Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum. ;)

Szukałem u was informacji na temat serwera team-speak lub ventrilo ale nie znalazłem żadnych konkretów - więc zakładam temat.

Posiadam kanał na serwerze dla Ventrilo, gdzie przesiadujujemy w trójkę z kumplami.

Wiadomo, że lepiej gra się w grupie ("mam heli, wsiadajcie i odbijamy D!" itd.)

Zapraszam do zapoznania się z poniższymi informacjami, jeżeli chcesz wejść do nas na serwer.

1. Musisz ściągnąć program Ventrilo w wersji 2.1.4, innych wersji serwer nie obsługuje !

(rozmiar jakoś koło 3 MB - fajny prosty program)

1.jpg

2. Instalujemy.
3. Uruchamiamy program
- nie aktualizujemy!

- ustawiamy nick klikając na strzałkę obok User name

(proponuje jakiś normalny nick, bo jak niby będziesz się zwracał do kogoś o nicku saffdaea ?)
- dodajemy serwer podobnie jak nick:
IP: 178.217.186.76
Port: 6502
reszta pól puste (nie ma hasła na serwer)

4. Wchodzimy na kanał.
Na samej górze listy mamy kanały od 001 do 035 bez hasła.

Mój kanał znajduję się na samym dole - Battlefield Play4Free

UWAGA!

ie podam wszystkim tutaj hasła, bo nie wiem ile jest tutaj trollów. Więc jeżeli chcesz do nas dołączyć napisz do mnie maila (mthw(tutaj małpa)onet.eu - sprawdzam kilka razy dziennie) z prośbą o hasło koniecznie podając WIEK oraz link do swojego profilu BF P4F. W temacie maila napisz "HASŁO DO VENTRILO".

Mamy ponad 20 lat i nie chcemy na kanale trollów, dzieciaków i niekulturalnych debili.

3.jpg

5. Jak się gada?

Wchodzimy w setup, z lewej strony mamy Hotkey, klikamy w to pole a następnie naciskamy klawisz na którym chcemy włączyć gadanie.U mnie wygląda to tak:

2.jpg

POLECAM, bo w grupie gra się znacznie ciekawiej. :)

Pozdro

Opublikowano

Witaj.

Poradniki odnośnie wszelkich programów znajdziesz w odpowiednim dziale, czyli Dobre Programy. Ten dział przeznaczony jest do tematów odnośnie gry Battlefield Play4Free, więc Twój tutorial zostanie przeniesiony do subforum

Dobre Programy - Poradniki.

Moim zdaniem tutorial przyda się początkującym graczom, ponieważ weterani obsługę programów do rozmów głosowych mają w jednym palcu.

Miłego użytkowania forum. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...