Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączanie się serwera Teamspeak3 na VPS

Dubielek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dwa dni temu kupiłem VPS i postawiłem na nim serwer teamspeak, niby wszystko ładnie, pięknie ale serwer po kilku godzinach się chyba sam wyłączył i tak jest ciągle co pare godzin on się wyłącza. Nie wiem kompletnie dlaczego hasła wszystko pozmieniałem myśląc że może ktoś jakimś cudem poznał moje hasło, ale jest to samo. A najbardziej dziwi mnie to iż gdy Ja jestem na serwerze prawie cały dzień to on jest włączony, a wystarczy, że wyjdę to po kilkunastu minutach, kilku godzinach znów jest OFF.

Mam również wycinek z konsoli:

2014-02-10 08:51:02.032542|INFO    |VirtualServer |  1| listening on 0.0.0.0:9987
2014-02-10 08:51:02.391851|INFO    |VirtualServer |  1| stopped
2014-02-10 08:51:17.980682|INFO    |VirtualServer |  1| listening on 0.0.0.0:9987
2014-02-10 08:51:51.685311|INFO    |VirtualServer |  1| client connected

Może w czymś pomóc.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

duzybanner.png

Opublikowano

To na pewno nie wina licencji bo już wcześniej również się wyłączał. To jak może mieć ktoś dane do querego? Atak na VPS właśnie to nie jest bo serwer na maszynie jest ON tylko tak jak mówisz ktoś musi mieć passy do querego bo tylko w yatqa jest on wyłączony.

Nie wspomniałem o tym wcześniej, ale miałem już sytuacje, gdy na serwer wszedł jakiś facet z nazwą AdminQuery lecz nie było go widać na serwerze, tylko był widoczny na YaTQA, normalnie pisał z każdym z nas i słyszał co mówimy.

Wiesz może co na to poradzić? Już stworzyłem inne konto niż root na VPS żeby go nie używać, ale widać nic nie pomaga.

duzybanner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...