Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kiedy zacząć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Z 2 miesiące temu planowałem zacząć (wreszcie) grę na serwerach globalnych w wowa, jednak nie zacząłem ze względu na zmianę platformy ( na konsolę ) i kilka innych powodów. Został zapowiedziany nowy dodatek do wow'a z którym wiąże się bardzo fajny bonus: jednorazowy boost do 90lvl. Wcześniej cały czas grałem na privach w wow'a. Na ostatnim serwerze na którym grałem zacząłem rozumieć grę i coś osiągnąłem ( chodziłem na radiy i robiłem dobry dps  ). Jednak przestałem grać na nim ze względu na: paytowin, polską społeczność no i ze względu na to, że na grupę rhc czekało się 30/60 min, a i tak jak już się tam weszło to wszyscy po 5 min wychodzili z gry -.- Wcześniej mnie ciągnęło  do gry no, a teraz nie mogę zacząć grać na serwerach blizzlike ( privach ) może to z przyzwyczajenia do wysokich rat x20 ;P Z tego powodu, że nie chce mi się grać to pomyślałem o tym booscie, że to będzie fajna rzecz no i tutaj pytanie: czy opłaca się czekać na dodatek i wtedy zacząć czy raczej teraz, a może grać na prywatnym  ? 

Z góry dzięki za odpowiedź :) 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Możesz nawet teraz zacząć grę, gdyż wygląda na to.

Z patchem 5.4.7 LVL boost zostanie wprowadzony do gry, ale czy będzie darmowy czy płatny, to nie doszukałem się informacji takiej.

Opublikowano

Możesz nawet teraz zacząć grę, gdyż wygląda na to.

Z patchem 5.4.7 LVL boost zostanie wprowadzony do gry, ale czy będzie darmowy czy płatny, to nie doszukałem się informacji takiej.

Będzie płatny. Darmowego boosta dostaniemy dopiero po zakupie WoD'a.

Opublikowano

Będzie płatny. Darmowego boosta dostaniemy dopiero po zakupie WoD'a.

No ale ile taki boost będzie kosztować ? Chętnie zacząłbym nawet teraz, ale potrzeba mi chęci do gry ;/ Najtrudniej przejść przez początkowe 20lvl.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Powiem Ci tylko tyle , że gra się rożni pomiędzy privami a globalem . Wszystkie questy działają , dfy wychodzą instantowo dla tanków i heali , expi sie przyjemniej . Nie ma co patrzeć na ten boost 90 lvl . Powiem nawet , że lepiej wbić sobie postać od nowa i ją ogarnąć .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Powiem Ci tylko tyle , że gra się rożni pomiędzy privami a globalem . Wszystkie questy działają , dfy wychodzą instantowo dla tanków i heali , expi sie przyjemniej . Nie ma co patrzeć na ten boost 90 lvl . Powiem nawet , że lepiej wbić sobie postać od nowa i ją ogarnąć .

Ja prawdopodobnie hunterem będę grać bo tylko w tej klasie wiem "co i jak" :P No, a ta klasa jest chyba jedną z najłatwiejszych do ogarnięcia. No jedyny minus jest taki, że może on być tylko dps'em. Z drugiej strony to tank i heal są raczej trudni do opanowania na raidach, natomiast hunterem tylko ustawiam się w dobre miejsce i robię rotacje (poza jakimiś sekwencjami np. w których trzeba się ruszać )   :P Ja grałem hunterem na 4.3.4, dużo się zmieniła ta klasa od tamtego czasu ? W tej wersji jest 30 dni free?

To jest ukryta treść, proszę

No i czy dam rade wbić 90 lvl w 30 dni ? 

