twojego 4440. Grafika bardzo dobra.

Case jest duży więc karta się zmieści, zasilacz taki sam, dysk można wiąść ten twój, bo jest to tylko różnica 1 złotówki. Ramy też dobre. Rozumiem krytyka i każdemu może coś nie pasować. Po co brać ramy 1600 jak założyciel napisał, że może pograć na wysokich albo na średnich w najnowsze tytuły.

Po zasilaczu ostro pociąłeś. Nie jest ten sam. Reszta pomijając dysk jest ok. A jaką różnicę widzisz czy 1333 czy 1600?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ok, dzięki za propozycje, a czy coś bliżej tej granicy 2500 też w miare dobrego do modyfikacji w przyszłości (wazne zeby sie nie przepalał, ok. 8gb ram, dobry procek [najlepiej i5 lub coś podobnego] i karta graficzna, zeby poszly nowe tytuły bez lagów]

Opublikowano

Ok, dzięki za propozycje, a czy coś bliżej tej granicy 2500 też w miare dobrego do modyfikacji w przyszłości (wazne zeby sie nie przepalał, ok. 8gb ram, dobry procek [najlepiej i5 lub coś podobnego] i karta graficzna, zeby poszly nowe tytuły bez lagów]

Moja propozycja:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=80827&s=78629&s=50390&s=77781&s=27972&s=67056&s=80996&s=77392&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dzieki za kolejna propozycje, a czy w ten zestaw wyżej jest sens wkładać ram 1600mhz, są szybsze (nie wiem jak bardzo), droższe o kilka złotych, tylko czy jest sens? Jak pisałem, nie za bardzo znam się na komputerach. 

I czy tamta karta graficzna jest dobra? Wystarczy na kilka lat? (mam zamiar kupić komputer i modyfikować go może po 3-4 latach, nie jestem super wymagającym graczem)

Opublikowano

Dzieki za kolejna propozycje, a czy w ten zestaw wyżej jest sens wkładać ram 1600mhz, są szybsze (nie wiem jak bardzo), droższe o kilka złotych, tylko czy jest sens? Jak pisałem, nie za bardzo znam się na komputerach. 

I czy tamta karta graficzna jest dobra? Wystarczy na kilka lat? (mam zamiar kupić komputer i modyfikować go może po 3-4 latach, nie jestem super wymagającym graczem)

RAM nie ma znaczenia.

Radeon r9 270x na wysokie i gtx 770 na ultra w Battlefield 4.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

AAAAA, zapomniałbym, ważne żeby przez ten komputer mógłbym połączyć sie z routerem, przy budowie domu kabel od internetu dali nie do tego pokoju co trzeba, i teraz trzeba by kłuć sciany, żeby go przenieść. Jeżeli nie idzie, co musze dołożyć. Z góry dzieki

Opublikowano

AAAAA, zapomniałbym, ważne żeby przez ten komputer mógłbym połączyć sie z routerem, przy budowie domu kabel od internetu dali nie do tego pokoju co trzeba, i teraz trzeba by kłuć sciany, żeby go przenieść. Jeżeli nie idzie, co musze dołożyć. Z góry dzieki

Masz zintegrowaną kartę sieciową. Nie powinno być problemu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pytanie, czy gdybym zdecydował sie na kupno na techplanet to będe miał pełen zestaw kabli i zainstalowany system operacyjny?

I czy ten monitor byłby dobry do zestawu z 9 postu: 

(monitor ma być płaski - led lub lcd, i żeby był jak najtańszy, zestaw chce, żeby nie był za drogi, z czasem modyfikowałbym go stopniowo, gdyz obecny komp mi sie psuje)

http://techplanet.pl/produkty/monitory-led/samsung-185-s19c150f,41648.html
Opublikowano

Pytanie, czy gdybym zdecydował sie na kupno na techplanet to będe miał pełen zestaw kabli i zainstalowany system operacyjny?

I czy ten monitor byłby dobry do zestawu z 9 postu: 

(monitor ma być płaski - led lub lcd, i żeby był jak najtańszy, zestaw chce, żeby nie był za drogi, z czasem modyfikowałbym go stopniowo, gdyz obecny komp mi sie psuje)

http://techplanet.pl/produkty/monitory-led/samsung-185-s19c150f,41648.html

Systemu operacyjnego nie będziesz miał, musisz sam sobie dokupić.

Opublikowano

A wszystkie kable (do prądu, do monitora itp.) będą załączone? I czy nie będe musiał nic tam dodatkowego robić (podłączyc do pradu i zainstalowac windowsa, i zadziała, czy musze cos w srodku robic)

Opublikowano

A wszystkie kable (do prądu, do monitora itp.) będą załączone? I czy nie będe musiał nic tam dodatkowego robić (podłączyc do pradu i zainstalowac windowsa, i zadziała, czy musze cos w srodku robic)

Tak, wszystko będzie załączone.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Okej, w takim razie proszę o zamknięcie tematu. Zdecyduje się na 2. zestaw podany od radtora lub na podany przeze mnie - skoro lagów nie będzie, a nie potrzebuje mega kompa, to wole mieć te kilka złotych w kieszeni. Dzieki za pomoc, lajki poszły ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...