Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Yasuo

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno Yasuo jest przyjemniejszą postacią (wdg mnie) ze względu na dużą mobilność. Jeśli przed przeciwnikiem jest fala minionów nie ma szans żeby uciekł . Poza tym urozmaicone skile np. bardzo podoba mi się drugie użycie q. Jego w jeśli potrafisz dobrze rzucić jest op ;p A ult w połączeniu z ultem Malphite .. mmmm .. niszczycie team przeciwny na ulta ;p

Tyle ode mnie .. oczywiście każdy może mieć inne zdanie.

Opublikowano

Zed, nie tracisz dzięki passywce minonów i nie przejmujesz się gankami harasujesz se przeciwnika a w late tylko dajesz ult seria skili i frag fajny ma mechanizm skili, to moje zdanie mam nadzieje ze pomogłem

1392118145-U1104615.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem zed jest lepszy op haras dobre combo i ogólnie jeśli dobrze wykonasz combo adc 3 sek i nie ma ...to mówi samo za siebie :) A po za tym yasuo jest często banowany i ma dostać nerfa :)

Opublikowano

Oba picki sa bardzo mocne i oba bardziej lubie.

Gdybym mial wybierac to byl by to chyba Yasuo. Imo daje wiecej funu z gry i jest bardziej usefull w tfach.

taki zed wbije zabije adc czy kogos i jest ooe. Yasuo nie ma tej energi i poza chorym dmg z ult ( z malym cd )

moze spamic z Q ktore bije naprawde duzo i hity tez biją sporo dzieki 50proc przebicia i podwójne mu krytowi.

Do tego ta ściana <3 nie raz uratuje dupe przed np. Ultem cait, dravena czy jinx.

Opublikowano

Yasuo (lub jak ja na niego mówie ,,Jasiek")

• podrzut
  • podwaja szansę na kryta
  • tarcza z pasywa
  • pene po użyciu ulti
  • ściana blokująca skille
  • manaless
  • dobre 1 vs 1
  • AoE dmg z Q (E+Q)
  • AoE porzut (E + naładowane Q)
  • dociągnięcie z niskim CD
  • łatwy do ogarnięcia

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...