Edytowane przez Mr.Cukier

Opublikowano

Jeżeli nie masz żadnych obowiązków typu szkoła , praca to oczywiście , że wbijesz . Tank i heal od bodajże mop to są takie łatwe postacie . Pomiędzy tankiem powiedzmy na tbc a mop to jest wielka przestrzeń . Na TBC jak złapałeś 3 potworki to było ok . Ja potrafiłem warkiem złapać po 15 albo 20 . Odpalałem lekkie odpałki i robiłem najlepszy damage .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie masz żadnych obowiązków typu szkoła , praca to oczywiście , że wbijesz . Tank i heal od bodajże mop to są takie łatwe postacie . Pomiędzy tankiem powiedzmy na tbc a mop to jest wielka przestrzeń . Na TBC jak złapałeś 3 potworki to było ok . Ja potrafiłem warkiem złapać po 15 albo 20 . Odpalałem lekkie odpałki i robiłem najlepszy damage .

Nolifienie 8h dziennie mi się nie widzi xD Mogę poświęcić max 2/3h :) Co do tych klas to chodziło mi o to, że healem i tankiem trzeba coś robić i ogarniać, a dps'em to robisz kolejno rotacje. Ja i tak będę huntem grał bo podoba mi się ta klasa, jak pisałem "wiem co i jak" no i mam dwóch hunterów na yt którzy kręcą poradniki :P Nie ma co porównywać tbc do obecnego wow'a, gra została na maxa uproszczona i w ogóle. No ale jak z tym battlechestem, jest tam 30 dni free ?  (sory, że tak wypytuję bo teoretycznie mam odp. w 1 zdaniu, ale muszę wiedzieć na 100%). Podobno mają teraz wywalić transmog ( chodzi mi o zmianę statystyk itemów ) czy już wywalili ? 

Opublikowano

Jest 30 dni darmowych w battlecheście, ale dodatki nie dodają kolejnych darmowych dni. Tylko rozszerzają grę.

A poza tym, nie porównujmy tu tanka z okresu TBC a MoP, bo to różne dzieje są. :D

Opublikowano (edytowane)

Jest 30 dni darmowych w battlecheście, ale dodatki nie dodają kolejnych darmowych dni. Tylko rozszerzają grę.

A poza tym, nie porównujmy tu tanka z okresu TBC a MoP, bo to różne dzieje są. :D

No dobra, a jaki serwer mi polecicie ? Dużo polaków, polskie gildie ( będę grał głównie pve no i w ally ). Wiadomo kiedy wprowadzą nowe modele postaci ? Teraz to bym pandarena zrobił no ale może te nowe modele będą lepiej wyglądały :P Jeśli teraz zrobię sobie konto na trialu, wbiję 20 lvl to później kupię battlechesta, wpisuję kod na stronie i gram dalej przez 30 dni tak ? 

Opublikowano

Burning Legion to wylęgarnia Polaków to fakt + dodajmy do tego jeszcze PvP realm, czyli na terenach typu Duskwood itp. PvP jest normą.

Od siebie proponuje Ravenholdt, bo tam jest jeszcze AccidentAlly z Polski, transferowali się z BL kilka lat temu.

Opublikowano (edytowane)

Burning Legion to wylęgarnia Polaków to fakt + dodajmy do tego jeszcze PvP realm, czyli na terenach typu Duskwood itp. PvP jest normą.

Od siebie proponuje Ravenholdt, bo tam jest jeszcze AccidentAlly z Polski, transferowali się z BL kilka lat temu.

No ja do ally będę dołączał. Słyszałem, że na BL to bardziej w hordzie rodacy siedzią :P

Edit:Co do Burning Legion to gra na nim dużo osób ? Bo nie chcę grać na pustym serwerze... Jak ostatnio grałem na trialu to w sw było bardzo mało osób, dlaczego tak jest ( na 2/3 serwerach sprawdzałem ) ? Jeszcze chciałem się zapytać jak jest z pve na BL ? Jest to serwer pvp może na nim bardziej się stawia na grę pvp ? Lepiej iść na serwer normal czy nie ma to różnicy ?  

Edit2: Spróbuję zagrać na privie i zobaczyć czy wow nadal mi się podoba xD