Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Ostatnio przygotowuję się do konstrukcji komputera do gier, jestem przy wyborze nowej karty graficznej. Moją uwagę przykuły 2 możliwe wersje: Asus GeForce GTX 780 (DirectCU II OC), a także Nvidia Gforce GTX 780 (Palit Super JetStream).

Która lepsza? Czy są warte swojej ceny, czy  może mogę kupić tańsze zamienniki?

Opublikowano

Po pierwsze jedno i drugie to Nvidia. Po drugie tu wybierasz między Asusem a Palitem.

A tu różnicy dużej nie ma i obie będą dobre.

Opublikowano

Mhm, ok. A czy istnieją jakieś możliwe tańsze zamienniki tych kart? Te modele mimo iż naprawdę dobre, są dość drogie, bo 1900 zł nie chodzi po drodze.

Opublikowano

770 masz o około 600 zł tańsze, ale też o kilkanaście procent słabsze. Obecnie niestety nic z nowszych konstrukcji nie wypełnia zbytnio luki, można czekać na 770 Ti.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

MSI!!!

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Mhm, rozumiem. Mam jeszcze 1 sprawę. Chciałem założyć nowy temat, ale nie mam zamiaru zaśmiecać forum. Ogólnie mam zamiar kupić jedną z wyżej wymienionych kart (lub GTX 770) w towarzystwie procesora Intel Core I5 3470 i płyty głównej Asus Maximus VI Hero. Nadal jednak nie mogę zdecydować się na wybór obudowy który pomieściłaby komplet i zasilacza który to wszystko uciągnie. Macie jakieś pomysły? Czy karty będą kompatybilne z takim sprzętem?

Opublikowano

Jak nie będziesz robił oc (ten procesor się do tego nie nadaje) to zmień płytę na np. Gigabyte d3v i wtedy masz do karty. Zasilacz jak chcesz mieć porządek to deus m1 550, jak nie to styknie g1 500, bude cm n200/gladius g40.

Opublikowano

Pierwotnym zamiarem był zakup procesora Intel Core I7 4770k, (Miałem zamiar podkręcać) jednak po przeliczeniu ceny, zdecydowałem się na ogólne zminimalizowanie kosztów i wybrałem I5, wcześniej ustalona płyta jednak została.

Opublikowano

@up Niestety, ale nie mogę ci dokładnego budżetu, ponieważ jest on względny i ciągle się zmienia. Część elementów, takich jak dyski twarde, napęd CD, czy też jeśli dobrze pójdzie to obudowa, będą przekładane z poprzedniego komputera, a i tak nie spisałem sobie tego w całość. Mimo to na całą "konstrukcję" nie planuję wydać więcej niż 4000zł.

EDIT: 4 koła to totalny max i wolałbym nie zbliżać się do takiego budżetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...